Konya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2400.1
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63776.04$

Aday adayları!

11 Aralık 2023, Pazartesi 00:01

Konya yerel seçimlerinin oldukça hareketli geçeceğini şimdiden görebiliyoruz. AK Parti merkez de mevcut listeleri ile seçime girecek görünüyor. Çünkü merkez ilçelerde aday adayı yok. Ve zaten Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere, Ahmet Pekyatırmacı, Hasan Kılca, Mustafa Kavuş Konya tarihinin en başarılı olan ve birlikte çalışan ekibi oldu. 

Birbirleri ile istişareleri ortak fikirlerle hareket etmeleri başarılarını üst seviyeye çıktı. Parti içinde de bunu herkes görüyor ve aday adayı olma gereği duymadı.  Aslında Selçuklu için birkaç aday adayının var olduğunu biliyorum fakat onlara da şunu ifade etmek isterim. Merkez de en başarılı ilçelerin başında Selçuklu geliyor. Buraya aday adayı olan insanların biraz gaza geldiğini biraz da içten içe fesatlandıklarını düşünüyorum.  Yoksa Ahmet Pekyatırmacı başarılı. Uğur İbrahim Altay’dan aldığı çıtayı daha da yükseltti ve yükseltmeye de devam edecek.  Meram, Karatay’ı konuşmak bile istemiyorum.  Onlarda işlerini çok iyi yapıyorlar ve yapmaya da devam ediyorlar.

AK Parti de durum böyle iken, diğer siyasi partilerde neler yaşanıyor. Saadet Partisi kendi listesi ile seçime girecek. İyi Parti, Gelecek Partisi ve benim nazarımda işlerinde en güçlü olanı Yeniden Refah Partisi… Oda kendi listeleri ile seçime girecek. CHP’den bahsetmiyorum çünkü onlar ne yapacaklarına henüz karar vermiş değil. Her an ittifak yapabilecek gibi duruyorlar. İttifak yapacak parti bulabilirlerse ama… Çünkü CHP Konya’da hiçbir zaman iktidar olamaz.

Taşra ilçelerde adayların çok iyi belirlenmesi sonuçları belirleyici olacak. Belirleyici olacak diyorum çünkü birçok mevcut başkanın isimleri sıkıntılı anılıyor. AK Parti ilçe belediye başkanlarını yeni isimlerle belirleyebilir. Birçok ilçede MHP’li isimleri de aday olarak görebiliriz. Cumhur ittifakının adayı olarak. En azından nasıl olsa ittifak var yarı yarıya olmasa da 3’te biri MHP’li aday olabilir. Geçen mahalli seçimlerden de tecrübe ettiğimiz gibi örneğin o dönemin MHP İl Başkanı Murat Çiçek’in ısrarla Ereğli ve Beyşehir’de MHP adaylarının çıkması konusu ittifak liderleri tarafından ret edilse de bağımsız adaylar kazanarak Cumhur ittifakına ders vermişti. Bugün gelinen nokta da bu tespitlerin çok iyi değerlendirileceğini tahmin ediyorum.

Saadet Partisi’nden Mustafa Özkafa yeniden aday olabilir mi? bilinmez ama olsa da değişmez. Birde kazanamayacaklarını bilen siyasi partiler, ortak bir isim üzerinde mutabık kalabilir. Büyükşehir için. Ne yaparlarsa yapsınlar, değişim siyasi parti adına olmayacak fakat isimler adına olacak gibi görünüyor. Bu arada çok sevdiğim değer verdiğim bir isim daha var. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Kamil Akıncı gibi… Birkaç kez oturmuşluğum var. Sohbeti kaliteli. Fikirleri kaliteli. Fakat büyükşehir öncesi bir ilçe de belediye başkanlığı yapmalı. Staj gibi düşünelim.

Değer verdiğim bir isimden daha bahsedeceğim. Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, ziraat odası başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerin birçoğunu Belediye başkanı yapmamıştır. Yapmamıştır diyorum çünkü; yol, asfalt, kaldırım gibi çalışmaların dışında bölge halkının tamamının çiftçi olduğunu ve çiftçinin ihtiyaçlarını karşılaması gibi konulardan bahsediyorum. Adam seviliyor. Bölge halkı Kağnıcıoğlu’nu seviyor. Burada bir değişim olacaksa kesinlikle Kağnıcıoğlu değerlendirilmeli. AK Parti’den Belediye Başkan Aday adayı olan Kağnıcıoğlu’nun  değerlendirilmesi gerekir.

Bir diğer isim ise Bozkır Belediye Başkan Aday adayı Nazif Karabulut. Ben Konya’ya geldiğim dönemde tanıştığım insanlardan biri. Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı. Ankara da yönetim de. STK olarak sektörünün sorunlarının çözümü noktasında başarılı stratejik bir kişilik. Birde bildiğim kadarıyla Bozkırlı olup da Konya’ya gelen ve onu bulmayan insan yoktur. Her zaman Bozkırlıların Konya’da ayağı, gözü, kulağı olmuştur.  Kamu kurumlarında yaptıramadıkları iş için Nazif Karabulut’u bulup işlerinin kolaylaştırılması konusunda yardımcı olan insan.

Diğer ilçelerdeki isimleri de duyuyorum. AK Parti haricindeki aday adaylarını kendi kendilerine çok hazırlıklı olduklarını da biliyorum. Fakat şunun unutulmaması gerekir. Bugün aday adayı olmanın yanı sıra aday gösterilmek ve seçilebilmek önemli…

Aday gösterilip seçilemeyenler için önümüzdeki 5 yıl ona yafta olarak gösterilecek. Her fırsatta sen aday olmuştur kazanamamıştır diye söylenecek. Biraz psikolojini zorlayacaklar…

 

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.