Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2496.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62139.44$

PARİS NE İLKTİ, NEDE SON OLACAK...

16 Ocak 2015, Cuma 00:00

Geçtiğimiz hafta Paris merkezinde haftalık yayınlanan Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terörist saldırısında derginin 12 çalışanı öldürüldü. Daha sonra olayı gerçekleştiren 2 terörist ve onlara destek veren üçüncü terörist de öldürüldü. Öldürülen rehinelerle beraber teröristler hariç 17 kişi öldürülmüş oldu.

Bu cinayetleri lanetlemek kınamamak mümkün değil. Efendim bu cinayetleri AMA demeden kınamalıymışız. Kim diyor bunu? Daha önce CNN Türk de program yapan şimdilerde bir gazetede köşe yazarlığı yapan ASLI Hanım diyor. Başka kim diyor bunu? Ülkemin Kültür Bakanı Ömer ÇELİK diyor. Başka başka? Hınçal ULUÇ diyor. Bu sayıları çoğaltabiliriz.

Yani cinayetleri kınayacağız, lanetleyeceğiz AMA onlarda şöyle yapmasaydı falan demiyeceğiz...

ne anlayış değil mi? Adamların benim yüce peygamberime hakaret etmesini ÖZGÜRLÜK olarak değerlendiren iğrenç zihniyet benim AMA deme özgürlüğümü elimden alıyor. Haydi  oradan bee !!

Bu saldırı neden başka bir dergiye yapılmadı? İşte AMA sı burada yatıyor...

Yahu bir söylermisiniz karikatür yapılacak bütün konular bitti de sıra benim yüce Peygamberime ve dinime mi geldi? Efendim bu Charlie Hebdo dergisi sadece Müslümanlarla uğraşmıyormuş. Hristiyanlarla Yahudilerle ilgilide karikatür yapıyormuş. Hatta en çok Katolikler bu dergiyi dava etmişler falan filan. Bana ne be kardeşim o hristiyanların ve yahudilerin sorunu...

Ben kendi değerlerime ve namus anlayışıma bakarım...

Ama benim ülkemde de ateistliğe yakın, dinden uzak kişilerin provokelerini göz ardı edemeyiz. Bu ülkede dinimizle uğraşan bir kesim var. Bakın din adamlarıyla veya dindar insanlarla değil doğrudan İSLAM diniyle uğraşan bir kesim var. Bunlar her fırsatta İslamı karalamaya Yüce Kitabımızı eleştirmeye çalışırlar. Bu Paris olayı onların ekmeğine yağ sürdü.

Cumhuriyet gazetesi geleneksel tavrını yani insanları inançları ve ideolojileriyle ayrıştırma özelliğini göstererek bütün Müslümanların hatta inananların tepkisini çeken Yüce Peygamberimize ait karikatürleri yayınlama cesaretini demeyeceğim küstahlığını gösterdi. Onlara en büyük destek de CHP Milletvekili Melda OKUR'dan geldi. Vekile göre Cumhuriyet gazetesinin bu tavrı Başbakanın Paris'teki terörü lanetleme mitingine katılması kadar önemli imiş (!!!).

Şunu herkes aklına koymalı benim inancımla, dinimle olay edemez aşağılayamaz.

Bu bir ÖZGÜRLÜK değildir bu namussuzluğun hakaretin ta kendisidir. Kendi dinsizliğini ortaya koyamayan yüreksizler, başkalarının inancıyla, peygamberleriyle uğraşmak kadar alçaktır.

Gelelim birkaç açıklamaya. Fransızların, Almanların, Amerikalıların, İngilizlerin canları çoook kıymetlidir. Filistinlilerin, Afganllların, Pakistanlıların, Suriyelilerin, Nijeryalıların, Libyalıların, Tunusluların, Türklerin canları ise sudan ucuzdur...

Bırakın canlarının ucuzluğunu Batıya ve ABD ye göre onlar insan bile değildir.

