Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

MÜSAADE EDİN! YAŞAYALIM!

27 Ağustos 2020, Perşembe 08:59

Evet! Yaşamımız maalesef başkalarına bağlı hale geliyor. Olur mu ya! Olur bal gibi olur. Adam maske takmıyor, sosyal mesafeye uymuyor. Hijyeni bilmiyoruz. Ve maalesef başkalarının ölüm-yaşam kaderini belirliyoruz. İtiraz edeceksiniz her şey Allah’tan diyeceksiniz. Eyvallah.

Bakın Necip Fazıl KISAKÜREK’in deyişine

Veren de O, alan da; Nedir senden gidecek?

Telaşını gören de can senin zannedecek!

Hepimizin sonunda gideceğimiz yer malum.

Bakın virüslü günlerde söylenenlere.

- Virüs diye bir şey yok bu bir kandırmaca, dış güçlerin tuzağı.

Bu ifadeyi Bilim Kurulu üyemizin bizzat duyup ifade ettiği konu.

- Bu virüs nasıl olsa herkese bulaşacakmış. O zaman niye tedbir alıyoruz.

Maskesini takmasını söylediğim, tanıdığım bir gencin ifadesi.

- Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir. Gençlerin ifadesi.

Bakın rabbim herkese bir ömür vermiş. Doğum tarihimiz belli ölüm tarihimiz belli değildir. Verilen bu canı korumak görevimizdir. Bunun için Allah korkusuyla bu tedbirlere uymak zorundayız.

Müsaade edin! Yaşayalım!

Dememim sebebi, biz kurallara uyuyoruz ama uymayanlar yüzünden canımızdan oluyoruz.

Ölümü bize evladımız, torunumuz, komşumuz, annemiz, babamız, kardeşimiz, arkadaşımız, bakkalımız, manavımız, düğünlerimiz, camilerimiz, toplu halde bulunulan yerler getiriyor.

Adam hasta yatalak ama yaşıyor. Oğlu çalıştığı iş yerinden virüsü getiriyor. Sonuç birkaç gün içinde ölüm.

Nasıl olsa öleceğiz, niye maske takayım diyen, babasını, annesini kaybedince şaşırıyor. Hepimiz öleceğimizi biliyoruz. O zaman intihar edip hemen ölelim. Adamın zihniyeti bozuk. Kurallara uymak onun için erdem olması gerekirken, kurallara uymayarak ölümden korkmadığının gösterisini yapıp, kendini kabadayı zannediyor. Ama yakınının ölümüyle ayılıyor.

Canı veren Allah’tır. Alacak’ta!  Ama o canı korumak için TEDBİR bizden, TAKDİR Allah’tan dır.

DOĞALGAZ BULUNDU!

Eyvallah sevindik. 2023’de evimize gelecek. İnşallah seçimlere yetişir. Ben en büyük müjde olarak bize ulaşan nimetlere söylerim. Bulduk ya olsun.

Yanılmıyorsam 2016 idi. Konya’da bir üst geçitteki pankartta aynen şöyle diyordu. METRO KONYAMIZA HAYIRLI OLSUN. Şimdiye kadar Metroya binmiş olalı epey bir yıl geçmiş olacaktı.

Hani nerde metro? Şimdiler de yapılıyor.

Doğalgaz Konya’ya geldiğinde ne sevinmiştik. Allah’ın nimeti kullarına ulaşıyordu. Çok katlı apartmanlara ticari düşünüp hemen bağlanıyordu. Ama bir bakıyorsunuz doğalgaz hattı transitleşiyor, hiç durmadan sağa sola uğramadan. Yorgancıya, Lalebahçe okul sokağa, Sille ye gidiyor. Tabii hatır ön plana geçiyor.

Beybes te bu garip kul, imarlı, ruhsatlı evine doğalgaz çekmek için kıvranıyor. Tabii bu arada özelleşmişti. Doğalgaz borusuna mesafe 40m. İdi. Çektiremedik, araya hatırlı kişi girip çektirdi. Sıkıştık evi sattık. Doğalgazı içeri almadan ayrıldık.

O zamanki yazımda şöyle demiştim. Doğalgaz Konya’ya geldi ama benim Hatice teyzem, Ayşe teyzem bu nimeti görmeden dünyadan göçecekler demiştim. Yıllardır soba yakan bu annelerimiz, nimetin kendilerine karınca hızıyla gelmesi nedeniyle bu dünyadan göçüp gittiler. Müjde konusuna biraz mesafeli yaklaşırım. Buda benim huyum.

TOPLU ULAŞIM NE ALEMDE?

Belediyelerimiz şükürler olsun, duyarlı davranıp virüsle ilgili kurallara uymamız konusunda panolara, ışıklı levhalarla ve SMS atarak bizi uyarıyorlar.

Ama bu virüs toplu ulaşımı sevse gerek. İstediğiniz kadar maske takın, bu kadar yolcu yoğunluğuyla bu virüsün bulaşması kaçınılmazdır. Zaten sosyal mesafe hak getire…

Dolmuşlara gelen yüzde 20 zam da işin cabası. Merak etmeyin kimsenin sesi çıkmaz. Bu zam yapılırken şöyle denseydi. Virüsün yayılmasını önlemek için ayakta yolcu alamadığımız gibi aralıklı oturma şartı getirdik bu yüzden yüzde elli zam yaptık dese kılım kıpırdamazdı. Bunu da Allah’a havale eder geçer gideriz.

Belediye gerekirse araç kiralayıp bazı hatlarda yolcu kalabalığını gidermelidir.

Konya’yı idare edenler büyük fabrika ve iş yerlerinin mesai saatlerini münavebeli olarak ayarlayıp, yolcu yoğunluğunu saatlere bölüp gidermelidir.

Son olarak Konya’da ki vakalara ve ölümlere bakınca, Türkiye geneli rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını söylemek isterim. Allah’ın bildiğini kuldan saklamayınız. Rakamlar böyle gösterildikçe, vatandaş bu konuyu hafife alacak ve olay büyüyecektir.

Rabbim bizi bu virüsten en kısa zamanda kurtarsın. Tedbir almayanları ve kurallara uymayanları Allah’a havale ediyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.