Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2440.5
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63941.69$

KONYA?NIN VEKİLLERİ VE KONYA?NIN HALİ..

26 Şubat 2016, Cuma 08:22

Biz bazen reklam mahiyetinde Konya’nın gerçek yüzünü farklı şekilde görürüz. Daha doğrusu bize birileri Konya’nın gerçek halini farklı gösterirler. Meseleleri hep halının altına süpürmekte üstümüze yoktur.

Konya en disiplinsiz şehirlerimizden birisidir. Burada yaşayanlar pek kural tanımazlar. Birbirlerine saygıları yoktur.

Konya en gürültülü şehirlerimizdendir. Gürültülü şehir sıralamasında ilk 10’un içerisindedir.

Konya cinayet konusunda da nüfusuna göre çok önlerdedir. Ankara bile sıralamada Konya’dan sonra gelir.

Konya doğalgazı olmasına rağmen, hava kirliliğinin en yoğun olduğu iller arasındadır. Doğal gaz gelmeden daha beterdi.

Konya ulaşımı rahatken, belediyelerin yanlış uygulamaları yüzünden, ulaşımda da sıkıntı yaşamaya başlamıştır.

Konya’da devlet kurumlarının çoğunun çalışma tempoları çok düşüktür. Sabah 8, akşam 5 arasına sıkıştırılan bir çalışma saatleri ve ay ortasında ‘Salla başını, al maaşını’ sistemiyle kazandıkları para…

Daha fazla olumsuzluk saymak mümkündür.

Bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak mümkün mü? Tabi mümkün…

Bu dinamizmi yaratacak en büyük unsurlar MİLLETVEKİLLERİDİR…

VEKİLLERİMİZ BİZ BU AÇIKLAMALARDAN BIKTIK!!!

Sözümüz iktidarın 12 milletvekillerinedir. Konya’nın bunca sorunu varken, Ankara’dan gelip malumun ilanından başka söz söylemezseniz, bizi bıktırırsınız ve sizi dinlemeyiz.

Türkiye’nin en önemli gündemi terör ve Suriye’deki gelişmeler… Cumhurbaşkanımız bu konuda açıklamalarda bulunur, Başbakanımız açıklamalarda bulunur, Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş konuşur, Yalçın Akdoğan konuşur, İçişleri Bakanı konuşur, diğer başkanlarımız konuşur. Vatandaş olarak bu konuda bilgilerimiz üst düzeydedir.

Eeee bizim Konya vekilleri de, Konya’ya gelip partilerinin il merkezinde yine aynı konuyu terör ve Suriye’yi konuşursa, yeter be deriz. Konyalı olarak gerizekalı değiliz. Cumhurbaşkanımızdan tutun, görevli en son bürokrata kadar açıklama yapıyor, bizde anlıyoruz. Ey vekiller, siz Konya’nın sorunlarını çözmeyecek misiniz? Sizin terör ve Suriye’den başka konuşacak konunuz yok mu? Şu Konya’nın haline bakın. Olumsuzlukları sıraladık. Daha ne olumsuzluklar var. Ama vekillerde tık yok… Haaa hakkını yemeyelim, Babaoğlu ve Baloğlu Konya’nın projeleriyle, KOP’la, sağlık merkezi inşaatlarıyla ilgileniyorlar. Onların hakkını yemeyelim…

KONYA’DA DEVLETİN ATIL BİNALARI…

Eski bağ-kur binası Allah’a emanet duruyor. Mevlana meydanında Kültür Müdürlüğüne ait iki tane muhteşem bina bomboş duruyor. Birinin önünde taksiciler karargah kurmuş. Yolun karşısında taksiciler 8-10 araçlarını koyup orayı da işgal etmişler.

Benim gözüme hemen çarpan bu binalar, yıllardır bomboş. Peki sorumluları ne yapıyor? Elinizi vicdanınıza koyun, bu binalar sizin olsa böyle yıllarca atıl bırakır mısınız? Kiraya veya işletmeye vermez misiniz? Sizleri ve bizleri biliriz. Paraya önem veririz de devletin malı olunca neden bu kadar vurdumduymaz oluruz. Yarın bunların hesabını verebilecek misiniz? Mevcut kurumların ihtiyacı yoksa, başka bakanlıklara, başka kurumlara devredin. Vekillerimizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.

KONYA’DA EMNİYETTE MİYİZ?

Bence hayır. Emniyetimiz makro sorunlarla, sigorta kaçakçılığı, uyuşturucuyla mücadele, FETÖ ile uğraşırken, mikro düzeydeki vatandaşlarını unutuyorlar.

