Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64627.25$

KOALİSYON KURULAMAZ!!!

07 Ağustos 2015, Cuma 00:00

Evet! İddia ediyorum koalisyon kurulamaz. Koalisyon görüşmeleri de top çevirmekten ibarettir.

HDP ile koalisyon kurulamayacağı aşikardır. MHP tavrını açıklamıştır. Anamuhalefet olmak istediğini söylemiştir. Hani küçük çocuklara sorarsınız ya "büyüyünce ne olacan?" diye. MHP de iktidar değil, iktidar ortağı değil, Anamuhalefet olacakmış. Ne diyelim...

Gerçi MHP’de haklı. Bir kısım seçmenler MHP’nin AK Parti’den kesin uzak durmasını isterken, bir kısım MHP’li seçmenler de MHP’nin AK Parti ile koalisyon kuracak tek parti olduğunu iddia ediyorlar. MHP’nin işi zor, Sayın Bahçeli ile işi daha zor. Koalisyon MHP için bıyık ve sakal meselesidir.

Bir haftayı aşkındır AKP-CHP koalisyon görüşmeleri devam ediyor. İki üç fikir bir araya gelmeye çalışıyor. CHP, AK Parti ile koalisyon kurmaya çok hevesli zira 7 Haziranda CHP beklediğini elde edemedi. Yeniden yapılacak bir seçimle CHP’nin bu oy oranını muhafaza etmesi bile mucize olur.

CHP neden koalisyon istiyor? Dönüşümlü Başbakanlık sistemi ile KILIÇDAROĞLU'nu rüyasında bile göremeyeceği bir konuma getiriyorlar. CHP’nin esas koalisyon istemesi kendisine bağlanan bakanlıkları gündeme getirip, büyük küçük yolsuzlukları medyaya taşımak sonra yargıya taşımak dolayısı ile bu yolla prim elde edip oy kazanmak. CHP’nin gelecek seçimde oy artırımı ancak bu şekilde olur. Bu yüzden CHP, AK Parti ile koalisyona çok sıcak bakıyor.

Gelelim AK PARTİ’ye. Aslında 7 Haziran AK Partiye iyi bir ders olmuştur. Şapkasını önüne koyup düşünme fırsatı elde etmiştir.

Maalesef AK Partinin en zayıf tarafı OTOKONTROL sisteminin olmayışıdır. İnsanın olduğu yerde her türlü düzen, hata, yolsuzluk ve rüşvet olabilir. ‘Efendim yargı var’ derseniz bende size Minare-Kılıf örneğini veririm. Mesela AKP-CHP koalisyonu olsa Belediyelerin bağlı olduğu bakanlığı CHP alsa, AK Parti’yi yerden yere vurur. Şimdi bana "Haydi oradan be" diyebilirsiniz. İstediğinizi deyin AK Parti’nin en zayıf tarafı Belediyelerdir. Hatta bir yazımda "AK Partinin sonu Belediyelerden mi olacak?" idi... Şimdi düşünün CHP koalisyon ortağı AK Partiyi nasıl alaşağı edecek? Siz zannediyor musunuz iki ortak çok iyi geçinecek? Konya'dan örnek verelim. Ey Belediyeler siz muhtarları kimin parası ile gezilere götürdünüz? Muhtarları geziye götürmekteki gayeniz neydi? Ey Belediyeler siz kimin parasıyla yazarları Karadeniz turuna gönderdiniz? İlçelerde iftar yemeklerini kimin parasıyla verdiniz? Belediyelerin reklamları yaptıkları hizmetlerdir. Siz tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olduğu paraları nasıl Belediye ve kendiniz için reklamlarda kullandınız? Medyaya sürekli reklam vererek ilişkileri dost ilişkisine çevirdiniz? Her gün onlarca dosya adli makamlara intikal eder, haklı haksız birileri büyük zarar görür işte CHP bunun için koalisyon görmek ister, AK Partide bunun için koalisyon kurmak istemez...

AK Partili kardeşlerimiz ‘soğan yemedik ki içimiz acısın’ diyebilirler. Siz yememiş olabilirsiniz, ama arkadaşınız soğan yemiş ve kokusunu da gidermek için ağızlarına karanfil almış olabilirler...

AK Partili kardeşlerimiz de, Belediyelerin yaptığı uçuk projeler, kendi görevini yapamayan Belediyelerin kendilerine başkalarının görevini yapma, bu şekilde gündemde kalma işini üslendiklerini göreceklerdir.

AK Parti Koalisyon ile evine "MİSAFİR" alacağını bilmektedir. Misafir umduğunu mu yer, yoksa bulduğunu mu yer onu bilemeyiz. Ama bilinmesi gereken şey AK Parti koalisyon ile evine misafir alacağına göre evini çok temiz tutmalı hoş görüntü vermeyen şeyleri değiştirmelidir. Çünkü misafir CHP ise vallahi sağda solda dedikodu yaparlar. ‘Aman AK Parti neymiş haberimiz yokmuş’ diye, ateş olsa da olmasa da duman çıkarırlar.

AK Parti - CHP koalisyonu diyelim ki gerçekleşti... Sayın KILIÇDAROĞLU'nun şartlarından biride AKSARAY'a gidip Cumhurbaşkanı ile görüşmem demişti. Peki Aksaray'a gidip görüşürse Kılıçdaroğlu şöyle diyebilir; ‘Efendim Ben 68 plakalı olan ilimiz AKSARAY'a gitmem dedim. Ben orada Cumhurbaşkanı ile görüşmem dedim. Yanlış anlaşıldı herhalde’ diyebilir.

Eee... Siyaset bu her şey olur. Ama benim şahsi kanaatim koalisyonun olmayacağı yönündedir.

Bence "Yeniden" değil, "Erken" seçim olmalı. AK Parti mevcut vekil kadrolarını gözden geçirmeli. İlla kadın aday olacak diye siyasetin "S" sini bilmeyenleri kadroya almamalı. Hakan ŞÜKÜR örneğinden iyi ders alıp şarkıcı, türkücü v.b. tiplerden uzak durmalıdır.

 En önemlisi de AK Parti’de bir OTO KONTROL sistemi kurmalı. Yoluna set koyanları yolun kenarına itebilmelidir. Esen kalın... 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.