Konya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2399.5
  • BIST
    10236.62
  • BTC
    61929.91$

Güçsüz Güçlüler!

01 Aralık 2023, Cuma 00:01
İnsanlardan bazıları var ki hiç zayıf noktaları olmasın, hep güçlü görünsün derdindeler. Tüm yaşamlarını buna endekslemiş olacaklar ki kendilerini yıpratma derecesinde yaşıyorlar bu durumu. İnsan ne yaparsa kendine yapar derler ya işte aynen öyle. Hasta olmaz onlar, yolda kalmaz, tarif sormazlar. Burunları hangi dağdadır bilmem lakin ayaklarımızın aynı zemine bastığından haberleri yok gibi.
Hiç zaafları yoktur bu insanların. Onlar güçlüdür. Büyüklük yaparlar büyüklerine bile. Öğüt verir, yol gösterirler onu yetiştirenlere dahi.  Yardım kabul etmez aksine yardım edicidirler. Azrail görünse kapıdan içleri titrerken ‘iyiyim’ derler. Bu nefsin hangi tabakası bilemiyorum ama kendilerine yaptıkları işkencenin had safhası olduğu kesin. Herkesin yanındadırlar kendilerince. Herkeste bir payları vardır. Kalabalıktır çevreleri. Ama samimiyetleri muammadır. Başları yastığa gidince tedirgindir yürekleri.
Hâlbuki bu kadar zorlamak niye? Niye bu kadar ego cübbesine bürünmek? Nedir bu kadar zayıflığı, acizlik olarak gösteren? Allah Teâlâ demiyor mu Kuran da;
“Allah yükünüzü hafifletmek ister; çünkü insan zayıf yaratılmıştır. “ (Nisa suresi 28)
Zorlamayın zayıf yaratılmış bünyenizi. Zorlamayın sizden istenilmeyen duygularınızı.
Yormayın hem kendinizi hem karşınızdakini.
Bırakın yardım etsin etrafınızdakiler.
İzin verin iyileştirsin yaralarınızı sizi sevenler. Paylaşın duygularınızı, ne der diye düşünmeyeceğiniz insanlarla.
Her şeyi bilmek zorunda değiliz, bilemeyiz de zaten. Belimizi bükecek sorumluluklarımız varken başka yüklere ne gerek var? Sadece kendi işimize baksak biraz, ne dersiniz?
Kendinize ve karşınızdakine yaptığınız bu işkence dolu girdaptan çıkıp biraz nefes almayı düşünseniz! Sadece sizin değil herkesin zayıf noktaları ve duygusal yükleri var. Bunları kabul etmek aslında insan olmanın bir parçasıdır. Ve aynı zamanda herkesin birbirine yardım etme ve destek olma ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı inkâr etmek veya gizlemek yerine kabul edip ve bu konuda yardım almaya ne dersiniz?
Duygularımızı paylaşmak ve destek istemek, birbirimize bağlanmamızı ve birbirimize daha anlayışlı olmamızı sağlar. Böylelikle daha sağlıklı ilişkiler kurar ve toplum olarak daha sağlam bir dayanışma içinde olabiliriz.
Sakin olun ve yeniden açın gözlerinizi hayata. Kendinize verdiğiniz bu zarardan dönüp birazda iyilik yapın yükünüzü taşıyan kalbinize. Bir bakın yardımlaşmanın hazzına. Etrafınızda sizi bekleyen samimi insanlara. Destek istemenin güzelliğini fark edip hayatınızı yaşanılabilir hale getirebilirsiniz.
Çok güçlüsünüz, tamam anladık (!) Şimdi rahatlayıp içinizdeki zayıflığa dönebilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.