Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70443.01$

İNCE, İNCE…..

04 Şubat 2021, Perşembe 09:16

İnce ince Yasemince! Yıllar önce bir komedi dizisiydi. Şişe dibi gözlükleriyle, Sürahi Hanım hepimizin hafızalarındadır.

Şimdilerde ise komedi mi, dram mı karar veremediğimiz bir Muharrem İNCE olayı var. Biz buna da İnce İnce Muharrem İNCE diyebiliriz.

Aylar önce muhalefet içinde muhalefet oldu. Aslında kendisini arkasında oy desteği olan biri olarak görmesiydi hatası.

Bütün medya Muharrem İNCE’yi konuk olarak aldıkları haber programları yaptılar. Sayın İNCE’yi şişirdiler de şişirdiler onlarında amacı belliydi.

Sayın İNCE parti kurmaya karar verdiğini açıkladı. Eyvallah en doğal hakkıdır. Partisinin tüm tüzüğünün bitmek üzere olduğunu açıkladı.

Ama etik olmayan “Edep ya huu” dedirten bir olayla karşılaştık. Sayın İNCE hala partisinden istifa etmedi. Bunu hiçbir kalıba koyamazsınız. Bu hareketi başka bir parti içinde yapamazsınız. Çoktan kapının önüne konmuştunuz. CHP içinde kalıp daha çok vekil ayartmak istediğini alenen beyan ediyor.

Ayıptır ayıp. El insaf.

Üç vekil önceden partilerinden istifa ettiler. Partilerinden istifa ettiler ama vekillikten istifa etmediler. İstifa eden üç vekilden sadece M. Ali ÇELEBİ’yi tanırım. Öbür iki vekili hiç tanımam. Silik siyaset yapmışlar. Meclis kürsüsünden de seslerini duymadık desem yalan olur, yemin ederken duymuşuzdur.

Meslektaşım asker kökenli M. Ali ÇELEBİ’ye üzüldüm. Balyoz ve Ergenokon iftiralarıyla çok acı çekti, hapis yattı. CHP ordudan atılmış ÇELEBİ’ye sahip çıkıp vekil yaptı. Evlenirken nikah şahitliğini genel Başkanı KILIÇTAROĞLU yapmıştı. CHP içinde geleceği olan bir vekildi. Yanılmıyorsam Milli Savunma Komisyonunda da görevliydi. Ama bazen birilerinin peşinden gitmeniz, vekilliğinizin de sonu olabilir.

Gelelim Muharrem İNCE’ye mesleği öğretmen. Yine bu parti onu Cumhurbaşkanı adayı yaptı. Seçilemedi, üç gün ortadan kayboldu.

Seçim ziyaretleri arasında Sayın İNCE ilk ziyaretlerinden birini Selahattin DEMİRTAŞ’a yapmıştı. Hani vekil ÇELEBİ, HDP ile alakanın kesilmesini söyledi ya, hani istifa nedenlerinden biri buydu ya! Göreceğiz Muharrem İNCE’nin partisine katılışını. Acaba Muharrem İNCE’ye de neden HDP ile görüştüğünü soracak mı? gittiği yolu biliyor mu? Yazık etti ÇELEBİ kendine.

Bazen insanları anlamıyorum. İyi Partili Ümit ÖZDAĞ partisi ve elemanları için ağzına geleni söylüyor. Televizyon ekranlarında partililerin bazılarını FETÖ cülükle suçluyor. Haddini aşıyor. Sonuç partiden ihraç ediliyor. Ümit ÖZDAĞ partiye geri dönmek için dava açıyor. Yargının süratiyle partisine iade oluyor.

İyi de partiyi sevmiyorsun ulu orta ekranlarda eleştiriyorsun, sonra da partide kalmak için mücadele ediyorsun. Yapma be Ümit Hoca. Söyleyeceğin şeyleri, kol kırılır yen içinde kalır cinsinden partinin başkanıyla yetkilileriyle görüş paylaş.

Şimdiler de Mustafa SARIGÜL’de parti kuruyor. Parti kuran kurana.

Unuttum! Daha önce CHP’den ayrılıp veya ihraç edilip parti kuran Öztürk YILMAZ var. TV’lerde yer buluyor.

Daha öncede Ahmet DAVUTOĞLU, Ali BABACAN, AK Partiden ayrılıp parti kurdular. Çok tepki çektiler. Sosyal medyada inanılmaz hakaretlere uğradılar. Ben isyan edip şu sosyal medyaya çeki düzen verin, kanun çıkarın demiştim. Sahte hesapla, yüz yüze hiçbir şey söyleyemeyenler sosyal medyayı küfür merkezi yaptılar.

Öyle ki son dönemde İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU’nun annesine küfür ettiler. Adli kontrolle serbest kaldılar. Yasaların böyle olduğunu söyledi Adalet Bakanımız Sayın Gül. Ancak araştırmalar neticesinde kişinin Cumhurbaşkanına da hakaret içeren paylaşımları bulununca tutuklandı.

En büyük sıkıntılarımızdan birisi ceza yasamız. Adeta hiç ceza yok. Hakaret, küfür gırla gidiyor. Herkese hakaret ve küfrü meslek edinenler, mutlaka ağır bedel ödemelidirler. Allah korusun kavgalar, küfürler cinayetlere sebep oluyor.

Bir gerçeği göz ardı etmeyelim. Yeni kurulan partiler genelde başka bir partinin içinden ayrılıp kuruluyor.

AK Parti, Saadet Partisinin içinden oluşmuş. Deva Partisi, Gelecek Partisi AK Partinin içinden ayrılarak oluşmuştur. İYİ Parti MHP içinden ayrılmıştır. Öztürk YILMAZ’ın partisi CHP içinden oluşmuş.

Bir tek Muharrem İNCE, CHP’den ayrılmadan CHP içinde kendi partisini kurmada son aşamada. Bu partinin ne kadar etik ve edepli şartlarda kurulacağının göstergesidir.

Daha adını sayamadığımız eskilerden kalma, tabela partileri var. DSP, ANAP, DYP, DP v.b. Bunlarda tabela partileri.

Birde partinin kaptanı olup gemisini terk edip, tek başına ikbal elde edenler var. Örnek BBP Başkanı Sayın DESTİCİ.

İttifaklar ikbal için veya daha doğrusu kendi ikballeri için parti oluşumunu, kuruluşunu teşvik ettiler.

Bir şey unutuluyor! Zannediliyor ki Parti Başkanı partisini bir ittifaka sokarsa, tabanında o partiye geçeceğini zannediyorlar. Artık bu halk, ince eleyip sık dokuyor. Bir ittifakı beğenmezse, karşı ittifaktan kendine yer ediniyor. Yani parti değişimi çok yaygınlaşıyor. Hatta ben asla bu partiye oy vermem diyenlerin, o partiye sempati ile baktığını görüyoruz.

2023 seçimi çok sürprizlere gebe olacak. Bekleyip göreceğiz. Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.