Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2308.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70683.14$

VATANDAŞIN BİR ATIMLIK DEMOKRASİ SİLAHI!!!

30 Ekim 2015, Cuma 00:00

O tek atımlık silahın adı OY… Genel ve Yerel seçimlerde seçme şartlarına sahip vatandaşlarımız, demokrasi adına OY’larını kullanıyorlar. Aslında çok önemli bir silah… Vatandaşlarımızın verdiği oylar birer birer sayılarak milyonları buluyor. Vatandaşlarımız bu oy silahını 4-5 yılda bir kullanıyordu ama böyle erken seçim olunca 7 Haziran 2015de kullandıkları OY silahını 1 Kasım 2015’de yeniden kullanacaklar. Vatandaşlarımız OY’larını ateşlerken, hedef değiştirirler mi? Yani OY’ları başka partiye kayar mı? Bekleyip göreceğiz.

Aslında şaka yollu ifade edelim, vatandaşlar bu OY’larını 12’den vurarak TEK PARTİ üzerinden tam isabet sağlarlarsa KOALİSYONA ihtiyaç kalmayacak… Bazı vatandaşlar bu OY silahını, günlük konuşmaların her safhasında dile getirirler. Hatta bol bol tartışırlar. Sonunda OY’larını gönderecekleri HEDEFİ yani PARTİYİ belirlerler.

Bir kısım vatandaşlar OY’larını iyi nişan almadan gönderirler. Yani bu demokratik silahı boşa kullanırlar. Nasıl mı? Hiç bir şey ifade etmeyen yüzde biri bile bulmayan hedeflere gönderirler OY’larını Daha doğrusu bile bile heba ederler küçük partilere oy verip.

Bazı vatandaşlar bu OY silahını hiç kullanmazlar. Bu demokrasi silahına yeterli önemi vermezler. Seçimlerden sonra oluşacak iktidardan hoşnut olmayacak bir durum meydana gelirse demokratik silahlarını kullanmadıklarını övüne övüne anlatırlar.

Bazı vatandaşlar da bu demokratik silahı SAÇMALAYARAK kullanırlar. Aslında ben bu SAÇMALAMA kelimesine taktım. Konuşmalarımız da hoşnut olmayan bir şey varsa karşımızdaki ‘Yahu Allah aşkına SAÇMALAMA’ der… Araştırdım bu kelimeyi bana göre bu saçmalama kelimesi av tüfeği fişeğinden geliyor. Av tüfeğinin fişeğinin içine ‘SAÇMA’ dediğimiz küçük bilyeler konuyor. Av tüfeğiyle ateş ettiğinizde, fişek içindeki bu saçmalar sağa sola dağılıp hedefin dışındaki yerleri de vuruyor. Saçmalama sözü de herhalde buradan gelse gerek. Peki demokratik silahınız OY’u nasıl saçmalatırsınız? Dingilin biri ‘Abi ben evet mührünü hepsine vurdum’ der. Kısaca saçmalar…

Bir kısım köşe yazarları, vatandaşlar seçimden bekledikleri sonucu elde edemezlerse, aslında bu demokratik silahın bozuk olduğunu söylerler. Karşı tavır koydukları siyasi parti İKTİDARA gelirse hemen mızmızlarlar; ‘Efendim iktidardaki partiye oy verenlerin “GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM” olduğunu’ söyleyip aşağılamaya çalışırlar. Bazı dingil vatandaşlarda sandıktan hoşnut olmadığı parti çıkarsa ‘BU MİLLET BUNA LAYIK’ deyip oy verenleri aşağılamaya çalışırlar. Aslında seçim sonuçları boğazlarına durmuştur. Onlar en makbul hedefin kendi oylarını gönderdiği hedef olduğunu iddia ederler. Demokrasinin bir ‘HAZIM’ rejimi olduğunu bilmezler. Eee sonuçları hazmedeceksiniz. Yoksa boğazınıza durur.

Birkaç dizide oynamış, ara sıra konu mankeni olmuş kiminle düşüp kalktığı belli olmayan, üniversite mezunu bir kızda (kızımız diyemiyorum, bu ülkenin böyle kızı olmamalı) bakın neler söylemişti; Efendim bu kızın oyu dağdaki ÇOBAN’ın oyuyla nasıl bir oluyormuş. Nasıl eşit oluyormuş. Bu kız ÇOBAN’ı küçümsüyor. Onun namuslu oyuna sataşıyor. Efendim konuyu tahsile getirmeye çalışıyor. Biz biliriz ki ‘Okumak cehalet alır, Eşşeklik baki kalır.’ Benim bildiğim bir şey kendileri namuslu olan insanların oyları da namusludur. Önünüzden yiyin, onun bunun oyunu aşağılamayın.

1 Kasım 2015’de vatandaşlarımız bu OY silahını iyi kullanıp hedefi 12’den vurmalıdırlar. Yanlış hedefe gönderilecek OY silahı, Allah korusun Polisimizi, Askerimizi, Öğretmenimizi, Vatandaşlarımızı şehit eden MERMİ olarak teröristlerin elinden geri döner. Yada bu mermi YANGIN mermisi olur, iş makinelerini, okulları, evleri v.s. yakar. Aman dikkat hedef şaşırmayın.

Bazı ihanet gurupları sizin hür demokratik silahınız olan OY’unuzu, tehditle baskı ile sizin sevdiğiniz, seçtiğiniz hedeflere değil, kendilerinin belirlediği hedeflere yönlendirirler. Bu itlere boyun eğmeyin. Ezanımız, bayrağımız, bölünmez bütünlüğümüz, kardeşliğimiz kısaca insanlığımız belirleyici olsun. OY’larımızı bu yönlere kaydıralım. Yüzleri maskeli, yalan ve terörle beslenenlerin BARIŞ, DEMOKRASİ, KARDEŞLİK safsatalarıyla oluşturmaya çalıştığı SAHTE HEDEFLERE yönelmeyelim.

Ülkemizin etrafındaki ateş çemberini, ülke içindeki ihanet odaklarını iyi görün! Bunlarla mücadele edecek hedeflere gönderin oyunuzu…

Ha az kalsın unutuyorduk. Vatandaşın demokratik silahı olan OY’u sadece Genel ve Yerel seçimlerde değil, Cumhurbaşkanı seçiminde de kullandığını ifade edelim. Vatandaş bu OY silahını %52 isabetle aynı hedef üzerine topladı.

1 Kasımda demokratik silahımız OY’u iyi kullanalım. Hepimizin hedefi aynı olsun. Hemde 12’den vuralım. Vuralım ki TEK PARTİ olsun. Yedi kocalı Hürmüz görüntülü KOALİSYONLARDAN kaçınalım. Vereceğiniz oyun VEBALİ olduğunu unutmayın. Doğru hedefe OY’umuzu gönderebilmek için, Allah Yardımcımız olsun.

Esen Kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.