Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.62
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2498.2
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61937.88$

SİYASİLER! KONUŞMALARINIZA DİKKAT EDİN?

03 Mart 2015, Salı 00:00

Seçimler yaklaşıyor. Aday adaylarının belirlendiği şu günlerde, siyasilerin gergin konuşmaları ülkem insanını rahatsız ediyor.

Geçen haftaki ŞAH – FIRAT operasyonundan sonra MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİNİN ve partisinin açıklamaları yenilir yutulur cinsten değil.

Devlet Bahçeli’nin Genel Kurmay Başkanımız Necdet ÖZEL için söylediklerini esefle karşıladığımı belirtmek isterim. Bahçeli bu operasyonu başarı ile gerçekleştiren Silahlı Kuvvetlerimizin Komutanına vatanseverlik konusunda olmadık hakareti ediyor. Daha doğrusu hakaretvari konuşuyor. Efendim harp okulunda vatan konusu işlenirken Genel Kurmay Başkanı o sırada dersimi kırmışmış gibi laflar.

Arkadan MHP parti olarak açıklama yapıyor. Eskiden Silahlı Kuvvetler gerektiğinde iktidara ayak dindirmiş gibi laflar.

Genel Kurmay Başkanımız Org. Necdet ÖZEL bu hakaretvari açıklamalar karşısında etten kemikten ibaret olmadığının ve bir edep ve adaba sahip olduğunun göstergesi olarak, kimsenin kendisinin vatan sevgisini sorgulayamayacağını ifade edip bu hakaretlere nazik bir üslupla cevap veriyor…

Vay sen misin kendini savunan. Her konuya cevap veren, Paralel yapının TV kanalların da sık sık endam eyleyen yeni sakallı MHP sözcüsü Oktay VURAL Genelkurmay Başkanımızın bu kendini savunan açıklamalarıyla siyaset yaptığını ve ucuz ifade ile “Üniformanı çıkar” gel diyerek tartışmanın içine çekmeye çalıştı…

Bu ülkenin en köklü partilerinden ve ülküsü gereği Silahlı Kuvvetlerimizin hep yanında olmuş MHP nin bu açıklamaları bana göre hiç yakışık almadı.

MHP olarak Şah-Fırat operasyonuna karşı olabilirsiniz. Hükümeti eleştirebilirsiniz ama doğrudan Genelkurmay Başkanımızı hedef alamazsınız.

Ne yani! Hükümet bu operasyonu yapalım diyecek, Genelkurmay ayak diretip hayır arkadaş ben yapmıyorum mu diyecek?  Başbakanımızın ifadesiyle bu bir darbe çağrısıdır.

Ey MHP yarın siz iktidar olursanız (Bu imkânsız gözüküyor) ve Genelkurmay Başkanlığı sizin kadarlarınızı emirlerinizi yerine getirmezse ne diyeceksiniz? Zira siz bunu istiyorsunuz.

MHP nin bana göre esas bozulduğu nokta, genelkurmay Karargâhında Başbakan, Gnl. Kur. Başkanımız, kuvvet komutanlarının sabaha kadar çalışması bu uyumlu görüntülerinin fotoğraflarının basına yansıması ve dolayısı ile AK partinin puan almasıdır…  Ancak Sayın Devlet bey bu konunun bir devlet meselesi olduğunu bilmelidir.

Kimse bizim ülkemizin Genelkurmay Başkanı hakkında böyle konuşamaz… Konuşursa ne mi olur? Sandıkta cevabı veririz…

Aslında söyleyecek çok şey var. Bir ülkücü olarak Sayın Bahçelinin MHP yi getirdiği nokta tartışılmalıdır. Standart vasat bir muhalefet partisi haline getirmiştir MHP’yi…

Tarihi parti iktidar arayışı içinde değildir. Neyse daha fazla konuşmayayım…

Sayın KILIÇDAROĞLU ve CHP’ye değinmeden geçemeyeceğim.  Kılıçdaroğlu’na göre Şah-Fırat operasyonuyla Türkiye Suriye’den “Kaçmış” tır… Yazık be vallahi yazık… Türk Devletini velevki öyle bile olsa dünya medyasının, aç kurtlarının, Türk düşmanlarının önüne atmaktan çekinmiyor KILIÇDAROĞLU…

Kılıçdaroğlu Devlet İktidar kavramını henüz yeterince algılamamış. Konu devlet meselesi… Bu şekilde açıklamalarla Kılıçdaroğlu “OY” bekliyorsa yanıldığını sandıkta görecektir…

CHP li Logoğlu açıklama yapıp Şah-Fırat operasyonunda Suriye’den izin alınmadığını ve Suriye’nin hükümranlık haklarının ihlal edildiğini söylüyor. Bu açıklama ile Logoğlunun kimin sözcüsü olduğu konusunda tereddüde düşebilirsiniz.

Ama Suriye’nin değil ne yazıkki CHP nin sözcüsü…

Suriye’nin bizim Anamuhalefetin tutumuna saygıyla yaklaşması Suriye resmi haber ajansının, CHP ye övgüler yağdırması insanı güldürüyor… Diyorum CHP Suriye’de seçime girse iktidar olur mu?  Kendime gülüyorum. Suriye’de demokrasi mi var? Diktatör Esed’le idare edilen bir ülke… Bu diktatörü savunan bir CHP… Ne günlere kaldık…

Aslında Allah Korusun, Türkiye 38 askerinin bulunduğu Süleyman Şah türbesini sınıra yakın yere taşımasa ve bu Askerlerimiz herhangi bir terör örgütü tarafından katledilse internete boğazları kesilen görüntüleri düşse ne olacaktı?

AK partiyi bu şekilde iktidardan düşürme hayali olanlar benim ülkemde çooook…

Birilerinin hevesleri kursaklarında kaldı galiba… Gelelim son zamanda beni en çok rahatsız eden Sayın Cumhurbaşkanımızın Merkez Bankası Başkanı için sarf ettiği hakaret dolu sözlere…

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başcı için vatanı satmak yüksek faizle olur. İfadesi doğrusu beni hayal kırıklığına uğrattı. Siz Cumhurbaşkanımıza yapılan hakareti bir yana bırakın en ufak bir saygısızlığın karşısında olduk. Bu sebeple Cumhurbaşkanımızın bu üslubu kullanmasına da esefle karşıladık. Acaba Sayın Cumhurbaşkanımız Merkez Bankası başkanlığını makamına çağırıp faiz düşürmeme gerekçelerini sordu mu? Zira bu bir ekonomik politikadır. Her zaman tartışmaya açıktır ama bu üsluba açık değildir.

Cumhurbaşkanımızın bu açıklamalarının Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU’nuda zor durumda bırakacağı kesindir.

Ey siyasiler! Seçim yaklaşıyor. Lütfen ELİNİZE, BELİNİZE ve DİLİNİZE sahip olun.

Allah’a emanet olun

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.