Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2419.3
  • BIST
    9669.67
  • BTC
    66602.83$

HOŞGELDİNİZ SAYIN EMNİYET MÜDÜRÜM!

13 Şubat 2015, Cuma 00:00

Sayın Emniyet Müdürümüz Mevlüt DEMİR Konya'mıza hoşgeldiniz. Yazımın hemen başında sizlere sağlık sıhhat içerisinde kazası - belasız bir görev diliyorum. İnşaallah biz sizden sizlerde bizlerden hoşnut olursunuz.

Sayın Müdürüm affınıza sığınarak Konya'nın bazı sorunlarından bahsedeceğim.

Önce Hz. Pir'in bir sözüyle başlayayım. "Konya altın taş, içi akrep dolu" diyor. Hz. Mevlana, Bazılarının ifadesinde altın taş yerine "gümüş taş" olarak da değerlendiriliyor.

Asayiş ve Trafik olarak şehrimizin büyük sorunları var.

Ama her ne hikmetse Konya sorunsuz bir şehir gibi tanıtılmaya ve bu konuda reklamı yapılmaya devam ediyor. Şehrin sorunsuz gibi gösterilmesi, herhalde bütün BÜROKRATLARI çok rahatlatıyor.

Bana sorarsanız sorunlar halı altına süpürülüyor gibi...

Konya'nın en büyük sorunlarından ilki TRAFİK... Evet son zamanlarda şehir içi trafiği içinden çıkılmaz hal aldı. Gittikçede kötüye gidiyor.

Trafiğin sorun olmasının en büyük nedeni Belediyemizin yayalaştırma projeleri ve Adliye Aleaddin tramvay hattı inşaası. Ama esas sorun DİSİPLİNSİZLİK... Konya'da inanılmaz vurdum duymaz sürücüler var.

Konya trafiğini sıkıntıya sokan bir numaralı araç, DOLMUŞ dediğimiz, insan taşımacılığı yapan minibüslerdir. Bu araçlar maalesef Konya trafiğini kilitleyen en önemli unsurdur. Maalesef Konyalılar da bu soruna çanak tutanlardır.

Bir kere dolmuşlar kendileri için tahsis edilen ve D işaretiyle gösterilen durakların dışında her yerde dururlar. Yolcu el kaldırdığı zaman yolun ortasında durup yolcu indirip bindirecek kadar, kavşaklarda hakeza yolcu indirip bindirecek kadar vicdansızlar. Tabii Dolmuş yolun ortasında durunca arkasındaki onlarca araç da durur. Yani trafik durur...

Dolmuşların birde kendi aralarında başlangıçtan varacağı durağa belirledikleri bir süreleri var. Son durağa varmaya süre çoksa adeta kağnı arabası gibi giderler. Yok süre azalmışsa trafiği her türlü tehlikeye atıp sürat yaparlar...

Dolmuş şöförlerinin en iyi yaptıkları iş cep telefonu kullanmalarıdır. Her bir şöförün önünde bir iki tane cep telefonu var. Yolda trafik kontrolü varsa hemen diğer dolmuşları ararlar. Hatta bir şöförün hem araç sürüp hemde cepten mesajlaştığına şahit oldum. Şikayetimide minimüscüler odasına ilettim ama... Trafik polisleride sağolsunlar kafayı dolmuş içindeki yolcu sayısına takmışlar. Dolmuşların gelişi güzel yerlerde durmaları trafiği ihlal etmelerine pek bakmazlar. Yine dolmuşların en büyük ihlalleri kırmızı ışıkta bekleyen arabalara by - pass yaparak önlerine kırmaları ve sıraya riayet etmeden en öne geçmeleri.

Eğer Minibüsler sadece duraklarda dursalar. Bu duraklara da diğer araçlar park etmese çok sorun çözülür. Trafiği aksatan en önemli unsurlardan biride sürücülerin araçlarını gelişi güzel PARK etmeleri... Tek şeride park eden araçların yanına ikinci şerit olarak tek başına aracını park edip çekip giden ahlak yoksunu sürücülerde vardır şehrimizde. Koskoca bir şerit bir araç yüzünden kapanır ve trafik kilitlenir.Tabii bu tip sürücülerin anne - eş - bacılarının pek namus değeri yoktur. Herhalde yolun tek şeridini tek başına aracıyla kapatan sürücüye ne iyi yolu kapatmış demezler. Bir sürü sinkaf...  

Kırmızı ışıkta beklerken kül tablasını, aracının kapısını açıp yere dökenimi ararsınız, yoksa hareket halinde iken içtiği kolanın kutusunu pencereden atanlarımı ararsınız. Tabii bu konuda aile terbiyesi ve eğitim ön plana çıkıyor.

Sayın Müdürüm aslında daha çok şey var trafikle ilgili söyleyeceklerimiz... Fahri Müfettişlerin bir kısmıda kendi egolarını tatmin etmeye çalışırlar. Neyse bu konuyu burada sonlandırıp, Konya’nın birde ASAYİŞ’ine değinelim.

Konya’da uyuşturucu çok yaygın... Bu işin ticaretini yapan mahalle var benim üzüntüm GENÇLİK ELDEN GİDİYOR maalesef Konya da HIRSIZLIK çok yaygın. Kanuni cezaların az oluşu hırsızlık şuçundan insanları yüzden fazla sabıkalı yapabiliyor. Hapisten çıkan hırsız 100 kere hırsızlık yapmışsa 101 i deniyor bu aslında şehrin değil ülkenin sorunu.

Birde Konya da SİLAH TAŞIMA çok yaygın. Ruhsatsız silah taşıyanlar çoğunlukta. Zaten ruhsatlı silah taşıyanlara diyeceğimiz bir şey yok. Sık sık kontrol yapılmadığı için maalesef ruhsatsız silah taşıyanların sayısı artıyor. Bunların çoğu kanunsuz işlerle uğraşıyorlar.

Gençlerin en kötü alışkanlığıda BIÇAK taşımak. Kavgalarda bıçakla yaralama ve öldürme olaylarına çok sık rastlanıyor. Özellikle 4-5 kişi bir araya gelen adeta bir çete görüntüsü veren insanları rahatsız eden bir grup ÇAKAL SÜRÜSÜ de bu şehirde dolaşanlardan.

Efendim diğer şehirlere bakınca Konya biraz daha asayişli gözükebilir... Bu bizi yanıltmasın devletimizin asli görevi vatandaşının CAN ve MAL güvenliğini korumaktır.

Biz vatandaşlar olarak olay olduktan sonra delil toplayan polis yerine, olayları önleyip vatandaşların canını ve malını koruyan polis isteriz...

Müdürüm işiniz zor bunun farkındayız. Dualarımız hep sizinle olacak.

Gece gündüz demeden bu ülkenin iş güvenliğini sağlayan sizlere emniyet mensuplarımıza hayırlı vazifeler diliyoruz. Bu uğurda şehit olan Emniyet mensuplarımızı saygıyla anıyoruz.

Sözümün başında ilettiğim dileğimi tekrarlayayım. Sizlere sağlık - sıhhat içinde kazasız belasız bir görev diliyorum. Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.