Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62944.748$

YEREL SEÇİMLERDE MİLLET İTTİFAKTA SİZCE LİDERLERİNİ DİNLEYECEK Mİ?

01 Aralık 2023, Cuma 00:01
Bugün izninizle yine biraz siyaset yazarak yazımıza başlayalım mı?
Çünkü bizim şehrimizde yerel siyaset rüzgarı; mert, yüksek sesli, açık, net olarak esmese de kapalı kapılar ardında dedikodu ile fitne ile fesatlık ile tam gaz gidiyor.
Özür dilerim ama bu şehrin duruşu olmayan kaypak siyasetine ben alıştım.
Zaman içerisinde sizlerde alışacaksınız.
ŞEHİR BU.
İNSANIMIZ BU.
MALZEME BU.
Gerisi zaten teferruat.
…………….
İzninizle önce AK Parti dolayısıyla MHP’den başlayalım.
AK Parti’nin durumu çok net.
İktidar olmanın hele hele başta da Sayın Cumhurbaşkanı gibi bir siyasi tecrübe Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olması ile AK Parti büyük küçük merkez ilçe her yerde kendi adaylarını çıkartacak.
Belki küçük ortağı MHP’ye o da Sayın Bahçeli’nin Sayın Erdoğan’a olan nezaketi beyefendiliğinin hatırına Türkiye’de birkaç şehir MHP’ye verilebilir.
Ancak biz Konya’ya dönüp baktığımız zaman AK Parti Konya Büyükşehir ve merkez ilçelerin hiçbirinde MHP’ye bir şey vermeyecek.
Çok net.
Zaten niye versin ki?
Konya’da AK Parti’nin ne MHP’ye ne bilmem neye hiçbir siyasi isme ihtiyacı yok.
Ancak bazı ilçelerimizde AK parti MHP’ye ilçe belediye başkanlığı verir mi?
Bütün kilit işler bu bazı birkaç ilçede.
Bu konuda mevcut belediye başkanları ya da belediye başkan adayı olmak isteyen MHP’li isimlere Sayın Devlet Bahçeli’nin de değil ağzı ile kaşı gözü ile bile hiçbir imada bulunmadığını öğreniyoruz.
Zaten pek çok MHP’li isimde Sayın Bahçeli’den çok genel başkan yardımcıları ile görüşebiliyorlarmış.
Konya’da taşra ilçeleri bazında sadece bir iki bilemediniz üç ilçe böyle.
Gerisi hep AK Parti’nin.
…………….
İYİ PARTİLİ
SEÇMEN NE YAPACAK?
İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanım bütün Türkiye’de kendi adaylarımız ile gireceğiz dese de tabanda İYİ Partili ülkücüler hiç de bu kadar net ve yüksek sesle konuşmuyor.
Bu konuda o kadar net bilgilere sahibim ki.
İlçelerde İYİ Partili isimler resmen şimdiden CHP ile Gelecek Partisi ile diğer muhalefet partileri ile hatta Yeniden Refah Partili seçmen ile ittifak yapmış durumdalar.
Bazı ilçelerde gerçekten partiler olmasa da tabanda seçmen AK Parti’ye karşı böyle bir ittifak yapabilir.
Bunu da bir kenara not alın olur mu?
İYİ PARTİ DEMİŞ İKEN
ÜNAL HOCAMIZA DA
GEÇMİŞ OLSUN
DİYORUZ
Kısa bir süredir kendisinden sosyal medyadan da mesaj alamadığımız İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman hocanın dizinden ciddi bir ameliyat geçirdiğini ve hızla sağlık durumunun iyileştiğini öğrendik.
İşte Ünal Hoca istirahatte ve merhum lider Alparslan Türkeş’in kızı Aybüke Türkeş Hanım kendisini ziyarette.
Bizde KONYA POSTASI ailesi ve Yayın Grubu olarak Ünal Hocaya acil şifalar diliyoruz.
YERELDE YENİDEN
REFAH PARTİSİ
TEMPO YAPMAK İSTİYOR
Yeniden Refah Partisi Türkiye’de biraz sessiz sakin sularda gitmeye devam ediyor.
Fatih Erbakan ve parti yöneticilerinin bazen iktidar bazen muhalefet gibi çıkışları bana göre Sayın Erdoğan’a arada bir kendilerini hatırlatma istekleri göz kırpmaları gibi geliyor.
Orası bizi ilgilendirmez.
Yeniden Refah Konya cenahında ise İl Başkanı Temel Peker’in kendi başına çırpınışları var.
Malum Selçuklu Belediye Başkan adaylığına aday olduğunu açıklayan ziraat mühendisi, iş insanı Ali Kemal Kara Bey olmuştu.
Ali Kemal Bey sağ olsunlar dün de bizleri partililer ile ziyaret ettiler.
Beyefendi son derece konuşkan, iddialı ve dolu bir isim. 
Herkese kendi yolunda başarılar dilerken her şeyin herkes için hayırlı olmasını dileriz.
…………..
Diğer partilerimizi asla es geçmiyoruz.
Ama tabii ki sonuçta biz de bize selam verenlerin neler yaptığından neler yapmak istediklerinden haberdar olup burada paylaşıyoruz.
Onun için diğer siyasiler sakın ola alınganlık yapmasın.
