Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63025.689$

KUMPASLI MAÇ VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

27 Nisan 2018, Cuma 08:07

Geçtiğimiz hafta FB-BJK Türkiye Kupası Maçı oynandı. Maç açık kanaldan yayınlandı. 57’nci dakikada zaten gergin olan maç tatil edildi. Beşiktaşlı Queresma’nın korner atışlarında FB’li seyirciler rahat durmadılar saha su şişesi, bozuk para, anahtar vb. şeyleri attılar. Bu dört köşedeki korner atışında da gerçekleşti.

Yedek kulübesinin tribünlere çok yakın olması sebebiyle kulübedeki Tolga ZENGİN kendisine küfün eren seyircilerle ağız dalaşına girdi. Olayın içinde Oğuzhan’da var. Şenol Güneş başına gelen bir cisimle yere yığıldı. Sonra Şenol Hoca içeriye gitti. Maçı hakem tatil etti. Bu arada Pepe haklı bir kırmızı kart görmüştü…

Hakem iki anons yaptırıp üçüncü olarak soyunma odasına gitti.

Futbol yönetmeliğine göre bu maçın Beşiktaş’ın lehine 3-0 hükmen tescil edilmesi gerekirdi. Sonra işin içine siyasiler girdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN hemen ertesi gün olayın KUMPAS olduğunu söyledi. Başbakanımız Binali YILDIRIM’da kumpas dedi. FB Başkanı Aziz YILDIRIM’da kumpas dedi. Henüz tam araştırma yapılmadan KUMPAS kararı çıktı. Federasyonda sonucu ve kararı 25 Nisan Çarşamba günü vereceklerini beyan ettiler. Her türlü delili toplayıp (!) maçtan 6 gün sonra karar verdiler. Sonuç ortada.

İyi bir Beşiktaş taraftarıyım. Allah’a şükür gözümüz kör değil. Maçtan sonra geçen 6 gün sora da FB’li yorumcular, yöneticiler, gazeteciler, kararın lehlerine çıkması için bir ortam oluşturdular.

Hatta öyle bir komedi gördüm ki… Emre Bol diye spor yorumcusu ve FB’li bir kardeşimiz canlı yayında hemen maçın akabinde küfürle ilgili açıklama yapıyor; ‘Efendim her statta küfür oluyor, Tolga’ya küfür edilmiş, bana da ediliyor. Ne yani bunun için kavga edilir mi?’ gibi abuk subuk konuşuyor…

Beyler FB’nin kaptanı Volkan DEMİREL milli maç öncesi kendisine kale arkasından küfür edildi diye stadı ve milli takımı terk etti. Kızdık ama kızmaya da hakkımız yoktu. Onun annesi, eşi, bacısı manevi değer olarak çok değerliydi ve bunun neticesinde sahayı terk etti…

Türkiye’de küfür yüzünden cinayetler işlenir. Türkiye’de küfür ceza alımında hafifletici sebep doğurur vs.vs…

Herkesin anası, bacısı, eşi en değerli varlıklardır. Tolga’nın tepki vermesini kimse yadırgamasın Kaptan Volkan DEMİREL’den örnek alsın.

Hafta sonu oynanan FB-Antalya maçında, Beşiktaş’a Şenol Hocaya sürekli küfür edildi… Ama medyada çıt yok. Aykut Kocaman küfüre karşı olduğunu söylüyor. İyi de Aykut Hoca, ‘FB-Antalya maçında seyircilerimizin sürekli Beşiktaş’a küfür etmelerini kınıyorum’ desene, niye üstü kapalı geçiyorsun?

Bakın bir FB-BJK maçı ülkeyi ne kadar gerdi. Sosyal medyada küfürler, hakaretler, yalanlar havada uçuştu. Anladığım şey, sosyal medya kimliksizliklerin, kişiliksizlerin, Allah korkusu olmayanların istifade ettiği pek de ceza alınmayan bir medya haline gelmiş.

Federasyonun kararı 1 Maç 57’nci dakikadan itibaren, seyircisiz oynanacak. FB’ye üç maç seyircisiz oynama cezası ki ilk maçlar zayıf rakiplerle oynanır (kupa da tabii)… Ne şiş yansın, ne kebap türünden bir karar çıktı.

En komiğime giden PEPE’nin kırmızı kart görmesi neticesinde alması gereken en az 2 maçlık men cezası 1 maça indiriliyor. Ve Pepe Galatasaray karşısında oynayacak. Ben Beşiktaşlıyım. Yok böyle bir adaletsizlik. Şimdi Galatasaraylı kardeşim ne diyecek. Pepe Beşiktaş için önemli oyuncu, bir maçlık ceza GS’yi mağdur etmiştir.

İşte Federasyonun bu kararına Beşiktaş için SUS payı denir.

Beşiktaş yönetiminden ricam, Pepe’yi iki maç ceza almış gibi GS maçında oynatmamalarıdır.

Ahmet ÇAKAR’ın 25 Nisan Kartalın katledilişidir yazısını da okudum.

Sonuç: Futboldan soğudum. Çok iyi bir izleyici olmama rağmen, iyi bir Beşiktaşlı olmama rağmen yapılan haksızlıkları içime sindiremiyorum.

Futbol bile olsa bizi birbirimize düşürecek, kararlardan kaçınılmalı ve Federasyon bu cezaları neye göre verdiğini yürkelice açıklamalıdır.

Şu ana kadar 45 kişi gözaltına alındı. Niye? Maçta sahaya cisim attılar diye… Onların adına üzülüyorum. Bir ufak şişe su attı, başına gelene bak. Şimdi başa dönüyorum. Bu şahıslar KUMPAS’cı ise teşhir edilip açıklanmalıdır ve lanetlenmelidir. Yok değilse onlara bir özür borcumuz vardır.

Şimdi bekliyorum. Maçın hemen ertesi Devletimizin en yüce makamları KUMPAS dediler ya… Sonuç ne olacak. Biraz mizansen yapalım. Doktor adamın tipini beğenmedi ve sen KANSER’sin dedi. Önce yapılması gereken tahlilleri sonra yaptırdı. Gerçek o ki, adam kanser değilmiş. Acaba o doktor hastasına ne diyecek?

Sporda da teşhis KUMPAS’tı. Şimdi deliller toplanıyor. Kumpas değilse ne olacak. Vatandaş olarak açıklama beklemek bizim hakkımız olsa gerek… Sonucu bekliyoruz, bekleyeceğiz.

Esen Kalın.

NOT: Federasyon 57’nci dakikada maçı tatil eden Mete KALKAVAN’a bu hafta maç vermeyerek hata etmiştir. Hakem gereği neyse onu yapmıştır. Maç tatil olmasa da olaylar büyüse ne olacaktı?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.