Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2431.4
  • BIST
    9793.94
  • BTC
    64141.51$

YOKSA YİNE AHMET ÖZHAN MI?

20 Kasım 2015, Cuma 00:00

Hz. Mevlana’yı Anma Etkinlikleri Yaklaşıyor…

 

10-17 ARALIK 2015 tarihleri arasında, dünyanın gözü Konya’da olacak. Ülkemizin ve şehrimizin dünyanın dikkatini üzerine çeken en büyük etkinliklerinin başında Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri gelir. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeker bu etkinlikler.

Bu etkinliklerin, mistik, dini bir havası vardır. Ama bu hava gittikçe magazinleştirilmektedir.

Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediyemizin ve Valiliğimizin katkıları ve koordinasyonu ile gerçekleşen bu etkinlikler gittikçe değiştirilemeyen statükocu bir hal almaktadır.

Her sene aynı sanatçılar, aynı yüzler sadece değişen ayinlerin makamı olmaktadır.

Konyalılar olarak kaç kez söyledik. Biz AHMET ÖZHAN’ı ve ekibini İSTEMİYORUUUUZ! Biz bu etkinliklerde magazinsel yüzlerden ve seslerden ziyade; mistik havası olan dini yüzler ve muhteşem sesler istiyoruz.

Eğer bu yılda Ahmet ÖZHAN gelecekse o zaman bu işi organize edenler çekilsin. Çünkü yenilik istemeyen, muhteşem seslere şans vermeyen bir statükocu zihniyeti istemiyoruz. Efendim; ‘Esin ÇELEBİ’ falan demeyin. O istiyor da, bu istiyor da demeyin. Tekrar söylüyorum bütün bu tepkilere, iyi niyetle yapılan protestolara rağmen Ahmet ÖZHAN yine çıkarsa o zaman bunun altında art niyet aranır… Deriz ki: Bu işin arkasında, cemaat var, tarikat baskısı var, kayırma var, torpil var… İşte bunların hiç birisi Hz. PİİR’in söylemleri ile bağdaşmaz. Allah rızası için işi EHLİNE veriniz. Bu iş için Kültür Bakanlığı Konya Tasavvuf topluluğu da kifayet etmiyorsa onlarda görev almayabilir. Eğer Ahmet ÖZHAN’ın gelmesinde topluluğun bir katkısı varsa oda dışlanabilir. Güzel Sanatlar Genel Müdürü Yardımcısının katkısı varsa bilelim ve ona göre davranalım. Yani kısacası Ahmet ÖZHAN’ı bunca tepkiye rağmen kim getiriyor? Arkasında kimler var bilmek istiyoruz… Başbakan var derseniz O’na da itirazımızı iletiriz. Cumhurbaşkanı var derseniz O’na da itirazımızı iletiriz.

HZ. MEVLANA ETKİNLİKLERİNDE KİMLERİ GÖRMEK İSTERİZ?

Rahmetli Kani KARACA’nın yerinin doldurulmasını isteriz. Çok zor ama bunu hayatta Ahmet ÖZHAN yapamaz… Sami Savmi ÖZER, İsmail ÇOŞAR, Mehmet Emin KARATAŞ Allah vergisi sesi olan insanlar. Yahu siz hiç Kocatepe Cami imamından ayin, kuran tilaveti, ilahi, kaside dinlemediniz mi? Allah rızası için internete girin de İsmail ÇOŞAR’ı dinleyin. Böyle muhteşem bir sesi dünyanın öbür ucundan gelen yurdumuzun en ücra köşesinden gelen yerli ve yabancı turistlere dinletemezsek yazıklar olsun bizlere. Yazıklar olsun tertip komitesine. Bu işlerde hatır gönül gözetilmez. Önce Allah’tan korkmak lazım. İslam dinini yüceltmek lazım. Kimse kusura bakmasın bu iş veballi iştir. Yetkilileri Hz. PİR’in bir sözü ile göreve davet ediyorum: ‘EDEP YAHU!!!’ yani bizler eğer Ahmet ÖZHAN yeniden gelirse etkinlikler esnasında YUH mu çekelim? Bunu mu istersiniz? Ama bizim terbiyemiz Hz. Pir anlayışımız buna müsait değildir.