Şunu unutmamalıyız, devletin kurumları tam anlamıyla görevini yapmaz ise vatandaşlar karşı karşıya gelir ve maalesef istenmeyen şeylerle karşılaşırız.

Özellikle emniyet müdürlüğümüze ve belediyelerimize bu konuda çok iş düşüyor.

Emniyetimizin suçları ve kabahatleri önleme konusunda başarılı olduklarını maalesef söyleyemem. Olay olduktan sonra delil toplama ve suçluların yakalanması konusunda çok başarılıdırlar.

Konyalı bir vatandaş olarak beklentimiz, bizleri rahatsız eden, it-kopuk takımının emniyetimizce rahatsız edilmesidir.

Silah ve bıçak taşıma Konya’da çok yaygın. Tabii yasal olmayan biçimde… Lise talebeleri bıçakla dolaşıyor. Bunların üst aramasını ben yapacak değilim. Ama emniyetin çok sık kontrol etmesi gerekir diyorum.

Niye emniyet! Halkın can ve mal güvenliği emniyet müdürlüğümüze emanettir.

Apartman altlarında ve önündeki kafe, oyun salonu, kahvehane gibi yerlerin mutlaka zamanında kapatılması sağlanmalıdır. Mafya ve kabadayılığa soyunan bu kişilerle vatandaşların uğraşması, hatta şikayet etmesi bile söz konusu olamaz.

Unutulmamalı ki, devletin otoritesinin, adaletinin olmadığı yerde, herkes kendi otoritesini ve adaletini uygulamaya koyar.

Bu konu Konya için çok önemlidir.

Kahvehane, kafe, nargile salonu işletenlerin maalesef siyasi kimlikleri var. Tabii bir kısım işletmeci siyasilere güveniyor. Bu noktada da iktidardaki siyasi partinin yönetimlerine çok iş düşüyor.İmtiyaz-hoşgörü söz konusu vatandaş ve güvenlik olunca kabul edilemez.

Yine emniyetimizden ricamız gündüz saatlerinde, belediyelerimizin gençlerimizin dejenere edilmesini kötü alışkanlıklar elde etmesi için ruhsat verdiği kafe, nargile salonu, oyun salonu gibi yerlerde okulu kıran, kızlı-erkekli sile talebeleri bulunmaktadır. Bu kötü durumun emniyet, aile ve okul işbirliği ile önlenebileceğini düşünüyorum. Şüphesiz emniyetimiz bu konuda çalışıyordur ama biz daha çok yoğunluk istiyoruz.

VEKİLLERİMİZ! KONYANIN ULAŞIMINA EL ATIN…

Konya’nın ulaşımı Alaeddin-Mevlana hattında ve çarşı dediğimiz yerde, hatalı uygulamalarla tıkanmıştır. Yetkililerin çözeceği de yoktur. Hele ulaşımda UKOME teşkilatının bırakın ulaşımı çözmeyi, içinden çıkılmaz hale getirmiştir.

İnanın şu halimle Konya’nın bu trafiğini hafifletecek, çözecek bilgi ve projeye sahibim ve iddialıyım. Yeter ki inat edilmesin.

VEKİLLERİMİZ! ŞU MEVLANA MÜZESİNİN İÇİNE BİR EL ATIN!

Taşlaşmadan Mevlana müzesi de nasibini aldı. Pek toprak kalmadı. Ama benim esas  şikayetim erkekler tuvaleti ve önü… Dünyanın öbür ucundan gelen turistlere müze içindeki tuvaleti bu şekilde göstermeye hakkımız yok. Çok yazdım. Tuvalet içindeki lavabo musluklarına, çalışmayan el kurutma makinelerine, kurulama için peçetenin olmadığı bir yer. Birde tuvaletin önüne bakın…

VEKİLLERİMİZ KONYA’NIN SORUNLARINI ÇÖZECEKSENİZ İŞ ÇOOOK…

Konya’nın vekilleri, Türkiye’nin gündeminden uzaklaşıp, Konya gündemine ve Konya’nın sorunlarına dönmek zorundalar.

Kamu kurum ve kuruluşlara da metazoru çalışan, bürokratların koltukları ile arasındaki bağı kesip, sorunları yerinde incelemeye yöneltmek, belediyelerin hovarda para harcamalarına son vermek. Reklamdan ziyade belediyeleri işe yönlendirmek, Konya’nın trafik, emniyet,  ulaşım, turizm gibi konularına katkıda bulunmak VEKİLLERİMİZİN ana görevi olmalıdır. Bekliyorum. Esen kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.