Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2442.9
  • BIST
    9912.8
  • BTC
    64740.76$

SEÇİMLERİN VE SONUÇLARIN HAYIRLI OLMASI DİLEĞİYLE?

05 Haziran 2015, Cuma 00:00

Seçimlere iki gün kaldı.

7 Haziran 2015 Pazar günü akşamı, hemen hemen her şey belli olacak…

Yapılan kamuoyu araştırmaları ne derece doğru, partilerin beklentileri gerçekleşti mi göreceğiz.

Ak parti gücünü muhafaza edebilecek mi ? Gücünü artıracak mı yoksa oy kaybına mı uğrayacak iki gün daha sabır.

Daha önce de belirttim. 2002 Kasımından beri ülkeyi yöneten AK partinin yıpranması çok doğaldır. Bütün olanlara rağmen AK parti oyunu muhafaza edebiliyor veya ufak tefek kayba uğruyorsa bile bu Siyasi iktidar için başarıdır. Hele bir de oyunu artırırsa diyecek hiçbir şey yok… Diyeceksiniz ki bütün bu olanları biraz açabilirmisiniz? Ak parti Genel Başkanı ve  Eski Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın

Cumhurbaşkanı oluşu partş üzerinde nasıl bir etki yaptı? Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yerine geçen Ahmet DAVUTOĞLU Başbakanlığı doldurdu mu? Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla şiddetini artıran BAŞKANLIK sistemi için seçmen ne düşünüyor? İçi doldurulmamış Başkanlık sistemi süreci için henüz erken miydi?

Paralel yapının güçlenmesinde en etkin rol oynayan AK parti iktidarının, okların kendine çevrilmesi ile paralel yapıyla verilen mücadeleye seçmen ne diyecek…

Terör örgütü PKK yı ve siyasi uzantısı HDP yi muhatap alarak yapılmaya çalışan ÇÖZÜM SÜRECİ için seçmen ne diyecek? AK partili, Sayın Yalçın AKDOĞAN’ın ağzından çıkan her iki kelimeden biri PKK, Kandil ve HDP olmaktadır.  İnsana sormazlar mı? Her yeri oynayan terör örgütü ve uzantısı HDP yi biz mi muhatap alın dedik… Karşınızda düzgün bir kurum, düzgün insanlar mı olacak ki sürekli şikâyet ediyorsunuz. Terör örgütü ve onun uzantısı siyasiler…

Cemil ÇİÇEK’in önderliğinde başlatılan ANAYASA değişikliği çabaları. Bunun için oluşturulan AKİL adamlar. Yurttaşlara Yeni Anayasayı anlatma gayretleri… Sonuç Fiyasko…

Ülkeye yapılan yatırımlara kimse bir şey diyemez. Hava alanları duble yollar, Hızlı tren, Marmaray, Üçüncü Köprü v.s v.s Bunlar çok büyük hizmetler.

İktidar yanlısı belediyelerin birkaç tanesi dışında günü kurtarma gayretleri…

Uçuk projeler, halkı rahatsız eden uygulamalar bu belediyelerin inanılmaz reklam giderleri… Belediyelerin çok rahat yapacağı işleri becerememesi. Dolayısı ile hükümetin devreye girmesi gibi olaylar. Konya Metrosu yerel seçimler için bir belediye vaadi olabilir ama beceriksiz belediyeler Hükümetin dermeye girmesine sebep olurlar.

İyisiyle kötüsüyle AK parti’yi 7 Haziran akşamı göreceğiz. Ama bu partinin en çok ü,zerinde durması gerekenler, gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek olmalıydı. Düşük gelirliler ve emeklilerin umududur seçimler. Onlarda oylarının karşılığını almak, geçim sıkıntısı çekmemek isterler.

Gelelim CHP ye. Daha önce söylediğim gibi yapılan ÖNSEÇİM partiye bir dinamizm kazandırmış görünüyor. Bunun yansımasını göreceğiz. Ayrıca CHP ninde  projelerle seçmenin önüne gelmesi tartışma yarattı. Projelerin uygulanabilirliğine halk inandı mı bunu da göreceğiz. Yalnız CHP nin siyasi iktidarı gerçek olmayan sözlerle karalaması da sıkıntı yaratabilir. Paralel yapının gazetede televizyonlarında görünmek Anamuhalefet için pek uygun olmasa gerek. Seçim meydanlarında kullanılan üslubun sertliği de pek uygun görünmemektedir. Ama görünen o ki CHP kendileri için önemli bir oy artışı beklemektedir. Bu beklenti ne oranda gerçekleşecek göreceğiz.

MHP klasik söylemlerine devam etmektedir. Daha önce AK partiye kaptırdığı oyları geri alabilecek mi?

AK parti küskünlerini kendine çekebilecek mi göreceğiz. Ama MHP de de beklentinin büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Saadet Partisi – Büyük Birlik Partisi yakınlaşmasının seçim üzerinde çok etkisi olacağını düşünmüyorum. Bu iki partinin hayallerinin gerçekleşmesi darı ambarında gözüküyor.

Doğu Perinçek’in başkanlığında kurulan Vatan partisi de, parti mensuplarının fikirlerini beyan etmekten öteye geçemeyen bir görünüm çizmektedir. Eski siyasilerden Yaşar OKUYAN’ın bu parti içinde yer alması da bana göre bir komedidir.

HDP ye gelince. Bu oluşuma parti demek yanlış olur. Bir terör örgütünün siyasi kanadıdır. Barajı geçse de geçmese de değişen bir şey yok. Zaten şu anda meclistedirler.  Parti olarak seçimlere girmek kendi tercihleridir. Etrafa korku salan kendi etnik kökenindeki vatandaşlarını tehdit eden taşla, sopayla, silahla siyaset yapmaya çalışan bu örgütün Seçimden sonraki yaratacağı olaylara çok dikkat edilmelidir. Devlet bu konuda en ufak müsamaha göstermemelidir.

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak seçim sonuçlarına hepimiz saygı duymalıyız. Halkın idaresi her şeyin üstündedir. İnşaallah Koalisyon çıkmaz diyoruz. Bana göre halk AK partiye bir şans daha verecek diye düşünüyorum. CHP ve MHP nin bu seçimlerden güçlü çıkacak gibi görünüyor. Seçimin ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını düşünüyorum. Bir uyarı yapalım hangi partiye oyunuzu verirseniz verin ama sandığa mutlaka gidin.

Kalın sağlıcakla…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.