Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2430.4
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64724$

KONYA?YI YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ?

12 Ocak 2016, Salı 08:48

Konya bir dünya şehridir. Tarihi bir şehirdir. Bir inanç şehridir. Güzelliklerle doludur. Bu şehri çirkinleştirmeye kimsenin hakkı yoktur. Kimileri çok çalışır, yanlış yapar şehri çirkinleştirir, kimileri hiçbir iş yapmaz, yapar gibi görünür şehri çirkinleştirir. Konya’yı idare edenlere, Konya için çalışanlara söyleyeceğimiz “Ya olduğunuz gibi görünün, yada göründüğünüz gibi olun”..

Kendi ikbaliniz için eğilmeyin! Hizmetinizin önce ‘Hakka’ sonra halka olduğunu unutmayın. Göz boyamaktan, kendi reklamınızı yapmaktan kaçının. Devletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan paralarını uygun kullanın, reklama harcamayın. Yaptığınız işlerde “Ankara’ya” oynamayın. Sağa-sola çarçur ettiğiniz paralar kendi paralarınız olsa böyle harcar mısınız? Boş ve atıl duran devletin binaları sizin binanız olsa böyle yıllarca atıl bırakır mısınız? Kendi özel işlerinde çalıştırdığınız kişilerin çalışır gibi görünüp, yatmasına müsaade eder misiniz? En önemlisi evinize ‘HELAL’ ekmek mi götürmek istersiniz, yoksa ……

Efendim Konya’nın neden çirkinliklerini yazıyorsunuz da, güzelliklerini yazmıyor musunuz? Derseniz güzel bir iş odlumu yapanlar kendilerini ön plana çıkarıp, medyada her gün yer alıp kendi reklamlarını yapıyorlar sağ olsunlar, bize fırsat vermiyorlar..

Siz hiç ‘Biz şu hizmeti yanlış yaptık’ diyen bir devlet kurumunu gördünüz mü? Zira onlar hep doğru yaparlar. Doğru onlara göre doğrudur.

Bize gelince… Bir aşk vardır ‘ALLAH AŞKI’. Bir korku vardır ‘ALLAH KORKUSU’. Yaratandan ötürü yaratılanları severiz. Kazancımızın ‘HELAL’ olmasına dikkat ederiz. Haramdan Allah’a sığınırız. Efendim biz iyi bir insan mıyız? Onu Allah bilir… Nihayeti kuluz ve her an günah işlemeye yatkınız…

Geçen hafta Selçuklu Belediyemizle ilgili bir yazı yazdık. Zabıta memurunun tavrını, kaderine terk edilen 44 araçlık otoparkı gündeme getirdik. Aşırı sinirle belki haddimizi de aştık. Belki değil, hakikaten haddimizi aştık. Aksayan bir konuyu dile getirip, iki senedir hiçbir işlem yapılmazsa, bazen böyle fevri kalemimiz  oluyor. Selçuklu Belediyemizle görüşeceğiz. Ancak belediyeden bir yetkilinin 200’e yakın böyle park olduğunu, her birine adam veremeyeceklerini, daha doğrusu bir şey yapamayacaklarını söylemesi bizi de şaşırttı. Neyse belediyeye ziyaretimizi gerçekleştirelim. Bu tip konuları yazmaya devam edeceğiz.

BIRAVO AK PARTİ…

Ak Parti Geçtiğimiz hafta bir zamanlar Dış İşleri Bakanlığı verdiği Yaşar YAKIŞ’ı partiden ihraç etme kararı aldı. Zaman gazetesinde yazı yazan Yaşar YAKIŞ’ın kim olduğunu söylememize gerek var mı? Zaten Dış İşleri Bakanı iken ABD’nin Irak’a girme politikasında çok büyük yanlışlar yapıp, Türkiye’nin de elini kolunu bağlayıp zarara sokan kişidir. ABD Irak’a Türkiye üzerinden girse ve Türkiye’de girse bugün belki terörün kökünü kazımış olacaktı. Yani diyeceğimiz Yaşar YAKIŞ, Bakanlığa hiç yakışmamıştı…

Ayrıca Ak Parti 3 tanede Belediye Başkanını görevden aldı. Bu görevden almalarda ‘menfaat’ kokuyordu. Görevliler, maalesef menfaate yönelmişlerdi.

