Konya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.47
  • ALTIN
    2488.7
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    62909.61$

YÜCE MECLİSİ ÇOLUK ÇOCUĞUN OYUNCAĞI HALİNE GETİRMEYİN!!

07 Nisan 2015, Salı 00:00

Seçme yaşından sonra seçilme yaşının da 18 e indirilmesini sizleri bilmem ama benim kabul etmem mümkün değil.

Seçme yaşının da 18 e indirilmesini kabul etmemiştim. Şimdiki Cumhurbaşkanımız, eski Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN zamanında seçilme yaşı 18 e indirilmiştir. Doğru ile yanlışı ayırt edemeyen, insanlara oy hakkı verildi. Söylermisiniz 18 yaşındaki çocuk neye göre oy verecek? Kendi idaresiyle, kendi özümlemesiyle mi oy verecek, yoksa babasının, ağabeyinin, amcasının, dayısının, annesinin v.s. etkisi altında mı oy verecek?

18 yaşında ki çocuk, lise son sınıfta çocuk demektir. Hayattan hiçbir nasip almamış hür iradesini oluşturacak yeterli bilgiye sahip olmayan birine oy kullandırıyorsunuz.

Bir yandan da siyaseti Lise seviyesine yasal olarak indirgemiş oluyorsunuz.

Çocukluktan ergenlik çağına adım atan bu çocuklarımızı siyasete bulaştırıp siyaset tartışmasının, hatta siyaset kavgasının içine sokmaya gerek var mı?

Bu çocuklarımız ne zaman üretken olurlar, kendilerini yetiştirirler, siyahla beyazı ayırt edebilecek duruma gelirler o zaman seçme hakkına sahip olmalıdır diyoruz. 18 yaş Olgunluğu, bilgi birikimiyle 22-25 yaş olgunluğunu bilgi birikimi bir olur mu?

Tam biz bu seçme yaşı 18 e itirazlarımızı sürdürürken seçilme yaşının 18 e indirilme gayretlerini hayret ve nefretle karşılıyoruz.

18 yaşlar kavgaya en müsait yaşlar olduğu gibi sabit fikirliliğinde en ısrarcı olduğu yaşlardır.

Bakınız geçen aylarda Konya’da 17 yaşında bir çocuğumu8z Cumhurbaşkanımıza hakaretten tutuklandı. Ne yapmıştı bu çocuğumuz?

Kendilerinde yürek olmayan yaşça daha olgun kişilerin maşası olmuştu. Bu çocuğumuz eline tutuşturulan metni bildiri şeklinde okudu. Çocuk metni okurken şimdilerde anamuhalefet partisinden aday olan hanımefendi çocuğu uyarıp “Bir daha oku” diyordu… Kendilerinde Cumhurbaşkanına hakaret gücü ve yürekliliğini bulamayanlar zavallı genci kullandılar. Genci iyi bir şey yaptığına inandırıp, Ankara’ya anamuhalefet partisi başkanına götürdüler. Kendilerini vitrine çıkarmak için yaptılar bu işi.

Daha sonra serbest bırakılan bu çocuğun avukatlığını yine Anamuhalefet üstlendi…

17 yaşındaki bu çocuk aynı görüşteki öğretmenleri tarafından el üstünde tutulmakta, karşıt görüşlü

Öğretmenlerde bu çocuğa diş bilemektedirler. Yine bu gencimizin arkadaşları da aynı siyasi görüşe sahip kişiler ise ne ala. Karşıt görüşteki öğrencilerde bu gence diş biliyorlar.

Bunun sebebi 18 yaşa seçme hakkı verenlerdir.

Bu yaştaki ayrımcılığın kin ve nefret dolu ayrımcılık olduğunu göremiyor musunuz?

Terör örgütü PKK da bu çocukları ön saflara sürerek eylem yapıyor…

Hoşgörü eğitimi veremediğimiz, insanlığı öğretemediğimiz liselerde siyasetimizi öğreteceğiz? Yapmayın etmeyin gençlerimizin üzerinden ellerinizi çekin…

Şimdiki Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde gündeme getirmişti 18 yaşın seçilme yaşı olmasını… Maalesef AK partililerde mutlak itaat kavramı var. Hiç seslerini çıkaramadılar. Recep Tayyip ERDOĞAN Beyin ısrarla söylediği 18 yaşında seçiyor da niye aynı yaşta seçilemiyor iddiası idi.

Halbuki seçilme yaşını da  18 e indiren kendisi idi. Bir yanlışı doğru gösterip, daha büyük bir yanlışı doğrulama gayreti vardı

Bakın ben size 18 yaşın bırakın seçilmeyi, seçme yaşı olarakta yanlış olduğunu örneklerle anlattım.

Bana birileri çıksın 18 yaşın da seçilme hakkı verilmesinin ve milletvekili olunmasının faydalarını söylesin.

Askerliğini yapmamış, Lise sonra, üniversiteye gitmemiş üretken olmamış, baba parasıyla geçinen, gençliğini yaşamaya çalışan, bir şeyler öğrenme yaşında olan kişiyi milletin başına vekil yapıyorsunuz.

Diyelim 18 yaşındaki çocuğu milletvekili yaptınız. Beni idare edecek yasaları bu çocuk mu çıkaracak?

Güldürmeyin adamı… 18 yaşındaki çocuklarımızın üniversitedeki ağabeylerinin halini görmüyor musunuz? Daha geçenlerde üniversiteli bir gencimiz çıkan siyasi kavgada öldürüldü.

Yine unutmayın bütün terör örgütleri üniversitede kurulmuştur. Buna PKK da dâhil… Yüce meclisi terör örgütlerinin gençlik yapılanmaları haline getirmeye kimsenin hakkı yoktur.

 Siyasi iktidarın 18 yaşının seçilme yaşı olmasını ısrarla istemesinin bir haklı nedeni olabilir. Hemen neymiş diyeceksiniz? Söyleyeyim.  Siyasiler saltanat gibi henüz okumakta olan veya okumak istemeyen tembel çocuklarına torunlarına bir devlet kapısı aralamanın peşinde olabilirler. Yahu bizim çocuk, bizim torun bari milletvekili olsun onları seçimlerde seçilecek sıralara koyarız, seçilince cukkalı maaş, erkekse askerlik yapmazlar, erken emeklilik, yıpranma, yolluk harcırah falan filan. Ne kadar güzel değil mi?

Vekil olunca ilkokul çocuğundan çok tatilde var.

İşte siyasilerin 18 yaşındaki ısrarı ancak bu sebeple haklılık kazanır?

18 yaşında seçilen kişilerin faydalarını bir AK partili Allah aşkına anlatsın…

Yüce meclisi çocuk çocuğun oyuncağı yapmaya kimse kalkmasın. Türkiye’yi OY için yeni bir kaosun içine itmeyin. Bırakın gençlerimizi insanca, inançlı bilinçli, yetiştirmeyi hedef edinelim. Ucuz çıkarların peşine düşmeyelim

Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.