Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2402.8
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59488.26$

100. YIL MESAJLARI

30 Ekim 2023, Pazartesi 00:01

Önce Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Cumhuriyet rejimiyle ilgili sözleri.

-Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz.

-Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.

SOSYAL MEDYADA YER ALAN 100.YIL MESAJLARI

-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin taçlandığı gündür. Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü kutlu olsun.

-Cumhuriyetimizin 100. Yılında bilim, sanat, kültür ve teknoloji alanlarında elde ettiğimiz başarılarla gurur duyuyoruz. Daha nice 100 yıllara.

- 100 yıl boyunca Cumhuriyetimizin değerlerine olan bağlılığımızı ve kararlılığımızı kutluyoruz.

-Cumhuriyetimizin 100. Yılında ulusumuzun birlik, beraberlik ve ilerleme yolunda attığı büyük adımları kutluyoruz.

-Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarken, ulusumuzun birlik, beraberlik ve özgürlük yolundaki ilerleyişini coşkuyla selamlıyoruz.

-Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğini inşa etmek için el birliğiyle çalışmaya devam edelim.

-Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.

-Cumhuriyetimizin 100. Yılında tüm vatandaşlarımızla birlikte daha büyük hedeflere yürümek için çabalamaya devam edelim.

-Cumhuriyet özgürlüğün ve eşitliğin en değerli mirasıdır. Cumhuriyet, haktır.

-29 Ekim 1923’de milletimizin azmi ve kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 100 yıl boyunca büyüdü, gelişti ve ilerledi. Geleceğe umutla bakıyoruz.

-Cumhuriyetimizin 100. Yılında geçmişimizin mirasını yaşatmak ve geleceğe taşımak için bir aradayız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı değerlere sadık kalmaya devam edeceğiz.

-100 yıl boyunca gösterdiğimiz birlik ve beraberlikle, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarını inşa ediyoruz.

-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin taçlandığı gündür.

-29 Ekim Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük arayışının sembolüdür. Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu değerleri koruma kararlılığımızı yineliyoruz.

-29 Ekim 1923 Türk milletinin tarihinde unutulmaz bir sayfa. Cumhuriyetimizin 100. Yılında geçmişimizden aldığımız ilhamla, geleceğe umutla bakıyoruz.

Değerli okurlar bayramlar arasında bir başka bayramdı dün.

Türk’ün son Ergenekon’u Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılıyla taçlandı.

Yahya Kemal Beyatlı’nın “Akıncılar” şiirinde yer alan sözlerinde olduğu gibi 29 Ekim’de, millet olarak “Çocuklar gibi şendik.”

Türk milleti bayramını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladı.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Abdurrahman Özkaynak
    31-10-2023 17:07

    Bu köşeyi takip eden etkili ve yetkililer ile görüşlerini açık açık bildirme fırsatı bulan herkese merhaba. Evliya çelebi parkı yürüyüş yolundan bahsedeceğim sizlere. Açılalı hemen hemen 1 yıl olan Atatürk Stadı Millet parkı yürüyüş yolunda olduğu gibi Evliya çelebi parkı yürüyüş yolu da maalesef Köstebek yuvasına dönmüş her yeri dökülmekteydi. Neyse yaklaşık 1,5 ay önce Konya BŞB park Bahçeler Müdürlüğü elemanları burada çalışmalara başladı 50-100 metre kadar bir kısımda yürüyüş yolunun kimyasal-mantar kısmını sıyırmaya başladılar. Sonra çalışmalar bir ara durdu. Ne oldu diye sorulduğunda işin müteahhide devredileceği söylendi. Yaklaşık bir hafta sonra birileri tekrar işe başladı ancak müteahhit değil yeniden Park Bahçeler Müdürlüğü işe el atmıştı. Derken zemin kimyasalı olarak adlandırılan üst zemin tamamen sıyrıldı. Ancak alttaki 8-10 santimlik beton katman yüzey oldukça bozuk olduğu için yol önce küçük kepçe marifetiyle tesviye edilmeye çalışıldı. Çalışmanın bu aşamasında parkta incelemeler yapan Konya BŞB Park Bahçeler Müdürlüğünde mühendis olarak görev yaptığını öğrendiğim S..... Bey ile görüşerek zemin bu şekildeyken yapılacak kimyasal kaplamanın kısa süre sonra yeniden bozulacağını bunun yerine neden Avrupa ülkelerindeki parklarda olduğu gibi doğal ve çevreci olan sıkıştırılmış kumlu toprak kulanılmadığını sordum. Sn. S..... bey önce "beton zeminin Düzensiz olması hiç önemli değil" Kullanacağımız kimyasal çok kuvvetli en az 5 yıl bir şey olmaz merak etmeyin dedikten sonra ardından kendilerinin de bundan sonraki uygulamalarda doğal ve çevreci olan sıkıştırılmış kumlu toprak uygulamasına geçeceklerini ancak bu yolda an itibariyle drenaj vs. uygulamalar olmadığı için yine kimyasal kaplama yapacaklarını söyledi. 10-15 gün önceki bu konuşmalardan sonra bugün parktan geçtiğimde bozuk zeminin iyileştirilmesi için tekrar şap atılarak zemin düzenlemesi yapıldığını tabiiki bu şekilde yükselen zemin nedeniyle yürüyüş yolunun her iki tarafındaki kaldırım taşlarının da sökülerek kimyasal atılmasına imkan sağlayacak şekilde 3-5 santim kadar daha yükseltme çalışmalarınında yapılmakta olduklarını üzülerek gördüm. İnşaallah yaklaşık 1,5 aydır süren ve daha ne kadar süreceği de tam olarak bilinmeyen bu çalışmalar bir an önce tamamlanır ve yanlış imalat olsa da kimyasal yüzey en az beş sene dayanır. Keşke hata da ısrar edilmeden beton kaldırılıp zeminde yapılacak çok daha az maliyetli drenaj ve sıkıştırılmış kumlu toprakla ilk uygulama burada yapılsaydı. Ancak başaramadık. Neyse Sn. S..... beyin dediği üzere başarılı olunmasını bekliyorum. Ancak merak etmeyin ifadesine karşın merak etmeye ve Evliya Çelebi Parkı yürüyüş yolundaki bu uygulamanın sonuçlarını merakla takip etmeye devam edeceğimi bildiriyorum. Etkili, yetkili ve duyarlı insanları da uyarmak v bilgilendirmek istedim. NOT: yürüyüş yolunda 1,5 aydan bu yana devam eden çalışmalardaki aşamalara ilişkin fotoğraflar elimde olup arzu edenlerle de paylaşmaktan büyük memnuniyet duyarım.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.