Konya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.56
  • ALTIN
    2496.0
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62707.09$

KURBAN YAKLAŞIYOR BELEDİYELER KONYALILARI MELETECEĞE BENZİYOR...

18 Ağustos 2015, Salı 00:00

Teker kırıldıktan sonra akıl veren çok olur derler. Bunu testi kırıldıktan sonra da diyenler vardır. Bizim amacımız teker veya testi kırılmadan Belediyelerimize gönderme yapıp, uyarıda bulunmaktır.

Merkez ilçe Belediyelerimiz, yani Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerimiz halkın kurbanlıklarını rahat alabilmeleri için hizmet sunacaklardır. Gelin görün ki kazın ayağı öyle değil

Geçtiğimiz yıl, sürekli reklam panolarını işgal eden Selçuklu Belediyemiz bir Kurban yeri açtı evlere şenlik. Hani şu Kelebekler Vadisini yapan belediyemiz. Kelebekler vadisi açılışında Konyalılara birer de FERAJE dağıtsa iyi olurdu.

Gelelim geçen yılki yani 2014’ün Kurban bayramın. Bilmem kaç ilden büyüklüğüyle övünen Selçuklu Belediyemiz Konya’nın en ücra köşelerinden birine, altyapısı oluşmamış bir TEK Kurban yeri açtı. Yani Selçuklu’da yaşayanlar gidip o bir tek yerden Kurban alacaklar. Gitmesi de bir dert hayvanı alıp dönmesi ayrı bir dert. Bir arkadaşım telefon ediyor; ‘Ağabey Selçukludaki kurban yerinden hayvan aldım. Bir buçuk saattir yoldayız. Daha doğrusu yola çıkamıyoruz. Ne olur bunları bir yaz. Ağabey vallahi perişan olduk’ diyor. Düşünebiliyor musunuz koskoca Selçuklu’ya bir kurban satış yeri... Sayın Uğur İbrahim ALTAY’ı da Selçuklu’nun nüfusunu açıklamaya davet ediyorum. Geçtiğimiz Kurban Bayramından sonra bir Cuma günü Cuma namazında Selçuklu Belediye Başkanımız Nalçacı’daki Hacı Kemal ONSUN camiinde namaz kılıyor, bizde oradayız. Güya Başkan halkın dertlerini dinleyecek. Birkaç şakşakçı partili Başkan’ın elini sıkıp mutat konuşma yapıyor. Başkan’ın yanına biz gidiyoruz. Başkana; ‘Selçuklu Belediyesinin Emlak Vergisini tek bir VEZNEDEN mi yapıyorsunuz?’ diyoruz. Başkan, ‘Olur mu öyle şey’ diyor. ‘Epey tahsil yerimiz veznemiz var’ diyor. Hemen soruya geçiyoruz; ‘Emlak vergisini onlarca yer ve vezneden tahsil ederken, neden Kurban satışını Selçuklu’da tek bir yerden yapıyorsunuz?’ diye soruyoruz. Tabii Başkanımız ne alaka diyor?. Bana göre çok alaka. Belediye menfaatleri gündeme gelince halkın kolay vergi yatırması için ne gerekiyorsa yapıyorsunuz. Zira para size gelecek. Ama vatandaşın Kurban alımı için en ufak bir yardımda bulunmuyorsunuz. Kurban satış yerleri bir haftalık on günlük yerler. Kelebekler Vadisi gibi prim yapmıyor herhalde. Sonra Uğur İbrahim Bey’e Hacı Kemal ONSUN camiinin oradan elimizle gösterdiğimiz 44 araçlık otoparkın halini anlatıyoruz. Bir ecza deposunun yer altı otoparkını depo olarak kullandığını, TIR’larla hasta bezi ve yanıcı malzeme geldiğini bunun bir apartmanın altında bir yangın esnasında büyük tehlike olduğunu söylüyoruz. Hemen yakındaki yanılmıyorsam Şahin Ağa ismindeki sokağın trafik rezaletini söylüyoruz. Hemen etrafındaki ekibe güya talimat veriyor. Biz ecza deposunun ruhsatını falanda soruyoruz. Başkanın eşrafı ismimizi telefon numaramızı alıyor. Güya hemen bize dönecekler. Ne gezer. 2015’in Kurban Bayramı geliyor. Belediyeden tık yok. Biz aylar sonra Belediyeyi arayıp durumu öğrenmeye çalışıyoruz. Konuyla ilgili hiçbir icraat yok. Birkaç ay önce bir yetkiliyle görüşüyoruz o sağolsun bize geri dönüş yapıp bizi tatmin etmeyen açıklamalarını sıralıyor.

Konu kurban yerleri idi ama bizimde yaramız vardı. Şimdi merakla bekliyorum. Koskoca Selçuklu’da kaç kurban yeri açılacak. Sorumluluktan kaçarlar bir kurban yeri ile işi geçiştirirler. Olan Konyalıya olur. Göreceğiz bakalım.

Meram Belediyemiz Karahüyük’te her yıl açılan Kurban satış yerinin bu yıl açılmayacağını, bu yere bir pano asarak duyuruyor. Sayın Fatma Hanım açılmayacak yerleri söylüyor ama açılacak yerlerden henüz tık yok.

Karatay Belediyesinin şansı Hayvan Satış yerinin bu ilçenin sınırları içinde kalması. Bakalım başka yer açacaklar mı?

Biz bu Kurban yerleri üzerinde niye duruyoruz. Hem üretici, hem tüketici rahat etsin diye...

Ulaşımı kolay, daha hesaplı Kurban alımının yolu, daha çok kurban satış yerinin açılmasıyla olur.

Konyalıların dini vecibesi Kurban Kesimine belediyelerimizin katkısını göreceğiz. Örnek daire gösterir gibi örnek Kurban satış yeri istemiyoruz. Belediyeler gerekirse hizmet alımı alıp, 5-10 arası satış yerleri açmalı, açmalı ki Konyalı bir kurban almak için melemesin. Haydi Belediyeler hizmet nasıl olurmuş görmek isteriz.

Esen kalın...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.