Okurlarımız da sadece biz birilerini yazıyoruz sanmasınlar.
Kapımızda gönlümüzde herkese açık çok şükür.
BÜYÜKŞEHİR DOĞRU OLAN
HER SÖZE HER FİKRE AÇIK
Evet bizim dostumuz, arkadaşımız, sıkı okurumuz Abdurrahman Özkaynak bize Meram Yeni Yol’da bir sıkıntıdan söz etmişti.
Biz bu sıkıntıyı bu sütunlarda yazdığımız gibi kendimizde gidip bizzat yerinde görmüştük.
İşte değerli dostumuz, okurumuz Abdurrahman Bey, bakın bu konuda ne diyordu;
“Yeni Meram Caddesinde Meram'dan Şehir istikametine NEÜ başlangıç ve bitişindeki trafik lambalarının hemen önüne koyulan otobüs duraklarının trafiği aksattığı ve tehlikeye düşürdüğünü yazmıştık.
Siz de desteklemiştiniz.
Yazımız dikkate alınmış olsa gerek Org. Cemal Tural Kışlasının Yeni Meram Caddesine bakan ana girişi kapatılarak buraya yapılan derin cep ile otobüs durağının trafik ışığından 50 metre de olsa geriye alınması Org. Cemal Tural Kışlası girişinin, hemen hemen Âteşbâz-ı Velî türbesi karşısından olacak şekilde ve yeni açılacak Necmettin Erbakan Caddesi için yola terk yapılarak düzenlenmesi de olumlu gelişmelerdir.
Konya Belediyesini bu düzenlemeleri nedeniyle alkışlıyorum.
Aynı şekilde bu yol için isimdaşı olan NEÜ’nün de yola terk yapması da çok yerinde olmuş.
Şimdi yapılacak bir iki şeyi daha önerelim.
Daha önce de yazmıştık;
Şehir Caddesi ve şehir istikametine devam eden Yeni Meram Caddesi'nden Sivaslı Ali Kemal caddesine dönüş ve geçişlerde kavşaktan hemen 15-20 metre sonra, sağa dönüşle Melikşah caddesine olan girişin tretuvar düzenlemesi ve girilmez levhası ile engellenmesi gerektiğidir.
Kontrol edilir ve mantıklı görülürse ki görülecektir gereğinin yapılmasında yarar olacaktır.”
………………..
Bizde Abdurrahman Bey nezdinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Beye tüm A takımına ve işçi kardeşlerimize teşekkür ederiz.
BİRAZ DAHA
CİDDİ OLMAMIZ
MÜMKÜN MÜ?
Bizim bu duyarlı dostumuz Abdurrahman Bey, bu yazının altında ise üzüldüğü haklı olarak da vatandaş nezdinde ciddiyetsizlik olarak algılanan durumu şöyle dile getiriyordu;
“Sayın Benim Şehrim Konya BŞB yetkilileri.
Yeni Meram Cad. Battı çıktı bölgesinde KONYARAY Banliyö projesi için yapılan kolon inşaatı sonrası araç trafiği için gerekli düzenlemeler yapılmış ancak bozulan yaya yolları tamiratı yapılmamış olup kolon kenarlarının da çöplük olma yolunda çirkin bir hal almakta olduğunu belirtmek istiyorum.
Belirtilen yerde yaya yollarında ki deformasyonun tamiratı ile kolon kenarlarının çöplükten kurtulması için gerekli çalışmaların yapılması önem arz etmekte ve gerekmektedir.
Bilgilerinize sunuyorum.
Saygılarımla.
Şeklinde Araç, Bisiklet ve en sonuncu olarak da Yaya yollarına önem verilen belediyemize bir yazı yazmıştım. >>>>>>>>> Gelen cevabın ne kadar gelişi güzel ve lakayt bir cevap olduğunu da yine yetkili ve ilgililerin dikkatine sunmak istiyorum. >>>>>>>>>>Talebinize istinaden teknik ekiplerimizce verilen cevap.
Talepte bahse konu yerde gerekli çalışmalar ekiplerimizin uygunluk durumu göz önünde bulundurularak iş programı kapsamında yapılacaktır.
Cevap veren: M.... ç.... mimar >>>>>>>> (İsmin büyük soy ismin küçük harfle başlaması; cevaplayanın yazdığı gibi yazılmıştır.)
………….
Evet bizim okuyucumuz, bizim dostlarımız son derece dikkatli ve hassas insanlardır.
Lütfen biraz dikkat.
GÜNBAŞ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Dün bize ulaşan bir vefat haberi de Günbaş ailesinden geldi.
Yerel siyasetçi, iş adamı, spor adamı Mehmet Günbaş’ın kayınvalidesi hayatını kaybetmişti.
Merhumeye Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. 
 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Kimseyi mumla aramayın görülmesi gereken kendi ışığı ile gelir.
 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Toplu taşımalarda öksürürken, hapşırırken ağzımızı elimizle kapatmayı öğrendiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    01-12-2023 11:19

