Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2438.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64641.34$

KUL HAKKINI AFFETMEK SİZE Mİ KALDI?

15 Mayıs 2018, Salı 07:32

Devlet Bahçeli Beyefendi yine ortaya bir konu attı. AF…

Efendim teröristler, FETÖ’cüler, kadına şiddet ve tecavüzcüler hariç bir affı dile getiriyor. İki tane kabadayının boşu boşuna hapiste yattığını söylüyor. PKK’lı Selahattin DEMİRTAŞ hapiste yatarken, bu iki kabadayı (Kürşat Yılmaz, Alaaddin Çakıcı) nasıl hapiste olabilirmiş?

Bir kere şunu hemen söyleyeyim, DEVLETİN olduğu yerde kabadayı olmaz. Devlet yoksa herkes devlet olur. (Burada bahsedilen DEVLET, Devlet Bahçeli değildir hani birileri olur da yanlış anlar.)

Şahsi fikrimi de hemen söyleyeyim. AF gibi konular, halk oylamasıyla belirlenmelidir. Bu konu siyasilerin iki dudağı arasına bırakılmamalıdır. Zira her gün değişken tavır izleyen, geçmişte hakaretler yağdırdığı siyasi iktidarla kucaklaşması, menfaat ve ikbal dışında hiçbir konuyla bağdaştırılamaz. Konuyu devletin bekasına falan getirmeyin. Bu devleti koruyacaklarda siyasiler falan değildir, geçmişte olduğu gibi bu millet ve günümüzde ve gelecekte TÜRK halkıdır. Anladık ki, Sayın Bahçeli’nin daha çok OY ihtiyacı var. Ak Parti ile birlikte olup, baraj sorununu çözmek ona yetmemiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ‘AF gündemimizde yok’ deseler de içimize bir kuştu düştü. Zira onlar ‘ERKEN SEÇİM YOK’ demişlerdi. Sonuç ortada.

Bu yazıyı yazarken, Müge ANLI’yı izliyorum. 64 yaşındaki ŞEKER KÖSEOĞLU hanım teyze, köyde bir evde tek başına yaşıyor. Hurdacı hırsızlar kadını öldürüp hayvanlarını ve paralarını alıyorlar. Kadını da köyün 30-40 km. dışına atıyorlar. Ceset bulunuyor.

Siz bunları affedeceksiniz öyle mi? Hapisteki insanlara ümit vermeyin. Allah kimseyi oralara düşürmesin.

Ancak ortada bir gerçek var. Kırmızı ışıkta duran vatandaşı niye durdun diye öldüren çakalları, eve hırsızlığa girip ev sahiplerini öldüren hırsızları, vatandaşı soyup soğana çeviren ÇİFTLİKBANK’ın TOSUN’unu söz affedeceksiniz öyle mi?

Sayın Bahçeli; size tavsiyem sizde şu Müge ANLI’yı bir izleyin. Belki faydası olur.

Efendim ‘kader mahkumları var’ diyorsanız o zaman daha mahkeme aşamasında bunu çözeceksiniz. Adam karısına, kızına, anasına sarkıntılık edenleri öldürmüş. İşte kanunlarımız bunu mahkeme aşamasında çözüp işi bitirecek.

Üç-beş oy için bu konuları gündeme getirmeyin Sayın Bahçeli… Anladık yeriniz rahat, hatta garanti… Bakacağız vekilliğe adaylığınızı koymamışsanız, bir makam bekliyorsunuz anlamına gelecek göreceğiz.

Daha dün Konya’nın göbeği Üçler Mezarlığında Suriyeli biri öldürüldü. Olayın nedenini bilmiyoruz. Suçlular yakalanınca göreceğiz. Yahu bunun gibi olayları siz nasıl affedecek yasayı çıkarmaya çalışırsınız. Siz kimsiniz Allah aşkına… Ha siz şunu söyleyin! ‘Adaletin topuzunun kaçması sonucu mağdur olanların haklarını koruyacağız’ diyorsanız, ‘suçsuz olduğu halde yanlışlıkla ceza almış kişiler varsa onların hakkını savunacağız’ diyorsanız… Nerdeeee….

Vatandaş olarak bazı haklarımızı temsilci siyasilere devretmemeliyiz. AF söz konusu olursa kararı bu millet vermelidir. Böyle hayati neme haiz bir konu siyasilere bırakılamaz.

İstanbul Boğazı bölgelerini imar yoluyla katleden, haksız kazanç sağlayan, kaçak yapı yapanlara da AF çıktı. Milletimizin ortak kullanımlı bu yerler ranta kurban oldu… Siz bu affı doğru bulur musunuz?

Gelelim en önemli konuya… KUL HAKKI… Biz biliriz ki yüce dinimiz Kul Hakkı konusunda çok hassas. Kul hakkı yinenin, helalleşmeden Cennete girmeyeceği kesin. Hatta Şehitlerimiz içinde kul hakkı varsa Cennete girmek için bekleyecek, helalleştikten sonra ancak cennete girebilecektir.

Yüce Rabbimiz ‘KUL HAKKIYLA gelmeyin’ diyor.

Siz şimdi kim oluyorsunuz da KUL HAKKI almış, yemiş kişileri affediyorsunuz? Maddi konuları devlet affediyor, belirli yasalar getiriyor, bir şey demiyoruz.

Ancak siz öyle ileri gidiyorsunuz ki mağdur olanları hiç düşünmeden, mağdur edenleri affa yelteniyorsunuz?

Anlaşıldı ki bu konuyu gündeme getirenler, günü kurtarma çabasındalar. Ahreti hiç düşünen yok. Sayın Bahçeli’ye Ahreti de hatırlatmak isterim. Ahretteki adalet, yeryüzündeki şahısların adaleti değildir. O adalet İLAHİ ADALETTİR. Yaşarken de ölüyken de bu adalet hiç şaşmaz.

Ey Siyasiler! Bırakın bu popülist girişimleri. İşinize bakın, bizi bize bırakın.

Kalın sağlıcakla…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.