Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2437.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64582.95$

KARLAR DÜŞER, DÜŞER DÜŞER AĞLARIM

28 Kasım 2014, Cuma 08:55

Gençliğimin şarkısıydı.

25 Kasım Salı sabahı Konya karla tanışınca aklıma geldi.

Konya’ya düşen kar taneleri adeta şehri ağlattı. Acaba Konya hazırsız mı yakalanmıştı?

Olumsuzluklar saymakla bitmeyecek gibi. Konya ‘ya sadece bir gün Kar yağdı hayat felç oldu.

Hani Konya METROPOL dü, hani Konya şöyle BÜYÜKŞEHİR di.

Kar yağınca bütün belediyelerimiz yerel kanallara haber ulaştırıp, karla mücadeleye başladıklarını, devam ettiklerini iftiharla sunuyorlardı.

Belediyeler dua etsin kar 1 gün yağdı. Birkaç gün yağsa ne mazeretler uyduracaktınız. Yani yasa ile Beledilere bağlanan ve mahalle haline gelen Köylerin acaba ne alemde? Belediye parasıyla gezilere çıkan ve belediyelere gebe kalan muhtarlar isteklerini durumlarını belediyelere bildirebildiler mi?

Belediyelerimiz de para çok. Bırakın muhtarları bir merkez ilçe belediyemiz meclis üyelerini Afyon’a termale götürmüş. Kimin parasıyla? Tüyü bitmemiş yetimin parasıyla böyle güzellikler (!) yapın. Belediye meclis üyeleri de her halde daha şevkli çalışıyorlardır. Helal parayla (!) termale gittiler şifa bulurlar herhalde. Belediyelerin parası çok dedik ya, tam bu sırada TRT HABER ve TRT SPOR kanalında Konya Torku Arena ‘nın reklamı yapılıyor. Hem de başkanımız Tahir AKYÜREK’in adıyla... Helal olsun size demek içimden gelmiyor! Dağın başına stadı yaptınız herhalde kimse görmedi şimdi parayla reklamını yapıyorsunuz. Neyse Beşiktaş imdadınıza yetişti. Beşiktaş- Trabzonspor 7 Aralıkta ki maç Konya’da. Artık daha rahat reklam yapabilirsiniz. Mevlana törenlerinin başladığı gün, 7 Aralıktaki bu maç stadın tanıtımı için yeterli. Efendim birde Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Şehir kongre Merkezi var. 13 ve 17 Aralıkta Mevlana anma törenleri burada yapılacak. Törenlere gelenler Aaaa. Konya’nın ne güzel bir Kongre Merkezi varmış nede güzelmiş diyecekler. Efendim bu merkez 10 bin kişilikmiş Geçin oraları yine buram buram reklam kokuyor.

Bunların kar yağışıyla ne ilgisi var? Niye yazdın? Diyebilirsiniz. Belediyeler kendi görevleri dışında ne varsa yapıyorlar. Ama asli görevleri ne gelince idare ediyorlar. Kar yağınca Konya’nın halini gördüm. Adeta şehir ağlıyordu. Trafik zaten rezaletti, iyice rezalet oldu... Eriyen karlar meyil verilmeyen asfalt yollarda yanlarında araç geçince Konyalılara soğuk duş aldırdı. Şehrin merkezinde yaya geçitlerine yakın durursanız, boydan boya yıkanabilirsiniz. Nalçacıdaki yaya üst geçitleri, yürüyen merdivenler kar birikmesinden dolayı devre dışı kaldı.

Sevindirici bir haber ise Belediyelerimizin ellerinde karla mücadelede müthiş bir makine parkı oluşuydu. Karla mücadelede bedensel çalışan, KÜREK aletiyle olaya müdahale eden ekipler vardı. Allah’a şükür belediyelerimizde KÜREK makinesi yeterince vardı...

Çarşıya bir uğrasaydınız su içinde yürürdünüz.

Birde Mevlana caddesindeki Adliye- Alâeddin tramvay hattını kar yağışı kapatmış üstüne üstlük Konyalılar araçlarını buralara park edip bu hizmetin üstünü adeta örtmüşlerdi. Neyse ki trafik polisi imdada yetişti. Araçları anons ederek kaldırmaya çalıştı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE NE DEMELİ?

Bir yandan kar yağışının getirdiği olumsuzluklar bir yandan elektrik kesintileri Konya’da yaşamı dayanılmaz hale getirdi.

Çok katlı apartmanların üst dairelerinde oturanlar perişan oldu... Asansörler çalışmadı. Elektrik olmayınca kaloriferler yanmadı. Yaşlı ve çocuklar soğukta boğuştu.

Birde TEOG sınavı vardı. Zavallı çocuklarımız koşturdu durdu Soğukla, trafikle, karanlıkla boğuştular.

Elektrik olmayınca suda akmadı. Arkadaşıma uğradım. Arabası lastikçide bekliyor Kış lastiği taktıracak ama elektrik yok. Gerçi burada bizler de hatalıyız. Lastik değiştirmek için karın yağmasını mı bekleyeceğiz?

Bu arada unuttum ayakları sırılsıklam olan vatandaşlar bot ve çizme satışlarını patlattı...

Ey MEDAŞ... Kar bir üfledi Konya perişan oldu. Acaba yazın CIRCIR BÖCEĞİ miydiniz?

Elektrik parasının günü gelmeden SMS le vatandaşları uyarırsınız, bir gün önce bir kere daha hatırlatırsınız. SMS lerle elektrik kesintileri konusunda vatandaşları uyarsanıza.

Elektrik parasını tahsil ederken Kredi kartını devre dışı bırakır NAKİT istersiniz. Yani vatandaş kredi kartıyla elektrik borcunu ödemiyor illa sıcak para olacak. Eleştirdiğimizde de pası EPDK ya atarsınız. Vekillerimizde bu konuya el atmazlar.

Kar bir gün yağdı.

Kar hafif bir üfledi Konya’da neler oldu...

Sanayide çöken çatılar işin cabası...

Bizlere bu olumsuzlukları yaşatanlar, hesabını da vermeli.

Esen kalın. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.