Yıllardır Tuğrul İNANÇER mesnevi ile ilgili etkinliklerde konuşmalar yapıyor. Acaba bu konuda da Tuğrul beyden başkası bulunamaz mı? Ama tertip komitesi işin kolayına kaçıyor. Geçen yıllardaki arşivler, dokümanlar, etkinlikler hemen hemen aynı şekilde sunuluyor. Sizden Allah rızası için istediğimiz şey işi EHLİNE veriniz.

Son zamanlarda İstanbul’da da alternatif Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri ve Şeb-İ Arus törenleri düzenlenmekte. Geçen yıl baktım, bizlerin görmek istediği güzel sesler, mistik hava, yeni yüzler orada… Konya statükocu, kayırmacı, eskiciliği sürekli ön plana çıkarırsa herkes bu işi daha iyi yapabilen ve yapabilecek olan İstanbul’a yönelir. Efendim; ‘İstanbul’da bu işi yapıyor, sadece bu etkinlikler Konya’da yapılmalı’ diyenlerdeniz, ama kimse kusura bakmasın o zaman deriz ki; ‘Bu işi kim iyi yapıyorsa o yapsın.’ Kimse de kusura bakmasın.

MEVLANA MÜZESİ ETKİNLİKLERE HAZIR MI?

Bence hayır. Türbenin bahçesinde bir sürü kitabe var. Herhalde farsça yazılı. Yahu kardeşim bunların yanında Türkçesini, Türkçe açıklamalarını yabancı dilde özellikle İngilizce açıklamalarını yazmaz mısınız? Neyin Kitabesi, ne diyor? Bilen yok. İnsanları çiçeğe bakar gibi dolaştırmayın. Türbenin bahçesini açıklamalarla donatın. Gelelim işin en PİS tarafına. Müze içindeki erkekler tuvaleti daha önce müze dışında kalan genel bir tuvaletti. Belediye yeni tuvalet yapınca bu tuvalet müze sınırları içinde kaldı. Kaldı kalmasına da, müzenin başta müdürü olmak üzere bu tuvalet bölgesine her halde hiç göz atmadılar. Yerlerde moloz parçaları var. Bu tuvalet müze içine sunta panolarla dahil edilmiş. Bu sunta panoların dışarıdan görünüşü tam bir rezalet. Gençler üzerine sprey boyayla bir şey yazmışlar. Eğri büğrü tuvaletin oradan yani içerden görünüşü de rezalet. Dışarıdan görünüşü bu sunta panolar, Hz. Pir’in sözleriyle veya büyükşehir Belediyemizin reklamlarıyla kaplanabilir. Bu kötü görüntü giderilmelidir. Bu panoların içerdeki kısmı ise farklı düşünülebilir. En önemlisi bu panoların içerdeki yerlerinin yanındaki moloz görüntülü yerler, betonlanıp hemen düzeltilmelidir. Erkekler tuvaleti içine peçete konulmalıdır. Çalışmayan el kurutmalığı yenilenmelidir. Türbenin en kötü yeridir burası. Yakışmıyor. Müze Müdürümüzden ricamız bu bölgeyi bizim gözümüzle bir görsün. Aynı şeyi Kültür Müdürlüğümüzden de rica edelim.

MEVLANA MÜZESİ CİVARINA DİKKAT!!!

Özellikle Emniyetimizi ilgilendiren hususlar var. Türbeye çok yakın mesafelerde FUHUŞ yapılıyor. Yerlerini ben biliyorum. Zaten esnafa sorarsanız çaktırmadan onlarda söyler. Ancak bu it takımından esnafın çekindiği de bir gerçek. Emniyetimizi göreve çağırıyoruz.

Belediyelerimize bir büyük uyarı yapıyoruz. Türbe etrafındaki lokantalar adeta SOYGUNCU kesilmişler. Herkesin göreceği yerde fiyat listeleri yok. Fiyat listesi olanlarda müşteri istemeden ortaya bir salata getirip kendilerini denetimden kurtarmak için müşteriye fahiş fiyat sunmaktalar. Nasıl olsa Konya’ya bir kere gelir dedikleri turistleri keriz yerine koymaktadırlar. Belediyeler, maliye, vergiciler, sigortacılar bu eşkıya takımına DUR demeli. Bu işler reklamla olmuyor mücadele gerekir.

Haydi Konya bürokratları şu törenleri muhteşem hale getirin. Sizlere helal olsun, Allah razı olsun diyelim. Sağlıcakla kalın. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.