Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2444.3
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64295.89$

Yetkililer HASTANELERİ ZİYARET EDİN!

20 Ağustos 2020, Perşembe 08:55

Konya’da virüsle mücadele de başarılı olamadık. Olayın daha doğrusu virüsün Konya’da ki yayılımına inanamadık.

Dile getirince sizden kötüsü olmuyor. Konya’nın vekillerine soruyorum. Hiç pandemi hastanelerinin acillerini, içerisini ziyaret ettiniz mi?

Sayın Valimizin ziyaretlerine şahit olduk. Birde Meram Belediye Başkanımızın.

Göz görmeyince gönül katlanırmış derler. Konya’nın etkili ve yetkilileri olayı görmediğiniz için herhalde katlanıyorsunuz.

Evde tedavi uygulamasının gelmesiyle hastaneler nefes aldı diyebiliriz. Ancak bu hastaların evde bakımı ne kadar yeterli olacak. Evde bu kişi kendini ne kadar izole edebilecek? Evin diğer bireylerine de yayılması, dikkat edilmediği sürece kaçınılmaz.

Şehir hastanesinin açılmasıyla, mevcut hastanelerden bu hastanemize personel aktarıldığı ve eski hastanelerde de personel zafiyeti olduğu söyleniyor. Söyleniyor diyorum, resmi açıklama olmadan veya yapılan açıklamalar inandırıcı olmazsa bu söylentileri biz daha çok yaparız.

Akıl vermiş gibi olmayalım. Ama bu can meselesi bunları söylemek zorundayız. Konya’da sağlık personeli vaka artışları karşısında yetersiz ise, virüsün hiç uğramadığı, en az uğradığı illerden Konya’ya geçici görevlendirme ile personel aktarılabilir. Bunun ayıbı falan yok.

Batıda görmedik mi adamlar, spor salonlarını hastane yaptılar. Kuyruğu dik tutmanın anlamı yok. Çare üretin çare!

Çumra Belediye Başkanımızı da kaybettik! Konya çok değerini kaybetti, kaybediyor. Bu ölümlerin bir vebali olmalı. Bu vebal kime ait zaman gösterecek. Virüsle mücadele de KEŞKE ye yer yoktur. Tedbir alınmalı, alınmalı, alınmalı o kadar.

Şu kalem aylardır virüsü yazıyor. Konya’da maske, sosyal mesafenin uygulanmadığını sürekli dile getiriyor. Devletin mücadelesinin yeterli olmadığını yazıyor. Yapmayın etmeyin kurallara uymayanlara acımayın, acınacak hale geliriz diyor.

Sonuç ortada. Denetleme personeli yetersizse kamu kurum ve kuruluşlarından personel takviye yapın gerekirse diyoruz.

Şehir Zafer, Aziziye, Kapu Cami civarından ibaret değildir. Gelin ara sokaklara maske, sosyal mesafe görebilecek misiniz?

Ben bu adamlara ağır ithamlarda bulundum. Virüsü başkasına bulaştırıp ölümüne sebep olursanız KATİL siniz dedim, daha ne diyeyim. Sizleri Allah’a havale ediyorum. Kusuru olanlara benim diyecek lafım kalmadı.

DEVLETİN GÜNDEMİ VİRÜS OLMALIDIR

Virüsü gündem olmaktan çıkaranlar, sizlere sesleniyorum. Ortada can meselesi varken neden gündeminiz abuk subuk şeyler.

Bir bakıyorsunuz Muharrem İNCE…

Günden oluyor. Parti kursun mu kurmasın mı? Bütün malum medya ve malum kişiler saatlerce bunu tartışıyorlar. Adamlar can çekişirken sizin uğraştığınız şeye bakın.

Şimdi de Joe Biden’in Türkiye ile ilgili sözleri. Adam 2019 Aralık ayında bir demeç vermiş. Sayın Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN’ı seçimle devireceğiz diyor. 19 Ocak 2020 de Newyork Time da yazılıyor. Türk Milletinin haberi yok. Türkiye’yi idare edenlerin haberi var. Mayıs 2020 de Anadolu Ajansı dışarıya olayı servis ediyor. Türkiye’ye servis yok. Her ne hikmetse olaydan 7 ay sonra İletişim Başkanlığınca ülkem insanına da servis ediliyor.

Niye bu kadar beklediniz eleştirisi gelince, muhalefet biliyordu cevap vermedi diyor ve suçu muhalefete atıyor.

Beyler bu milleti gale almıyorsunuz. Bir densizin açıklamasını anında dile getirip, milletin iktidarıyla, muhalefetiyle bir bütün olarak tepki vermesini engelliyorsunuz. Bizim iç işimize ne karışıyor. Bizden denilen adam. Siz iktidar olarak tepki vermeyecek siniz de sadece muhalefet mi tepki verecek? Milletin bütününün tepki vermesini neden geciktirdiniz.

Yanlış yapıyorsunuz. Ülkenin bir numaralı gündemi virüs bitene kadar VİRÜS olmalıdır.

Bu bir can meselesidir. Vatandaşın canı malı her şeyin üstündedir.

Devlet mesaisinin çoğunu bu konu üzerine vermelidir. İş bir iki bakanlığın omuzuna yüklenmemelidir.

Bu yazıyı yazarken de içimden diyorum ki, muharrem sen istediğin kadar yaz. Herkes bildiğini okuyor.

Allah katında müsterihim. Vatandaşlık görevimi yapıyor, uyarıyorum, uyarmaya devam edeceğim. Mesele sivri sinek ve davul zurna meselesi. Kim nasıl anlıyor bilemiyorum.

Virüsten vefat edenlerin bir müddet sonra hayat hikayelerini dinleyeceğiz. Kahrolacağız.

Ben diyorum ki ateş düştüğü yeri yakmasın, her yer, herkes yanıp tutuşsun. Birlik beraberlik ancak böyle sağlanır. Kapu Camii civarı esnaflarından Hüseyin PEKYATIRMACI’nın virüsten vefatını candan yaşadım.

YİNE 65 YAŞ ÜSTÜ…

Hıfzıssıhha Kurulumuz karar aldı. Diğer illere benzer. 10:00 - 20:00 arası 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar çıkabilecek. Diğer saatler yasak.

Tabii 65 yaş üzeri olanlar ve kronik hastalar serzenişte bulunacaklar. Haklılar bu virüsle mücadele TOP YEKÜN mücadeledir. İstediğiniz kadar 65 yaş ve kronik hastalara uygulama getirin biri gelir bunlara bulaştırır.

Maske takacaksınız, Sosyal Mesafeyi koruyacaksınız, özellikle hijyen kurallarına, el hijyenine dikkat edeceksiniz o kadar.

Yine bu konu ile yazdığım yazının başlığı SİZDE ALLAH KORKUSU VAR MI? idi. Kurallara uyun, Allah’tan korkuyorsanız. Benim ülkemde CAN bu kadar ucuz olmamalı. Virüsten kurtulmuş günlere ulaşmak dileğiyle. Hoşçakalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.