Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2500.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64075.61$

Türkiye Rusya ve ABD arasında… SAKAL BIYIK MESELESİ…

13 Nisan 2018, Cuma 08:25

Suriye’deki gelişen olaylar, nerelerden nerelere geldi. İki süper güç dediğimiz ABD ve RUSYA’nın ihanetleri ve buna MEZHEPÇİLİĞİN İslam’da en büyük temsilcisi ihanet devleti İRAN’ın da katılımıyla, milyonlarca insan hayatını kaybetti. Suçsuz, günahsız çoluk çocuk erkek, kadın, yaşlı, genç milyonlarca insan bir hiç uğruna katledildiler.

Türkiye’de Suriye Politikaları konusunda sütten çıkmış ak kaşık değil, karar mekanizmaları da bence kendilerini sorgulamalıdır. Beşer Esed nefreti bizi de bu pisliğin içine itti, başka bir deyişle bu günaha azda olsa ortak etti.

Can korkusuyla vatanlarından olan yaklaşım 3-4 milyon Suriyeliye sahip çıktık. Zaman zaman yiyeceğimizi paylaştığımız Suriyelileri eleştirdik. Ama onların iç dünyalarına giremedik. Kaybettikleri canlar, kocalar, eşler, çoluk çocuk, yaşlı genç… Bazen ben dahil kızıp ülkemizdeki bir lokma ekmeği çok gördük. Allah kimseyi VATANSIZ bırakmasın…

Hain FETÖ örgütü ve devamında gelişen Rıza SARRAF olayları, ABD ile ilişkilerimizi gerginleştirdi. Sınırımızdaki TERÖR ÖRGÜTLERİNE, ABD’nin yaptığı silah ve mühimmat desteği bardağı taşırdı. İlişkiler KOPMA noktasına geldi. Hatta bazı anlar koptu bile… EY AMERİKA! seslerini çok duyduk. İşte bu ABD ile yaşanan bu durum bizi denize düşürdü, çaresiz yılana sarıldık. Yeni dostumuz RUSYA oldu.

1972 yılında Askeri Lise ikinci sınıfta olurken, Karadenizli, Milli Güvenlik Dersimize gelen, Albay Temel KATİPOĞLU ‘Ayıdan post, Moskoftan dost olmaz’ derdi. Hala kulaklarımda bu deyiş…

Yine hain FETÖ örgütünün uçak düşürme provokasyonuyla kopma noktasına gelen ilişkiler, ekonomik dürtüler ve ticaret yüzünden, bazı şeyler sineye çekilerek RUSYA ile ilişkilerimiz zaman içinde düzelme trendine girdi…

DEAŞ, PYD-YPG, PKK bahaneleriyle özellikle Rusya’dan izin alarak Suriye’de operasyonlara başladık. Aslında Türkiye iyi biliyor ki Rusya=Beşer Esed… Beşer Esed’in en büyük destekçisi. Beşer Esed ve yandaşlarının Şia olduğunu bilen İRAN’da Esed’in en büyük dostu. Kim ne derse desin, İran’ı da sırf mezhepçilik yüzünden, müslümanın müslümanın kırdırılmasına seyirci kalan İslam görünümlü bir devlet olarak görüyorum. Onların gizli düşmanları yenilikleri gerçekleştirmiş, İslam ülkeleri içinde Lider konumundaki Türkiye’dir…

Zaferle sonuçlanan Afrin harekatından sonra Türkiye huzur sağlandıktan sonra buradan ayrılacağını belirtmesine rağmen ve yine Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana tavır koymasına rağmen Rusya Dışilişkileri Bakanı Lavrov’un, ‘Türkiye Afrin’i rejim yönetimine devretmelidir’ diyor. Yani biz o kadar şehit verelim, teröristleri temizleyelim, sonrada, ‘Ey Esed gel bak Afrin’i sana veriyoruz’ dyelim. Lavrov’u konuşturan PUTİN’dir. Hani Türkiye’nin denize düşünce sarıldığı devletin başıdır.

Şimdi ABD’de Suriye politikasını değiştiriyor. Önce kaypak Trump ‘Suriye’den çekileceğiz’ dedi. Sonra Suriye’de bir ‘KİMYASAL SİLAH KULANILDI’ olayı başlatıldı ve ABD güç kullanacağı sinyalini verdi. Merak etmeyin ABD ve RUSYA çatışmazlar başka bir deyişle ‘İT İTİ ISIRMAZ’ derler ya… Bol bol PİYON ülke kullanırlar. Gaza getirirler, dolduruşa getirirler. Buna en müsait ülkede bana göre TÜRKİYE’dir. Türkiye bundan böyle Suriye’de yoğurdu üfleyerek yemelidir.

ABD, RUSYA sözde Suriye’deki gerginliği bizim aleyhimize ilk olumsuz meyvesini verdi, döviz, altın aldı başını gitti… Dış borç açığı büyüdü.

Türkiye bundan sonra Suriye’de atacağı adıma dikkat etmelidir. Akkuyu Nükleer Santrali’nin Rusya tarafından yapılacak olması ilişkileri zahiri olarak düzgün gibi gösterebilir. Ama ne Rusya’nın ne ABD’ni ne de İRAN’ın Türkiye’ye zerre faydası yoktur. Zaten Avrupa ihanet yüzünü çok önceden gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Başa dönüyoruz. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Bütün devletler kendi menfaatlerini hep ön planda tutarlar. Başka dost görünümlü devletlerin menfaatlerini de koruyacaklarına inanmak SAFLIK olur. Maalesef bizde de bu SAF’lar çoktur.

Yani Türkiye’nin kurumu sakal, bıyık meselesidir. Bir tarafta Rusya bir tarafta ABD. İnşallah Türkiye bu badireden de yüzünün akıyla çıkar.

Esen kalın, sağlıcakla kalın.

NOT: Cumanız mübarek olsun. Rabbim ülkemizi ve hain olmayan, asi olmayan tüm Müslümanları korusun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.