Konya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.43
  • EURO
    34.45
  • ALTIN
    2489.3
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    62571.15$

KATİL, KATİLE, KATİLSİN DEDİ…

23 Mart 2021, Salı 08:52

Bu başlığı anlamamış olabilirsiniz. İlk bakışta anlaşılmıyor, açıyorum.

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin’e katilsin dedi.

Yani katil, katile katilsin dedi başlığı bunu gösteriyor.

Biden daha göreve başlayalı ne kadar oldu ki, niye hemen ona katil damgası vurdunuz diyebilirsiniz. Oturduğu koltuk yani A.B.D. Başkanlığı koltuğu katilliği ifade eder.

Dünyada öteden beri iki süper güç vardır. A.B.D. ve Rusya. Bunlar ülkelerinin dışına sürekli asker gönderirler ve birbirlerine zıt iki kutupturlar. Hemen ilave edeyim, bunlara bir güç daha ilave edildi. ÇİN… Henüz Çin bir savaşa girmediği için ABD ve Rusya gibi değil, etliye sütlüye pek karışmıyorlar. Onların da bir düşmanı var. Uygur Türkleri…

Kominizmin bir kolu olan, Mao’nun ülkesi, şimdilerde kapitalizmi temsil ediyor. Nüfus çok fazla ve ekonomik olarak çok güçlüler. İşleri güçleri dünyaya mal satmak, para kazanmak.

Şimdiki nesil bilmez. Çinlilerin rejime karşı gelip, özgürlük meydanında tankların önüne yatıp, canlarını verdiklerini.

Öyle geliştiler ki artık Çinli vatandaşları dünyayı turist olarak dolaşıyorlar. Yani maddi durumları iyi.

Biz A.B.D. ve Rusya’yı konuşurken aradan Çin’i de çıkardık…

A.B.D. Başkanı Biden’den, Rusya Devlet Başkanı katilsin göndermesi Putin’i doğal olarak rahatsız etti demeyeceğim. Çünkü katilliği doğal, itirazı doğal değil. Putin’den cevap gecikmedi. Bu hakarete karşı A.B.D. ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz oldu ve ilave etti aynaya bakın. Yani Biden’ e sizde katilsiniz dedi.

Biden ve sözcüsü ilave ettiler, sözümüzün arkasındayız…

Hani bazen birine hayvan dersiniz, alınır tepki verir. Aslan dersiniz oda hayvan olduğu halde memnun olur. Keşke Biden böyle bir ifade kullansa, üstü kapalı katil deseydi.

 Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmek için patriot talebinde bulunmuştu. A.B.D. ve NATO üyelerinden tedarik desteği gelmeyince, Türkiye adeta misilleme gibi Rusya’ya yöneldi ve S-400 almak için faaliyete geçti. Yine yeni nesil bilmez, devletlerin üye olduğu iki güç vardır. Biri NATO A.B.D. ve Avrupa ülkelerinden rejimi kominizim olmayan üyelerin ortak savunma kuruluşu idi. Diğeri ise VARŞOVA paktı ki Rusya’nın liderliğinde komünist ülkelerin üye olduğu ortak savunma kuruluşu. Varşova Paktında Rusya’nın dayatmacılığı ve paktaki ülkelerin iç işlerine karışıp adeta onları sömürmesi ve her ülkeye Rus ordusunun yerleştirilmesi idi. Baskı ile onlarca devlet Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (S.S.C.B.) diye tek isim altında adeta zorla birliktelik halindeydi. Özgürlüklerini isteyip, bağımsız devlet olarak ayrılmaya adeta katliam uyguladı Rusya. S.S.C.B. nin son başkanı GORBAÇOV’un 1991 de istifasıyla, baskı altındaki ülkeler bir bir bağımsızlıklarına eriştiler. Yani S.S.C.B. 1991’de dağıldı. Azerbeycan’da böyle ortaya çıktı. Çok bedel ödediler.

Putin dağılan bu devletleri tekrar bir araya getirmeyi başaramasa da, onların çoğunu baskı altına almayı başardı. Bazı kritik yerleri, güçlü ordunun Rusya’da olması sebebiyle kendisine kattı. Bazı devletleri de haraca bağladı.

Türkiye Rusya ilişkileri S-400 lerin teminiyle dostluğa dönüştü diyemeyeceğim zira 1973 yılında askeri lisede, Milli Güvenlik dersimize gelen Albay Temel KATİBOĞLU’nun sözü aklıma gelir. “Ayıdan Post, Moskoftan Dost olmaz” derdi. Gerçekten öyle…

Suriye’de Rusya ile karşılıklı durduk. Biz muhalifleri desteklerken hatta muhaliflerin tarafımızca kurulan ordusuna yardım ederken, Rusya Beşer Esed’e yani rejim güçlerine desteği seçti ve karşımıza dikildi.