Yıllardır terörle boğuşan benim ülkeme Kim destek verdi? 1970 li yıllarda Fransa destekli ASALA Ermeni terör örgütü onlarca elçimizi katletti. Fransa da ASALA nın Orly havaalanına koyduğu bomba yanlışlıkla Türkler yerine Fransızları öldürünce kıyamet koptu. ASALA kendini fesh edip silahlarını taşeron örgüt PKK ya verdi. 1984 den beri Asker, sivil, çoluk çocuk, Kürt-Türk demeden otuz bini aşkın vatandaşımızı katletti b örgüt 17 nerede otuz bin nerede... PKK nın en büyük destekçisi silahları temin eden Rusya ve ABD den, Topuk koparan mayınlar İtalya’dan, sıhhi malzeme Almanya’dan, büyük maddi destek Fransa’dan... Zamanki Fransa Cumhurbaşkanı Miterrand ve Eşi PKK nın en büyük destekçisi idiler. Yunanistan bile Kamplarında PKK lıları ilk eğiten Filistinlilerin El-Fetih örgütü idi... Terörü destekleyenler namlu kendilerine dönünce terörü lanetler oldular...

90 lı yıllarda Müslüman olmaktan öteye hiçbir günahları olmayan BOSNALILAR batının gözleminde SIRPLAR tarafından katledildiler. Bu soykırımı terörü lanetleyen bütün ülkeler seyrettiler.

1979 da Rusların Afganistanı işgali buna karşı ABD nin kurdurttuğu El Kaide terör örgütünün 11 Eylül hadisesinde ABD de ikiz kuleleri vuracağını binlerce kişiyi öldüreceğini kim tahmin edebilirdi.

Şimdilerde ABD Afganistan ve Pakistan’da terör örgütlerini bombalıyorum diye köylüleri de bombalıyor. Sonra ÖZÜR dileyip yanlışlık oldu diyor. Zira o vatandaşların canları bir ÖZÜR kadar ucuz.

Mısır’da işlerine gelmeyen seçilmiş Cumhurbaşkanı MURSİ yi darbeyle indirtip SİSİ yi başa geçirdiler. Demokrasiden bahseden ABD de Batının namus anlayışı bu kadardı.

Suriye’de Petrol yoktu. Diktatör ESED’in yüz binlerce halkını katletmesini seyrettiler.

Ortaya İŞİD dene bir örgüt çıkıp Petrol bölgelerini ele geçirmeye başlayınca, bizim PKK lılarla beraber menfaatlerinin elden gittiğini anlayıp saldırıya geçtiler. ABD ve Batı İŞİD i bombaladılar. Yukarıdan bombayı bıraktılar aşağıda ölenler İŞİD mi yoksa hak mı? Onların umurlarında bile değildi.

İşin garibi HPD Paris’teki terör eylemini kınadı... PKK benim yurdumun insanını çoluk çocuk demeden katlederken KINA yakanlar, 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları KINA dılar. Acaba onların insani duygularında bir gelişme mi olmuştu ?...

HDP eşbaşkanı Figen YÜKSEKDAĞ Paris’i kınadığı gibi, geçtiğimiz yıllarda yine Paris’te öldürülen üç PKK lı kadını hatırlatıyordu. Kobani’ye değiniyordu, İŞİD’in yaptığı katliam bölgelerini sayıyordu. Dedim ya PKK nın katlettiği Otuz bin yurttaşımın katledilişine ses çıkarmayanlar ellerine iyi baksınlar henüz kan izleri durmaktadır.

Bu dünya etme bulma dünyasıdır. İlahi adalet mutlaka tecelli edecektir.

Biz Asil bir milletiz Bizim KUTSİ değerlerimiz vardır.

Bizim için, imanımız, kitabımız, peygamberimiz, kısacası dinimiz kutsaldır. Anamız, avradımız kutsaldır, namusumuzdur. Biz bir küfüre yakar yıkarız. Bunlara hakaret ettirmeyiz.

Sizin dininiz (tabii varsa) ananız, avradınız kutsal olmayabilir. Bunları kutsal sayanlara sataşmayın insanların kutsalıyla uğraşmayın. Bu kutsal değerler acaba sizi ne diye rahatsız ediyor ki?

Benim ülkemde yayın yapan CUMHURİYET gazetesini inananlara kutsal değerleri olanlara saygı göstermeye davet ediyorum. Bu benim en doğal hakkım.  Müslümanların değerlerinin mizah konusu yapılması kimsenin ÖZGÜRLÜGÜ değildir. Gidin siz yine siyasilerin falan karikatürlerini çizin...

Terörün her türlüsünü lanetlerken ve en kıymetli şeyin İNSAN CANI olduğunu belirtirken, Fransa’daki katliamın AMASINI yukarda izah ettim. Gene katliamlar duyup lanetlemek istiyorsak aklımızı başımıza almalıyız. Ne katliam duyalım nede AMA diyelim

Esen kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.