Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2490.9
  • BIST
    9638.28
  • BTC
    64760.72$

KIZIM KEŞKE BAŞINI AÇSAYDIN

27 Ocak 2015, Salı 08:20

Başlarını her şeyin güzel olduğunu düşünen, beyinsiz bir nesil türemeye başladı. İnancı için, başını kapatan kız ve kadınlarımıza saygımız sonsuz. Başörtüsüne destek için verdiğim mücadele aklıma geliyor. Başı açık ve başı kapalı kızlarımızın kol kola kardeşçe okullarına gitmelerini yürekten isteyenlerdenim. Başörtülü kızlarımızın lehine her alanda mücadele ettim.Başörtüsünün güzelliğinden ve toplum içindeki desteğinden faydalanmak isteyen, başörtüsünün ağırlığını taşımayan garip bir nesil türemeye başladı.

Yaz ayları, Nalçacı cd. üzerinde bir çorbacıya girdim. Benden sonrada bir hanımefendide çorbacıya geldi. Başı kapalı. Yüzünde de bir kilo makyaj malzemesi var. Çantasından sigara paketini çıkardı. Sigara paketinden bir sigara ağzına aldı. İki garson koşarak ve yılışık biçimde ellerinde çakmakla bu kızımızın sigarasını yakmaya çalıştı. Neyse bu kızımızın sigarasını yaktılar. Aman yarabbim o nasıl sigara içiş. O ne biçim etrafı süzüşler. Nefretimi celbetti. Daha dikkatli bakmaya başladım. Kızımızın üzerinde bir pantolon. Ayak ayak üstüne atmış. Ayak parmakları ojeli.

Şimdi bana, sende bakmayıver ne bakıyorsun diyebilirsiniz. Ama kızın davranışları kıyafeti makyajı lütfen bana bakın diyor. Ne kadar hafif bir yaratık.

Geçen gün Kuledeki AVM ye gireceğim. Arabamı açık otoparka park ettim; yürüyorum. Karşıdan iki kız geliyor. Kız mı kadın mı pek belli değil. Yine yüzlerinde acayip bir makyaj, bir kilo boya. Ellerinde AVM den aldıkları poşetler. Kızların birinin ağzında sigara Hem yürüyor, hem de ağzındaki sigarayla yanındakine bir şeyler yetiştiriyor. 

İnanır mısınız vallahi yazarken utanıyorum. Çarşıda vücudunu deşifre edecek daracık giysilerle yürüyen, ama başı kapalı kızlar ve kadınlar.

Geçen bu konuları bir dostuma açtım. O da yaz dedi. Yazda inancı için örtündüklerini söyleyenlerle bu tip örtünenleri toplu ayırsın.

Başını örtünce her şey bitmiyor. Bir tek başı örtülü, her tarafı açık ceryan yapıyor. Sorsanız ne için başını kapattın  diye mangalda kül bırakmaz.

Sakın başı açık kardeşlerim bu konulardan kendi üzerlerine alınıp, bir şeyler çıkarmasın. Onların baş açıklığı yukarı da belirttiğim baş kapalılığından daha hayırlıdır. Onların baş açıklığına da saygı duyulmalıdır. Bu bir tercih meselesidir. Söylemek istediğim topluma vermek istediğim mesaj, başı kapatınca her şey hal olmuyor. Çok inançlı çok namuslu olmuyorsunuz. Burada mücadele edilecek bu soytarı tipli olan ve başlarını kapatanlarladır. Zira bunlar gerçekten bir ideal uğruna, bir anlayış uğruna kapananlara büyük zarar vermektedirler. Başörtüsü prim yapınca bazılarının ilk işi kapanmak oldu. Başlarını kapattılar ama gönüllerindeki pisliği ahlaksızlığı gizleyemediler.

Bir konuya daha değinmek isterim. Şimdilerde moda oldu siyah bürgüler içinde sadece gözleri gözüken kızlarımız... Onlar da toplumun dikkatini çekiyorlar. Beni üzen onların simsiyah bürgülü kıyafetleri değil. Sorulduğu zaman dinimiz böyle emrediyor demeleri. Yahu benim yüce dinim genç kızlarımız; çocuklarımızı siyahlara bürünün sadece gözleriniz gözüksün mü diyor?

Yaşam biçimlerini, kılık kıyafetlerini dine mal edenleri de kınıyorum. Yapmayın, etmeyin kendi tercihlerinizi dine mal edip benim yüze dinimi yaralamayın.

Annemin, akrabalarımın eşimin başörtüsüne bakıyorum. Bir de şimdi ki türbanlılara. Kadınlarımız şimdilerde deve hörgücü gibi kafalarını arkaya doğru genişletmişler. İran dan ithal bu kafa yapısı biraz komik geliyor. Kimi boyunu biraz daha uzun göstersin diye arkaya doğru değil de yukarıya doğru hörgüç yapıyor.

Kızlarımız, kadınlarımız lütfen kıyafetlerimizi gözden geçiriniz. Aile yapısının çatırdadığı  boşanmaların inanılmaz arttığı şu günlerde, fiziki güzellikten ziyade gönül ve kalp güzelliğine Allah korkusuna, ihtiyacımız var. Yarının anneleri, veya şimdinin anneleri kendilerine çeki düzen vermek zorundadırlar... İster başı açık, ister başı kapalı olsunlar, insanların özellikle karşı cinsin dikkatlerini üzerlerine çekmeyecek şekilde giyinsinler. Kılık kıyafetlerini dine mal etmesinler.

İki erkek evladım var. İkisi de bekar. Evlilik yaşını da bira aştılar. Biraz baba olarak evlatlarıma bir eş olmak üzere etrafıma daha dikkatli bakıyorum. Allah bana kız evlat vermedi. İki gelin alıp kız evlat hasretimi giderir miyim diyorum ama dışarısı beni çok korkuttu. Bazılarının kılık kıyafetlerini görünce bırakın gelin almayı bunlar nasıl anne olacak diyorum.

Anneler, babalar, öğretmenler lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım.

yoksa Marmaris teki  gibi kızlar, okul idarecilerinin etek boyuna karıştıkları için gösteri ve yürüyüş yaparlar.Hayır ve şerri bilmeyen bir nesil geliyor. Daha bir çok konuya değinmedim. Şimdiler de vücutlarına dövme yaptırmak moda oldu. Beyinlerindeki güzelliğini yansıtmayanlar, böyle fiziki değişikliklerle güzel olduklarını sanıyorlar...

Başta aile olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlar gençlerimizin kalp, gönül inanç güzelliğini artıralım. Onlar toplum içindeki kendilerini hafif insan yapacak davranışlarını önlemeye çalışalım. Unutmayalım bu gençler yarının anne ve babalarıdır. Onlar ne kadar iyi olursa toplum o kadar iyi olur.

Esenkalın.

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.