Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2489.5
  • BIST
    9514.52
  • BTC
    62247.68$

VALİLER GERÇEĞİ?

07 Haziran 2016, Salı 08:59

Konya Valisi Muammer EROL Merkez Valiliğine atanarak Konya’dan ayrılıyor. Oradan da başka bir göreve geçeceği söyleniyor. Evvela Sayın Valimize güle güle diyoruz. Sayın Valimiz geldiğinde de ‘Hoş Geldin Sayın Valim’ diye yazı yazmıştım. Yanılmıyorsam Muammer EROL Bey Elazığ’dan Konya’ya atanmıştı.

Yine bir yanımda ‘Lazım iki Vali’ demiştim. Birinin protokol valisi diğerinin ise ‘Hizmet’ valisi olması gerektiğini düşünüp, biraz da mizansen bir yazı yazmıştım.

Hepimiz biliriz, Vali bir ilin Mülki Amiridir. Bazı valilerin isimleri ön plana çıkar. Sık sık duyarız. Bazen yaptıkları gaflarından dolayı da isimlerini duyarız… Bazen de hizmetlerinden dolayı isimleri zikredilir.

Ancak bugünün siyasi ortamında, bana sorarsanız Valiler hizmet yapmakta zorlanmaktadırlar. Bir kere siyasi iktidarla iyi geçinmek zorundalar. Hele hele şehirdeki siyasi iktidar partisi ile… Artı bir de şehirdeki siyasi iktidar partisi Belediyelerin, kural kanun tanımaz davranışları ile şehri idare etmeleri, valilere pek iş düşürmemektedir.

Gerçeği söylemek gerekirse, Valimizin tayini çıkınca etrafımdaki tüm arkadaşlara sordum. Valimizin iz bırakan Konyalılara en büyük hizmeti denir? Diye.. Kimse bir şey söylemedi. Aslında bizde valimizi şehit cenazelerinde, işyeri açılışlarında kurdela keserken hatırlıyoruz. Sakın bu söylemlerimiz yanlış anlaşılmasın. Gelen valimizin de bu şartlarda farklı olacağını düşünmüyorum. Ha bu arada gelen giden bakanları karşılamak ve uğurlamakta valilerimizin görevleri arasındadır diyoruz.

Sayın Valimiz Muammer EROL Konya’ya geleceğinde bir şey hatırlatmıştım. Hz. Mevlana’nın bir sözü idi. ‘Konya altın tas, içi akrep dolu’ diye. Hz. Mevlana’nın bu sözünü yeni valimize de aktaracağız.

Valimiz Muammer Bey’den iki şey rica etmiştik farklı zamanlarda… Birincisi ve en önemlisi Aralık ayının başında düzenlenen ‘Mevlana’yı anma törenleri’ idi. Bu törenler yaklaşık bir hafta Konya’da devam ediyor. Ağırlık sema gösterinde… İşte bu gösterileri birileri tekeline almış değiştiremiyorsunuz. Valimizde bu anma törenleri tertip komitesinin başı. Diğerleri ise Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Kültür Müdürü…

Yıllardır bu törenlerde Ahmet ÖZHAN hegemonyası sürdür, sürüyor. Magazinleşmiş bir sanatçı, bu işi ondan daha iyi yapanlar olabilmesine rağmen ille de Ahmet ÖZHAN. Tabii bu işte Çelebi Hanımefendinin de rolü büyük. İşte bu Ahmet ÖZHAN egemenliğinin sona erdirilmesini istedik. Daha doğrusu bu istek bütün Konyalılardan geliyor. Ama muvaffak olamadık. Hatta Ahmet ÖZHAN yerine Sami Savmi ÖZER’i önerdik. Hafız İsmail COŞAR’ı önerdik, Hafız Bahri DEMİRYÜREK’i önerdik. Konya’dan Mehmet Emin KARATAŞ’ı önerdik. Dünyanın öbür ucundan gelen insanların muhteşem seslerle Kur’an tilaveti ve ilahiler tasavvufi eserler dinlesin istedik. Olmadı. Bu konuda Konya Tasavvuf Topluluğu da etkisiz kaldı. Hz. Mevlana’yı anma törenlerinde Konya’ya dünyayı çağırıyorsunuz, ama en güzelini, muhteşemini sunamıyoruz. Maalesef Valimiz Muammer EROL’da Ahmet ÖZHAN hegemonyasını sonlandıramadı. Yeni valimize bakacağız.

