Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2389.9
  • BIST
    10231.95
  • BTC
    59094.94$

3. ADAY PEKER

16 Ocak 2023, Pazartesi 01:01

Rıdvan Peker İyi Parti İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Nur Doğan Okur ve Kadir Ulusoy’da  il başkanlığına aday olduklarını daha önce açıklamışlardı.

Okur, Ulusoy ve Peker İyi Partinin kuruluşunda yer alan ve bu partiden 27. Dönem Milletvekili adayı olan insanlar. Bu üç insan 29 Ocak’ta yapılacak olan İl Kongresinde, il başkanı olabilmek için delegelerin önüne çıkacak. 600 küsur delege partinin yeni il başkanını seçecek.

DAVETE İCABET

İyi Parti İl binasının birkaç ay öncesine kadar nerede olduğunu tam olarak bilmediğimi söylemeliyim. Bildiğimiz, İhsaniye civarında bir yerlerde olduğuydu. Az bir zaman önce tanıştığımız Ruhsar Tanrıkulu Hanımefendi ve  Rıdvan Peker’in yaptıkları ayrı ayrı davetten sonra, Peker’in adaylığını açıklayacağı toplantıya katıldık.

Sokağın içinde bulunan bir takım insanlara İyi Parti İl Binasını, girişini ve katını sorup öğrendikten sonra içeriye girdik. İlk dikkatimizi çeken, kongre havasındaki kalabalık oldu. Sonra en az 20-25 civarında gazeteci arkadaşımızın orada olduğunu gördük. Bayağı bir süredir görmediğimiz arkadaşlarımızı gördük. Eski/yeni jenerasyondan el sıkıştığımız, merhabalaştığımız arkadaşlarımız oldu.

Peker’in adaylığını açıklayacağı büyükçe salon hıncahınç doluydu.

İtiş kakış arasında ayakta duracak bir yer bulduk kendimize.

Salonda hazırlanan kürsünün yanındaki görevli Rıdvan Peker’in adaylığını açıklaması öncesinde salonda bulunan partili ilçe başkanlarının adını anons etti. Kendisi birkaç ilçe haricinde bütün ilçe başkanlarının adını tek tek okudu. Ayrıca geçmişte partide görev alan insanların isimlerini okuduktan sonra, mevcut il başkanı Mazhar Peker’e mikrofonu verdi.

Mazhar Peker kimdir, nedir bilmem. İlk defa da gördüm.

Peker il başkanı sıfatı ile yaptığı kısa konuşmasında önce il yönetimi olarak bütün adaylara eşit mesafede olduklarını söyledi. Sonrada” Aday arkadaşlardan Kadir Ulusoy geçen hafta bu salonda il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Ben yan odadaydım arkadaşlar. Kendisi beni adaylığını açıkladığı toplantıya davet etmedi. Toplantıdan sonra yanımıza da gelmedi. Çıkıp gitti. Arkadaşlar genel merkeze rağmen il başkanı olunmaz. Ben burada genel başkanımızı temsil ediyorum.”  Dedi.

Mazhar Peker bu sözlerle öteki adaylar Okur ve Ulusoy’un fişini çekerken, mevcut yönetim olarak işaret fişeğini ateşledi. İşaret edilen aday Rıdvan Peker.  Üzerinde konsensüs sağlanan aday Rıdvan Peker .Kapalı kapılar arkasında dolaşan bilgi, mevcut il başkanı tarafından partililere ve kamuoyuna deklare  edilmiş oldu.

Mevcut il  başkanın konuşmasından sonra Rıdvan Peker il başkanlığına adaylığını açıkladı.

Peker, 3. Aday.

Kendisi bilgi sahibi ve donanımlı bir siyasetçi.

Merkez siyasetin ılımlı sağından. Milliyetçi ve liberal.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.