Yıllardır söylediğimiz şu: Ey siyasi iktidar! Ey Ak Parti. 5 parmağın 5’ide bir değil, içinizdeki çürük elmaları atın. Parti kadrolarınızın hepsi dört dörtlük değil. Çalışmayan, ayak direten, menfaat temin eden görevlilerinizi bürokratlarınızı lütfen görevden alın. Yerlerine daha iyilerini atayın. Hatır için, özellikle milletvekili hatırı için çalışanları görevden almayın. Veya vekil hatırı için yanlış atamalar yapmayın. Unutmayalım ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

ALAADDİN TEPESİ ARKEOLOJİK PARK OLUYOR…

Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’in açıklamalarıyla Konya önemli bir Arkeolojik park kazanıyor. Tepe üzerindeki Ordu evi yıkıldı. Belediye yeni bir Ordu evi yaparak binaları da ortak kullanıma kazandırdı. Her tarafı tarih kokan, Firig, Roma, Bizans döneminden de izler taşıyan bu tepe, Selçuklu dönemine ait eserleri de gün yüzüne çıkarıyor. M.Ö. 3000 yıllara dayanan geçmişi olan bu tepe, 20 metre yükseklikte ve 158 bin metrekare alana sahip. Büyükşehir’imizin kazı çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye başkanımızın açıklamalarıyla, Konya’nın güzel bir esere kavuşacağını düşündüm ama bir yandan da bıyık altından tebessüm ettim. Acaba bu tepenin Arkeolojik tepe haline getirilmesi bütçesi ne kadardı? Bu tepenin reklam bütçesi ne kadar olacaktı?

Zira Bedesten projemizin reklamını ben sayamadım. 42.000 kişilik stadın reklam sayısı acaba 42 bine yaklaştı mı? Arkeolojik tepenin reklamı kaç adet olacak? Stad reklamını geçecek mi? Şeytan bunları da aklımıza getiriyor. Tabi bunlar işin latifesi ama gerçeği de… Şaka bir tarafa Konya muhteşem bir tepeye kavuşuyor. Emeği geçen ve geçeceklerden Allah razı olsun.  

YAZILARIMIZ RAHATSIZLIK VERİYOR…

Doğrudur. İnsanoğlu hep övülmek ister. Ama unutulmamalı insanlık her türlü hizmete layıktır. Biz aksayan hususları, etrafımızdaki insanların bize müracaat edip dile getirmek istedikleri şeyleri yazıyoruz. Bu aksayan hususlara vurdumduymazlık yapmak, idare edenlerin şanına kalmıştır. Biz özellikle YALAN yazmamak için mücadele ediyoruz. Menfaat için hiç yazı yazmayız.

Ama görevlilerin çalışmamak için mücadelesi, sürekli mazeret üretmesi anlaşılır gibi değil. Maalesef vatandaşın yarasına merhem olacak hizmetlerden ziyade, popilist, özellikle Ankara’nın hoşuna gidecek ve kendi reklamlarını yapacak projelerin peşinde koşuyorlar.

Büyük bir park düşünün. Yaz aylarında binlerce kişi çimlerinden kameriyelerinden istifade ediyor. Ama bu parkın tuvaleti yok. Görev belediyenin. Bu parka tuvalet yapıp hizmete sokmam pek hoş görünmüyor. Tuvaletin reklamı da yapılmaz. Eee Ankara’ya da haber ulaştırılmaz. Vatandaş nereye ederse etsin. Bunu da bizzat merkez ilçe belediye başkanına ilettim…

Biz yazmaya, onlar yapmamaya devam etsinler. Vatandaş da bunu bilsin isteriz… İnşallah belediyeler öncelikli hizmetlerinin ne olduğunun farkına varırlar. Esen kalın… Allah’a emanet olun…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.