Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2285.6
  • BIST
    8980.41
  • BTC
    70537.43$

KAMUDA ŞEFFAFLIK, PEKİ BELEDİYELER NE OLACAK?

20 Ocak 2015, Salı 08:35

Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU geçtiğimiz hafta Kamuda şeffaflıkla ilgili, yasal düzenlemelerle ilgili bilgi verdi. Siyasi partiler dahil harcamalarını şeffaflaştıracaktı. Tabii  amaç yolsuzluğu, rüşveti, gereksiz harcamaları önlemekti.

Peki Belediyeler ne yapacak?

Daha doğrusu belediyelere neler yapılacaktı. Çünkü belediyeler halkın parasını çarçur eden müesseselere dönüştü. Kendi paraları olsa kesinlikle kıyamayacağını düşündüğüm belediye başkanları tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğu o paraları nasıl bu kadar çarçur edebildi.

Birilerinin gözüne girmek isteyen  kendilerine gelecek hazırlayan, makam hazırlayan belediye başkanları inanılmaz yerlere inanılmaz paralar harcıyorlar.

Büyükşehir Belediyemiz bir stat yaptı... Konya'nın en ücra köşesine yaptılar bu stadı. Mevcut şehir statın etrafındaki sahalar, tesisler kaldırılsa hatta DSİ de kaldırılsa ve yeni bir stat buraya inşa edilse. Sosyal tesisleriyle alışveriş Merkezleriyle geniş otoparklarıyla yeni stat revize edilseydi ne olurdu?

Yeni stadı yaptılar. O ne reklam Allahım. Ulusal televizyonlara reklamlar. Gazetelere reklamlar. Peki stat yapmak böyle bir stadı yapmak belediyenin görevi mi?

Kesinlikle hayır! Hangi parayla yapıldı stat. Tabii belediyenin yani halkın parasıyla yapıldı... Akabinde ulaşma sessiz sedasız zam yapıldı. El kartına para yükleyenlerin bir kısmı ulaşım zammından yeni yeni haberi oluyor. O Medya aracığıyla ulaşıma zam yaptığınızı duyursanıza. Billboardlara ey vatandaş biz ulaşıma, suya zam yaptık desenize! Asgari ücretle geçinmeye çalışan, emekli maaşıyla düşük ücretle geçinmeye çalışan insanlara yapılacak en büyük iyilik her gün kullanmak zorunda oldukları toplu ulaşım ücretlerinin düşük olmasıdır. Suyun ucuza verilmesidir. stat dan 42.000 kişi istifa eder ama ulaşım ve sudan bütün Konya istifade eder.

10 bin kişilik kongre merkezi yapılıyor. Tarihinde bir on bin kişi görsün diye Mevlana törenlerinin bir ilişkisini buraya taşıyıp reklam yapılıyor. Ardından 31 Aralık'ta Mekke'nin fethiyle doldurulmaya çalışılıyor bu mekan...

Çok değer verdiğimiz Konya'nın Marmaray kadar önemli projesi dediğimiz Bedesten Restorasyonunu hepimiz biliyoruz. Aaaa o da ne? Yine ulusal kanallara Bedesten Restorasyonu ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz reklam vermiş. Yerli kanallar zaten sürekli reklam halinde. Yahu bu belediyenin parası bu kadar çok mu? Hiç reklam verirken sıkılmadınız mı? Siz bu reklamı niçin veriyorsunuz? Konya'ya hizmet verdiğinizi mi zannederek bu işi yapıyorsunuz? Yoksa kendi isimlerinizi ön plana çıkarmak için mi? Yoksa milletvekilliği için düşünceniz mi var? Eğer hizmet yaptığınızı zannederek bu reklamı veriyorsanız, diğer Büyükşehir Belediyeleri yaptıkları hizmetlerin reklamını verse Konya Büyükşehir'e sıra bile gelmez.

Adana'nın bile metrosu var. Keçiören belediyesinin teleferiği var. İstanbul'u Ankara'yı Kayseri'yi, Gazianteb'i saymıyorum bile hep dedim, hep diyeceğim  PİRE KADAR HİZMETİN, DEVE KADAR reklamını yapıyorsunuz. Yaptığınız her iş yarım...

Sultan Selim Camii restorasyonu ne oldu? Osmanlı sizin restorasyon sürenizde bir iki camii yapardı.

Aleaddin'deki tarihi surları örten kümbetin yanındaki arkeoloji çalışmaları ne oldu? Övünerek yaptığınız bu yerdeki reklam panoları yırtılmış eskimiş atıl durumda... Konya'ya gelenler bu yırtık dökük panolara bakıyor. Çalışmaları hızlandıramıyorsunuz bari reklam panolarınızı yenileyin.

Çarşıdaki trafiği felç ettiniz. Hiçbir çare üretmiyorsunuz. Fenni Fırın oradan Kadınlar pazarına doğru trafiği bir görün! Konya'lıyla bu kadar oynamayın. İstanbul Belediyesi Taksimi yayalaştırdı araç trafiğini yerin altına aldı.

Şimdi Eminönü'nü yayalaştırıyorlar... Konya ne yapıyor yer üstü trafiğini yoğunlaştırıyor.

Adliye - Aleaddin tramvay hattı trafiğin içine etti...

Mevlana törenlerinde herkes görsün diye bitirdiğiniz Aleaddin - Mevlana arası tramvay hattına bari hattın tümü bitene kadar ATLI TRAMVAY koyun.Koyunda biraz Konya'lı nostalji yaşasın.

Korkum şu! Eğer bir gün Aleaddin - Adliye tramvay hattı biterse bizim Konya Büyükşehir Belediyemiz, Avrupa Birliği üyelerine ABD'ye ÇİN'e JAPONYA'ya Tramvay hıttının bittiğine dair reklam verebilir. Ne olacak para ok gibi...

Birkaç merkez ilçe belediyemizdeki onlar kendini bilir muhtarlara Çanakkale gezisi düzenliyorlar. Para nerden? Halkın parası çarçur ediliyor.

Yine bir belediyemiz Gazetecileri Karadeniz gezisine götürüyor. Kimin parasıyla?

Yine bir Merkez İlçe Belediyemiz, Ak partinin ilçe teşkilatını Afyon'a kaplıcalara götürüyorlar.Tabii yine halkın parasıyla. Ama içlerinden birkaçı kabul etmeyip bu kaplıca paralarını ceplerinden ödüyorlar...

Fakire fukaraya yardım ettiniz de eleştirdik mi?

Helal olsun deriz...

Yazacak o kadar çok şey var ki... İnançlı insanlar bu paraları bu kadar kolay harcamamalı.Kazın ayağı böyle derseniz. Bende olmaz olsun derim.

Ey Belediyeler hizmeti yapın biz görürüz. Hizmet yapar gibi ortalığı bulandırmayın. Unutmayın bu paranın hesabını belki bu dünyada sormazlar ama yerin altı çok zor diye düşünüyorum.

Sayın Başbakanım şu Belediyelere ve harcamalarını tarafsız kontrol edecek , vicdanlı bir kuruma ihtiyaç var. Şeffaflaşma kamuyla beraber, Belediyelerde de olsa.

Vicdanımız rahatla iyi olacak.

Sağlıcakla Kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.