Konya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2412.0
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57005.63$

SELÇUKLU MÜFTÜMÜZ ALİ OKUTAN HOCAMIZI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK

14 Temmuz 2015, Salı 00:00

10 Temmuz  Cuma günü yani Ramazan  ayının son cuması, cuma namazı öncesi, oruçlu bir şekilde Rabbine kavuştu. Ali OKUTAN hocamız. "Her canlı ölümü tadacaktır" ayeti Ali OKUTAN hocamız için tecelli ettiği gibi hepimiz için tecelli edecektir. Rabbim hepimize hayırlı ölümler versin. Ne zaman,nerede geleceği belli olmayan ölümünde hayırlısını dilemek lazım...

11 Temmuz Cumartesi öğle namazına mütakiben, Sultan Selim Camii önünden Üçler mezarlığına uğurladık hocamızı. Çok kalabalıktı Ali Hocamızı uğurlayanlar. Rabbim mekanını cennet eylesin. Tüm ailesine ve özellikle kardeşleri Mehmet ve Osman OKUTAN hocalarıma da BAŞ SAĞLIGI  diliyorum.

ÖĞLE NAMAZI VE CENAZE NAMAZINDA YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR...

Yahu böyle bir günde olumsuzluklardan bahsedilir mi? Evet bahsedilir. Bahsedelim ki bir başka büyüğümüzün cenazesinde aynı olumsuzlukları yaşamayalım.

Öğle namazı vakti. Malum Sultan Selim Camii yıllardır onarımda. Dış cepheden az miktarda kapalı alan oluşturulmuş namaz için. Hava sıcak mı sıcak. Bir yandan oruç. Mevlana meydanı adı verilen yerde insanlarımız güneşten yanan taşların üzerinde namaz kılacaklar. Karatay  Belediyesi göstermelik bir gölgelik alan tesis etmiş. Yerlere namaz kılmak için naylon sergiler serilmiş. Bu naylonlar insanların ayaklarını yakıyor. Zira ateşten kavrulan taş zeminin ısısıyla beraber yukarıdan vuran güneş yakıyor da yakıyor. Şeker hastası bir arkadaşım cenazeye katılıyor, beni telefonla arıyor. Abi ayaklarımız yandı ne olur bunları dile getir diyor.

Ne diyeyim Adnan BAŞKÖSE kardeşim. Şikayetini dile getirelim de kim anlar? Taşlaşmış Mevlana meydanında insanlar gölgelik bir yer arıyor. Şadırvana sığınmışlar. Küçücük süs bitkilerinin gölgesinde istifade etmeye çalışanlar var. Anlayacağınız gölgesinde serinleyeceğimiz asırlık ağaçları kaldıranların utanacağı bir gün ama onlar protokolde ve en sırada GÖLGEDELER... Gölgedeki adamlar Güneşin altında yanan insanların halinden ne anlar.

Bu Mevlana meydanında Büyükşehir Belediyesi Belediyesinin insanların oturması için koyduğu banklarda BETONDAN... Daha önce yazdık bu beton bankların üzerine AĞAÇTAN ızgara yapın. Zira insanlar kışın soğuktan, yazın sıcaktan oturamıyor diye. Her halde Büyükşehir Belediyesi görselliği bozmak istemedi. Aslında bu beton bankları buraya koyanları yazın ve kışın işkence diye oturtacaksınız bu banklara. Bir yerleri hem yansın, hem de donsunda vatandaşların halinden anlasın...

Mahalle iftarları, İlçe iftarları adı altında tüyü bitmemiş yetimin hakkını gelişi güzel harcayan Belediyeler, rahmet akşamlarını organize edenler. Ali OKUTAN hocamızın cenaze töreni için yeterli tedbiri almadıkları için şiddetle kınıyorum.

 Vatandaşı güneşin altında yakan belediyeleri Allah'a havale ediyorum.

Bir de aklıma takıldı. Bu cenaze namazında bütün protokol, ünlü kişiler,eski milletvekilleri en ön saftalar. Acaba Cenaze namazını en önde hem de kılmak için böyle bir kaidemi var?  Acaba bunlar halkın arasında olsalar hem de güneşte olsalar olmaz mı?

Bu acı günde bunlar yazılır mı? Yazılır,bu da benim günahım olsun. Anlarlar mı onu bilemem.

Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.