2017’de üç askerimizin şehit edildiği olayın baş sorumlusu idi.

En acısı ise 27 Şubat 2020 de İdlip’de rejimin düzenlediği saldırıda en son 34 şehide ulaştığımız katliamın katili yine Putin’di…

Alman basını Rus uçakları Türk Askerini vurdu diye bildirmişti. 22 şehitle başlayıp 34 şehide ulaştık.

Bu saldırıdan sonra Amerikan The New York Times bir yetkilinin açıklamalarına yer verdi. Saldırının Suriye’de ki savaşın gidişatını değiştireceğini belirten gazete, saldırıda kullanılan Rus Savaş Jetlerine dikkat çekiyordu.

Habere göre Türk yetkili, Türk askerleri haftalardır yapılan hava saldırılarını Suriye rejimi tarafından kullanılan Rus savaş jetleriyle yapıldığını söyledi.

Rus tarafı pek yorumda bulunmadı. Klasik Lavrov (Rus Dışişleri Bakanı) Türk askeri orada olmamalıydı cevabı geldi. Suçu bize attı.

Neyi anlattım? Putin’in bize karşı katilliğini… Katile katil demezseniz daha çok cinayet işler.

Gelelim A.B.D. ile ilişkilere. S-400 lerin alınmasına tepki gecikmedi. Aslında S-400 alımı akıllı iş değildi. A.B.’de tepki verdi.

A.B.D. sessiz bir misilleme oyununa girişti. Tutuklu rahibini anında istedi aldı. Rıza Sarraf olayı ve Halk Bankası Müdürünün tutuklanması, Fetö elebaşı GÜLEN’e sağladığı imkanlar, Fetöcülerin iadesi için oralı bile olmadı.

Bunlar bir tarafa F-35 uçakları ki A.B.D. ile güya ortak üretim yapacaktık. Parasını verdiğimiz uçakları bize vermedikleri gibi F-35 ortaklığımız da sonlandırdılar ama bize söylemediler.

A.B.D. Suriye’de ve Irak’ta PKK-YPG’yi destekledi, destekliyor. Hem de silah veriyor.

Bakın bugün A.B.D. Afganistan’da at oynatıyor. Olan zavallı Afgan halkına oluyor. Mısır’da darbeci Sisi’ye destek yine A.B.D. den gelmişti.

Putin Libya’da da karşımıza dikildi. Bize karşı tavır koydu.

Putin muhalif gazeteciyi öldürttü. Akyazı’da Çeçen direnişinden sorumlu kişiyi de Türkiye’de öldürttü. Muhalefet Liderini zehirledi. Adam Almanya’da tedavi gördü. Rusya’ya dönünce eşiyle birlikte tutuklandı. Ölene kadar kendi demokratik yöntemiyle (!) Rusya’yı idare edeceğe benziyor. 21 Mart Pazar akşamı İdlip’te hastaneyi ve tır parkını bombaladı. Savunma Bakanımız durumun Rusya Federasyonuna iletildiğini söyledi. İpin kimin elinde olduğunu tahmin edin…

Efendim birde katilcikler var. Suudi Arabistan gibi, İran’a karşı kendisini koruması için İsrail’i dolara boğan Müslüman ülke. Hani muhalif gazeteci Kaşıkçı’yı şeytanın bile aklına gelmeyecek şekilde, Türkiye’de öldürtüp cesedini yakan ülke. Akdeniz’de Yunan’la bir olup, karşımıza dikilen münafık ülke.

Yemen’de zavallı Yemen halkını uçaklarıyla vurup öldürmeye devam eden Müslümanlığın yüz karası Suudi Arabistan.

İşte bazen insanlar gücü yeten yetene uygulamasına geçer.

A.B.D. ve Rusya gibi iki süper gücü idare etmek zorundasınız. S-400’lerle A.B.D. ye misilleme yaptık tutmadı. Son olarak duramadık Putin’e katil lafının ağır olduğunu söyleyip taraf olduk.

Şimdi Biden’in Türkiye tavrını bekliyoruz. Pek hayırlı olacağını düşünmüyorum.

Efendim bizim ülkemizde iktidarla muhalefet arasında ki hitap şekline hiç değinmeyeceğim zaten izliyorsunuz.

A.B.D. ve Rusya ikisi de katil. Bırakın birbirlerine katil diye hitap etsinler.

Unutmayın A.B.D. ve Rusya’nın olduğu her yerde kan ve göz yaşı vardır.

Ülkemizi, milletimizi korumanın çaresine bakalım. Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.