Gelelim ikinci konuya. Yine valimizden bir ricamız olmuştu. Ramazan ayında apartman altlarında, kahvehane ve oyun salonlarının sahura kadar açık olması izninin verilmesini istemedik. Gürültüden, küfürden, kahvehaneye, oyun salonuna, cafelere yakın olanlar rahatsız olup uyuyamıyorlar. İş merkezi içinde altındaki yerler gerekirse 24 saat açık olsun dedik… Maalesef hem Valimiz hem Belediyeler tercihlerini mağdur Konyalılardan yana değil üç beş tane kahvehane, oyun salonu ve cafe işletmecisinden yana kullandılar. Hatta biraz şakayla karışık ister dua, ister beddua deyin Konyalıları Ramazan ayında rahatsız edip uyutmayan bu yerleri örnek gösterip, bu izinleri verenlerin ahiretteki yerlerinin kahvehane, oyun salonu ve cafelerin üstü olmasını ve ahir boyu uyku yüzü görmesinler dedik. Dedik demesini de yine olmadı.

Hayırlısı olsun. Biz yine de hakkımızı helal edip Sayın Valimiz Muammer EROL Beye güle güle diyoruz.

Memleketin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında en önemli görevi olan Valilerin terör bölgesindeki valiler olduğunu düşünüyorum. Kulakları telefonda, her an teyakkuzda, uykusuz geçen geceler verilen yüce hizmetler…

Bakınız ŞIRNAK Valisine. Son Vali atamalarında bile görev yeri değişmedi. Göreve devam. Kim bu Vali? Hemşehrimiz, Konyalı… İsmail SU hocamızın oğlu, Ali İhsan SU…

Beyler Şırnak Valisi de Vali. Teröre karşı verdiği hizmetler unutulacak gibi değil. Terör yandaşları onu görevden aldırmak için çok uğraştılar ama başaramadılar. Bölge halkıyla kurduğu muhteşem diyalog, teröre desteğinde sonu oldu. Bu sebeple Ali İhsan SU gibi valilerimizin sayısının artmasını yürekten isteriz. Konyalı olarak bu valimizle ne kadar övünsek azdır.

Bu arada yeni Başlayan Ramazan ayımız hepimize, tüm İslam alemine mübarek olsun. Bizler iftar sofralarında rabbimizin verdiği çeşit çeşit nimetlerle doyarken, Güneydoğuda bizler için canını ortaya koyup mücadele eden Kahraman Güvenlik Güçlerimizi zor şartlarda görev yapan bu yiğitlerimizi unutmayalım. Sürekli ŞÜKREDİP, DUA edelim. Allah bütün güvenlik güçlerimize güç ve kudret versin. Düşmanlarımızı da şu mübarek günde perişan eylesin…

Bu arada yeni Valiler kararnamesiyle, görev yerleri değişen tüm valilerimize başarılar diliyoruz.

Ben bir Vali tanımıştım. Adı Recep YAZICIOĞLU idi. Allah rahmet eylesin. Kısa ömrüne, uzun hizmetler sığdırdı. O zaman anladım ki yetki var, kullanan olursa… Biz hem yetkili hem de etkili vali isteriz..

Nice Ramazanlara sağlık, mutluluk, dirlik, birlik içinde girmek dişeğiyle, tüm Müslümanlarımızın Ramazan ayı mübarek olsun. Esenkalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.