Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

SELÇUKLU BELEDİYESİ! MUHTARLARI KİMİN PARASIYLA GEZDİRDİNİZ?

14 Kasım 2014, Cuma 00:00

Gazetelere bakıyorum Selçuklu Belediyesinin Selçukludaki muhtarları Bursa ve Çanakkale gezisine götürdüğü yazılıyor. Diğer belediyelerimizin de bu yola başvurduğunu biliyorum. Söyler misiniz bu gezinin masraflarını kim karşılıyor? Tabii ki geziyi tertip eden belediyeler.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkının bulunduğu bu paralar bu kadar kolay mı harcanmalı? Siyasi rant uğruna tertip edilen bu geziler doğru mu? Bu paraları başka yere harcayamaz mısınız?

Nene Hatun Parkının içinde bir caminin tuvaleti dışında tuvalet yok. O da yatsı namazından sonra kapatılıyor. Hele hele yaz aylarında millet ihtiyacını akşamları ağaç diplerine gideriyor. Gündüzde o yerlerde hanımlar piknik yapıyor.

Belediyeler de haklı. Reklamlarını yaptırdıkları bu tür gezi hizmetleri yerine, tuvalet yaptırıp hizmetlerinin içine mi ettirsinler!

Peki Selçuklu Belediyesi neden garibanları geziye götürmezde muhtarları götürür? (Efendim arasına öğrencileri v.b gezi tertip ediyorlar bu bir mazeret olabilir)…  O muhtarları siyasi görüşleri,  yaptıkları bazı hizmetlerin reklamlarında kullanmak için. Yerel seçimler zamanı görmedik mi?

Muhtar çıkmış televizyona Belediye Başkanını övüyor, hizmetlerini övüyor. Belediyeler muhtarları bir gezdirir sonra istedikleri gibi kullanırlar.

Gelelim bu gezilerin muhtarlar açısından değerlendirilmesine! Bedava gezi, yeme içme yatma hepsi bedava. Ne kadar güzel. Acaba muhtarlarımız bu gezinin parasının kimden çıktığını bilmezler mi? Efendim paralar Selçuklu Belediyesinden diyebilirler ama bilmezler ki bu paralar milletin parası.

Seçimler sırasında ısrarla söylemiştim. Yasa değişikliğiyle muhtarlarda siyasi partilerden olsun demiştim. Hiç değilse gizledikleri siyasi kimliklerini aşikâr ederler diye düşündüm.

Belediyeleri de uyaralım. Devletin parasını bu kadar kolay harcamayın. Bunun vebalinin altından kalkamazsınız.

MEVLANA HAFTASI YAKLAŞIYOR! KONYA HAZIR MI?

Aralık ayında düzenlenen ve bütün ülkenin ve dünyanın gözünün şehrimizde olduğu bu etkinliklerle acaba şehrimiz hazır mı?

Sinek küçük mide bulandırır misali çeşitli olumsuzluklar Konya’ya gelen ziyaretçilerin kafasını da bulandırmasın.

Büyükşehir Belediyemizin Sultan Selim Camii restorasyonu ediyor. İnşallah bu restorasyonun bittiğini ecdat yadigârı camimizin tümünün ibadete açıldığını göreceğiz. Ama camiye gelen ziyaretçiler Aaa Büyükşehir Belediyesi burayı da restore ediyor. Ne güzel belediye, ne güzel hizmet diyecekler.

Her sene geldiklerinde aynı şeyi söyleyecekler.

Bu arada yetkilileri ve camii restorasyonunda çalışan personeli uyaralım. Camii içindeki tahta iskele uzun yıllar çakılı kaldığı için gevreyip çürümüş olabilir iskele çöküp kırılabilir. Aman bir iş kazası olmasın… Ha Camii restorasyonunda çalışan var mı onu da bilmiyorum.

Konya’ya gelen ziyaretçiler, eski Sümerbank binasının yerindeki bir giyim mağazasının önünde mukavva kutu içinde yere konularak tozun toprağın içinde satılan simit tezgâhını görünce herhalde bu tezgâhın önünde hatıra resmi çektireceklerdir… Ya da Konya’ya has üçtekerli üzerinde, açıkta satılan hem de yürüyebilen simitçi tezgâhını görüp bu seyyar simit tezgâhının önünde de hatıra resmi çektireceklerdir. Ankara Kızılay’da Büyükşehir belediyesinin simit tezgâhlarını beledîmizin bir görmesinin çok isterdim… Gelelim Mevlana’yı anma törenlerine. Konyalı Ahmet ÖZHAN’ı hiç istemiyor. Bunun önerenlerden biride benim. Magazinleşmiş bir zatın burada işi ne! Gene Çelebi hanımefendisi falan devreye girip bir torpil yaptırırsa diyeceğim yok. Bu konuyu ayrıca yazacağım.

Bu arada restorasyon dan yıllardır kurtulamayan Mevlana Müzesi, bu Aralık ayında tümüyle ziyaretçilere açılacak mı merak ediyorum.

Konya’ya hizmet verenlerin her türlü hizmetlerinde KARINCA hızını bırakıp, YHT (Yüksek Hızlı Tren) hızına erişmesini diliyorum.

Karınca hızıyla hizmet verenlerin de haklı olduğu taraflar var. Hizmeti yapamasalar da yolunca feda olurlar...

Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.