Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2402.8
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59488.26$

MAL VARLIĞI

23 Şubat 2024, Cuma 00:01
Yıl, 1989.
Yerel seçimlerin yapılacağı yıldı, o yıl.
Konya Belediyesi , Büyükşehir Belediyesi  olmuştu yerel seçimler öncesinde.
Büyükşehir Belediyesi olmak bir başkaydı, ayrıcalıktı o yıllardaki anlayışa göre.
Ülkede tüm illerin Büyükşehir olma yarışına girdiği yıllarda iktidar partisi ANAP’ın bakan ve milletvekilleri de, Konya’yı Büyükşehir yapma becerisini göstermişlerdi.
ANAP’ın Konya’yı Büyükşehir yapan kadrosu siyasetin şöhretler karmasıydı. Kaptanlığını Mehmet Keçeciler’in yaptığı kadroda Abdullah Tenekeci, Kadir Demir, Haydar Koyuncu, Saffet Sert, Mustafa Dinek  gibi isimler, başta gelen isimlerdi.
Bahsi geçen kadro Raylı Sistem (tramvay) başta olmak üzere çok sayıda kalıcı hizmetin gelmesini de sağlamış olan bir kadroydu.
ANAP’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı , mevcut başkanları Ahmet Öksüz’dü.
Çok iyi işler yapan ANAP, 1989 yerel seçimlerini kazanacağından emindi.
Yerel seçimleri iktidar olmanın avantajlarıyla kazanacaklarından emin olan ANAP, ülkede esen Refah Partisi rüzgarını görmek istemiyordu. Esasen büyük bir şiddetle esen Refah rüzgarının önüne kim gelirse gelsin kim çıkarsa çıksın silip süpüreceğini kimse görmek istemiyordu.
Oysa Refah rüzgardı, Refah fırtınaydı o tarihlerde her şehirde. Bu gerçek seçim sonuçları ilan edildiği gün kabul edilebildi.
BAŞKAN ADAYLARININ VARLIĞI MESELESİ
Yıl, 1989.
Yerel seçimlerden hemen önceki günlerdeydi.
Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Halil Ürün’ü açıklarken, Karatay’da Mustafa Özkafa, Meram’da Veysel Candan, Selçuklu’da da İsmail Öksüzler’i merkez ilçe belediye başkan adayı olarak açıklamıştı.
Refah’ın başkan adayları basınla bir araya getirildi, seçim öncesinde.
Başkan seçilmeleri halinde projelerini açıklayan adaylar, kendilerine yöneltilen soruları da cevaplandırdılar.
Soru, sorma fırsatınını bulunca bizde başkan adaylarına mal varlıklarını sorduk.
Büyükşehir Belediye Başkan adayı  olan Halil Ürün bey mal varlığı sorumuz karşısında esprili bir dille kendisinin bir eşinin, üç çocuğunun bir de bisikletinin olduğunu söylemişti. Fatih Işıklar Mahallesi’nde ikamet ettiği evde kendisinin olmalıydı.
Halil bey başkan seçildikten sonra kendisinin mütevazılığını anlatan haberler yazıldı. Başkanın belediyeye bisikletle gidip-geldiğini yazan gazeteci arkadaşlarda oldu. Daha sonra Belediyeye uzaklığı gerekçesiyle evini Nalçacı Caddesi’nde bir apartmana taşıyan başkanın, eşyalarını sırtına alıp merdivenlerden taşıdığını gelen güvenilir bir bilgi üzerine yazmıştık bizde.
Mal varlıkları sorumuz karşısında merkez ilçe belediye başkan adaylarının cevapları da şöyle olmuştu.
Karatay Belediye Başkan adayı Mustafa Özkafa, Karatay’da ikamet ettiğini dar gelirli bir aileye mensup olduğunu söyledikten sonra kendisinin “Karatay’da yaşayan her vatandaş gibi yazın ayakkabılarının tozlu, kışında çamurlu” olduğunu söylemişti.
Özkafa’nın mal varlığı açıklamasında neredeyse derin sayılabilecek yoksulluk dikkat çekiciydi.
Seçildikten sonra konuşulan varlıklar ise aileden gelen varlıklar olarak gösterilmişti.
Meram Belediye Başkan adayı Veysel Candan da kendisine yönelttiğimiz mal varlığı sorumuz karşılığında, eczacı olduğunu ve geçimini eczanesinden sağladığını söylerken, Sulçuklu Belediye Başkan adayı İsmail Öksüzler’de çalışmakta olduğu belediyeden atıldığını ve eşinin Aydınlık Evler’de  bulunan eczanelerinden geçimlerini sağladıklarını söylemişti .
O yılları hatırladık gene bir yerel seçim öncesinde.
Mal varlıkları?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.