    Ben bu yazıyı okumadım. Göz atmam yetti. Çoğu zaman böyle oluyor zaten, her ne kadar merak etsem de; Türkiye klasiği bazen, okumama pek gerek kalmıyor. Başlık ve görünümden, sayfa düzeninden, fotoğraftan, az çok içerik belli oluyor. Bazen, suçu ve suçluyu teşkil etmeyen, genel geçer cümleler ve parağraflarla özündeki ustalığa ve birikime rağmen, aciz, korkak, vıcık,vıcık yağlama tadında yazılar kaleme alınıyor. Zannediyorum, sonuçta her şey para olduğu için, ve olay internet ve sosyal medyadan döndüğü için, Uğur abe de rumuzlara saklanan, nefes nefese mücadele verdiğini zannettiği, dost görünümlü şebelek yakınlarından kurtulmak, geçek okuyucusuyla, her mecrada arkasında duracak, sosyal etkileşimler yapacak, yazı ve paylaşımlarına tıklama ve geri bildirimler yapacak cesur insanlar görmek istiyor. Güzel yazılara, güzel sözlere karşı kimse bir şey diyemez, teslim olur, yumuşar, ancak Uğur abe'ninde eve gidip oturunca, veya yatağa uzanınca, düşünüp, günün değerlendirmesini yaparken; " bugün böyle,böyle ,, böyle yaptım, şöyle şöyle yazdım, onu bunu ziyaret ettim, şunu bunu arkaladım, acaba çok mu yanlış yaptım " diye vicdan muhasebesi yaparken, arkasından "tamam, yaptım, ama neden yaptım , çünkü böyle, böyle , böyle ...bunu vatandaş anlamıyor , bana giydiriyor." diye vicdan muhasebesi ile kendisini avuttuğunu zannediyorum. Ben hak veriyorum. Sonuçta, herkes biraz haklıdır, hem, haklılıkta göreceli bir kavramdır. Öyle değil mi ?

  • yorum avatar
    Rgndgd
    01-12-2023 10:53

    Yazınızı bir solukta okuyuverdik kalemine sağlık sayın abim iyiki varsınız Allah hayırlı uzun ömürler versin

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    01-12-2023 10:13

    Unal Karaman kimdir, nedir, Konya ya vekil olmadan ve olsuktan sonra kac kez gelmiştir ben tanımam, bilmem. Abdurrahman abi büyüğüme gelince, olmuyor abe, kültür, ahlâk, seviye, olmayınca olmuyor. Sehir caddesi arka sokağında evimiz vardı, otoparkı olmayan Cafe'ciler evimin önune araç park ettikleri icin, biz girip cılamiyorduk. Babam 80 yasında diyaliz ve kalp hastası, annem 76 yasinda dizleri tutmadığı icin bastonla bile ayakta duramayan bir garipti. Yazdık, çizdik, zabitası, trafik polisi hepsi tırı vırı cıktı. Aldım evi taşidım, rahatladım. Orayi o hale getiren bayan Meram Beld baskanıda cevre bakanlıginda genel müdur mü, daire başkanı mı ne oldu. Selcuklu da, seker tekke caddesinde Ruhsatı olmayan, kaldırim işgali yapan lastikciyi belediyeye senede bir kez duzenli sikayet ederim, her sene "Ruhsata aykırı kullanım ve Ruhsatsız isyeri kullanımindan islem/cezai meyyide uygulanmıstır" falan feşmekan diye bana resmi cevap gelir. Ama hiç bir şey değişmez. Neyse, mahalle arası atik giysi ve ayakkabılarin, depremde spor salonunda show yapan belediyeye ragmen, bir sirkete verildigini soylemistim. Ugur abi de arastırmalrinda bir cevaba ulaşamamıştı... simdi guya Selcuklu belediyesi 2. El pazarı duzenliyormuş. Yazık,gunah, show bunlar, ucuz numaralar. Yav isyerleirnde, fabrikalarda, apartman bahcelerinde biriken atıkları bile şirket aracları gelip, götürüyor. Hemde rahat girip, cikmak icin uzerinde guya Belediye yazan araclarla. Rant cok büyük..Bence baskanlar belediye ve iştiraklerinin finans giderlerini, bankalara ne kadar faiz odediklerini ve odeyeceklerini açiklayıp, kenara cekilsinler artık. Aday olmasınlar. Vallahi Konya icin en iyi hizmeti yapmış olurlar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.