Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

İTTİFAK ADAYLARI NETLEŞİYOR.

22 Ocak 2019, Salı 09:45

Seçim takvimi işliyor. Adaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Her aday açıklanışında, bazılarının ümitleri yok oluyor.

Konya Büyükşehir adayı çok önceden belli idi. Selçuklunun da atanarak gelen başkanının aday olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Öyle de oldu…

Karatay’da Sayın HANÇERLİ Bey üç dönemi tamamlamış, adeta Karatay’ ŞEHİR yapmıştı.

Reklamı sevmeyen, mütevazı duruşuyla, yaşantısıyla Konya’nın sevgisini kazandığı gerçektir. Sayın HANÇERLİ gönül rahatlığı ile köşesine çekilebilir.

Beni en çok düşündüren MERAM ilçemiz oldu. Fatma TORU hanım başkan olunca, aynı gün muhaliflerde harekete geçmişti. Bayan olması bazı çevrelerce pek kabul görmemişti.

Öyle ya, Selçuklu Belediyemiz gibi, Cuma namazlarında, Selçuklu Belediye Başkanımız bu camide gibi rüzgar gülünü sallandıramamışlardı.

Gönlüm Fatma Hanım’ın bir dönem daha başkanlık koltuğuna oturmasından yanaydı.

Zira kentsel dönüşümde önemli mesafeler alınmış, hele Konya’nın kanayan yarası, kimsenin neşter vurmaya korktuğu Şükran Mahallesine neşteri vurmuştu.

Köhneleşmiş evler, sabıkaya müsait insanların kümelendiği bu mahalle, tertemiz bir havaya bürünmüştü.

Diğer semtlerde de kentsel dönüşümde önemli mesafe kat edilmişti. Bir dönem daha kalsa daha iyi olurdu.

Haa… Hanımefendi hata yapmamış mıdır? Tabii ki hatalar yapılmıştı. Yeri geldi bizde eleştirdik. Ama başarıları kefede ağır basıyordu. Hanımefendiden önceki iki başkanı düşünürseniz, hanımefendinin başarısını anlarsınız.

En üzüldüğümde Konya’dan et Balık Kurumu, şimdiki adı Et ve Süt Kurumunun siyasi iktidarla birlikte kaldırılması idi. Fakir fukaranın ucuz et hayallerini de Refik Tuzcuoğlu ve Serdar Kalaycı bey sonlandırmıştı. Her neyse…

Şükran Mahallesi projesi tamamlanınca, Fatma Hanım heykeli dikilmeli demiştim. Kısmet değilmiş.

Bu seçimde her ne hikmetse partilerden ziyade ittifakların mücadelesi olacak.

Konya Ak Parti’nin kalesi idi. Olan MHP’ye oldu. Parti başkanları nezdinde birbirlerine inanılmaz şekilde atıp tutan Ak Parti ve MHP Cumhur İttifakı adı altında adeta birleştiler. Konya’nın 31 ilçesinin adayları Ak Partice açıklandı. 26 ak Parti adayı ve 5 Cumhur İttifakı adayı dikkatinizi çekerim MHP adayı denmiyor. Ak Parti kendi adaylarını açıklarken Cumhur ittifakı demiyor. Ak Parti adayı olarak lanse ediyor. Ama MHP adaylarına da Cumhur İttifakı adayları diye bahsediyor.

MHP’lilerin Ak Partiye oy verirken, gönüllerinin çok rahat olduğunu söyleyemeyeceğim. Yılların ülkücüleri, seçim kağıtlarında kendi parti isimlerini göremeyecekler. Efendim İl, ilçe genel meclislerinde ismimiz var diyecekler. O da onların tesellisi olsun.

Ben oldum olası ittifaka karşıyım. Madem ittifak yapacaksınız birleşin kardeşim, ortak bir adınız olsun.

Aynı şeyler CHP-İyi parti ittifakı içinde geçerli. Devlet Bahçeli’nin tutarsız davranışları yüzünden ağırlıklı MHP içinden oluşmuş İYİ Parti ile CHP’nin Millet İttifakı da birleşmesini de yadırgamamak mümkün değil.

CHP; Konya Büyükşehir’de İyi parti’yi destekleyecek. CHP’li partililer partilerinin ismini sandıkta görmeyecekler. İki farklı görüşün ittifakını da nasıl karşılayacağız bilemiyorum.

İttifakları sakın milletin menfaatleri olarak yorumlamayın, kendinizi kandırırsınız. Tamamen ‘Parti Menfaati’ ile ilgilidir.

Bana göre partiler, ittifaklar ile bir handikapın içine girmişlerdir. Bir müddet sonra bu durum anlaşılacak. Bazı partilerin erimesi ile son bulacaktır.

Efendim Saadet Partisi ile HDP’den bahsetmediniz diyeceksiniz.

Bahsedelim o zaman. Saadet Partisi zamanında ağırlıklarını Ak Partiye bırakmıştır. Bu sebeple eski gücünden çok şey kaybetmiştir. Ne zamanki Ak Parti içinde kopmalar olur ve bunlar Saadete dönerler, o zaman bir kıpırdanma söz konusu olur. Şu anda ittifak içinde yer almayan Saadet Partisinin de bu seçimden güçlü çıkması bana göre pek söz konusu olmayacaktır. Ha işin özüne gelince en doğru konuşan Parti görünümündedir Saadet Partisi…

Gelelim HDP’ye… Ben bu HDP’yi adında parti olmasına rağmen Parti olarak görmem. Terör, örgütünün siyasi uzantısıdır. İçinde parti kelimesi bulunması sebebiyle de bazılarının kerhen bu parti içinde yer aldığını düşünürüm.

YPG, PKK’nın uzantısıdır diye bağırdığımız, yanlış yapıyorsun Eyy ABD dediğimiz ABD’de bize dönüp, ‘Bree Breee sizde PKK’nın uzantısı olan HDP’yi parti olarak kabul ediyorsunuz. O da terör örgütünün siyasi uzantısıdır derlerse ne diyeceğiz. Biz YPG’ye silah yardımı yapıyoruz, sizde HDP’ye devlet eliyle para yardımı yapıyorsunuz, o paralar da PKK’ya gidiyor, silah oluyor derse ne diyeceğiz?...

Ak Parti’nin ‘biz Parti Kapatmayız’ dayatması yüzünden Kürt kökenli kardeşlerimizde maalesef ikilemde kalmışlardır. Yerel seçimlerde terör örgütünün dayatmacı tutumu, çok olaylara gebe olacaktır. Örgüt kendi adaylarına oy verilmesi için baskı ve şiddet uygulayacaktır.

Aslında Ak Parti, HDP üzerinden CHP’ye vurmaktadır. Malum medya her gün CHP-HDP gizli ittifak içindedirler diye demir döver. Aslında düşüncelerinin gerçekleşmesi için senaryolar yazarlar. Ama son seçimde, oylara bakarsanız Kürt kökenli seçmenlerin kime yanaştığını net görürsünüz.

Muhtar seçimlerine hiç değinmeyeceğim. Ayrı bir satırla başka bir gün yazacağım.

Son sözlerim şudur; Bu yüce millet güzel şeylere layıktır. Kutuplaşmayı, yalanı, dolanı, hak etmez. Kim bu seçimlerde hile, yalan, dolan rüşvete başvurursa, işi ilahi adalete bırakıp seyretmek bizim için en muteber davranış olacaktır.

Kalın Sağlıcakla…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.