Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62436.42$

Şimdi okuma zamanı!

06 Şubat 2024, Salı 00:01
Kitabı tersten okursanız çok anlam ifade etmez. Düz mantıkla okursanız da anlam ifade etmez. Kitabı bilinçli okursanız bir anlak ifade eder. Bu nedenle kime nasıl değer vereceğinizi iyi okumamız gerekir. Hayatımızı hatta geleceğimizi şekillendirmek bu değil midir?
Tüm yaşamı bir kitap olarak okuyalım. Çalışma hayatımızı, sosyal hayatımızı, duygusal bakış acımızı ve inancımızı bir kitap gibi okumalıyız. İçerisinde beğendiğimiz bölümlerin altını çizerek, yeniden hafızamızda canlandırarak diri tutabiliriz.
Bilim de böyle değil mi? Okudukça artan bilginin deneyim ve tecrübelerle bilime ışık olduğu noktası mutlaka olacaktır. Onun için vazgeçilmez duygularımızı bastırmaya gerek yok. Bastırdığımız duygular içten içe bizlere zarar verdiği gibi, bizim çevremize de zarar vereceği gerçeğini göz ardı etmeyelim.
Konya’nın söz de aydın, dürüst olduğuna inandığımız birçok ismi var. Bu isimlerin ölümlerinden sonra yaşayacağını biliyoruz. Bu gün bizlere dokunmadıkları için ne yaptıklarını, niye kafa yorduklarını bilmiyoruz. Öldükten sonra yaptıkları bilgiler ortada dolaşır ve asılsız bile olsa biz buna inanır peşinden koşar yaşatmaya çalışırız.
Okumanın şimdilerde diploma kadar değeri olsa da, beynimizdeki bilginin diplomadan daha değerli olduğunu biliyoruz. Bilmemiz gereken bir gerçekte hakkımızı savunmak. Hakkımızı savunduğumuz sürece var olma gayretlerimiz olacaktır. İçerisinde fesatlık olan bildiğin şeytani oyunlarla aramızda gezen insan görünümlü iblislere seslenmek yerine gelmişken gerekir diye düşünüyorum.
Dünya ölümlü, ne zaman öleceğini bilmiyorsun. Yarın sabah uyanamayabilirsin. Yada birazdan çıkacağın trafikte kaza geçirip ölebilirsin. Bunun bilinci ile yaşaman gerektiğinin farkına ne zaman varacaksın. İnsanları üzmenin, yormanın, gaflete düşürmenin, insanların gelecek hayalleri ile oynamanın sana ne gibi katkısı var olacaktır ki?
Bugün yüzüne gülenler, sen yokken arkadan küfrediyor. Sen öldükten sonra daha sesli küfür edecekler. Ananın, bacının, eşinin değerini ayaklar altına alma. Susmasını bil. Ölecekmiş gibi yaşa. Küfür ettirmek, karşılığında senin küfretmenle telafi olmaz. Olmayacakta…
Bu yukarına bahsettiklerini kim üzerine alınır bilmem ama okuduğu anda üzerine alınacağını bildiğim birkaç isim var. Kendileri de okumayacaklar. Okuyan yalakaları ona iletecek ve bana daha çok düşman olmasına vesile olacaktır.
Şimdi Konya’yı yazmak istiyorum. Konya’da seçim havasına girildi. Belediye Başkan adayları belli oldu ve sahaya çıkmaya başladılar. Yapacaklarını anlatacaklar. Yaptıklarından bahsedecekler. Ama en önemli görev yeni aday gösterilen isimlere düşecek. Bir şey yapmadılar. Yapmadıkları için yapabileceklerini anlatacaklar. Örneğin Altınekin Belediye Başkan adayı AK Parti’li isim ne anlatacak seçmene. Bunu nasıl yapacak. Bir çalışması yok. Ben şunu yapacağım, bunu yapacağım diyerek sokak sokak, mahalle mahalle gezecek. Ama yanında eski aday gösterilmeyen belediye başkanı olursa birlikte onun yaptıklarını anlatıp yarım kalanları tamamlayacağını ve üzerine daha yenilerini ekleyeceğini anlatmalı. Böyle bir ortamın oluşacağını ümit ediyorum.
İktidar olmayan ve yeni aday olan diğer siyasi partilerin de çok ama çok büyük projeler sunması gerekir. Örneğin, emekliye aylık 5 bin TL ikramiye gibi. Evi olmayanlara maliyetine ev gibi…
Bakalım herkes eteğindeki taşı döküp anlatmaya başladığında göreceğiz kimlerin ne denli hazır olduğunu…
İyi seçimler…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.