Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2393.2
  • BIST
    10244.46
  • BTC
    59284.59$

GÖRÜNEN KÖY/BAŞKAN ADAYLARI

29 Kasım 2023, Çarşamba 00:01
Şu aralar şehirde yaşayan her insanın kafasında yer edinen sorular.
Çok insanı meraktan kıvrandıran sorular.
Zor gibi görünen ama cevabı kolay olan soru : Ak Parti’nin yerel seçimlerde merkezde sahaya süreceği adaylar kim olacak?
Bir ay kadar önce bu köşede şahsi kanaatimizi ortaya koyarak “Bir takım çevrelerin beklentilerinin aksine mevcut dört başkanın Ak Parti tarafından yeniden aday gösterileceklerini ve seçileceklerini” yazmıştık. Bugün de aynı görüşte olmakla birlikte mini minnacık bir ihtimal de olsa insanın aklına şehrin kuzey kısmındaki  ilçe belediyesi geliyor.
Başka aday yok mu da, Ak Parti mevcut başkanları yeniden aday gösterecek?
Olmaz olur mu, hiç?
Mesela; Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını aklından geçirenler var, sayıları  da az değil ama cesaret gösterip sahaya çıkamıyorlar. Şayet top dönüp dolaşıp ayaklarına gelirse vuracaklar ya da  “yürü!” denilecek, merkezi kumanda sisteminden kendilerine. E, ama olmayacak böyle bir hadise. Olmayınca da hevesler, bir başka bahara kalacak. Baharlar bitmiyor nasıl olsa.
Öte yandan şehrin son yıllarda yükselen flaş değeri Karatay Belediye Başkan adaylığını aklından geçirenler olmalı. Lakin Karatay’da kişiliği ve hizmetleriyle dikkatleri çeken ve şehir halkından takdir gören bir başkan var ve o başkan yeniden aday.
Aynı şekilde Meram’da yerinde duramayan, 7/24 halka hizmet-hakka hizmet anlayışı ile bölgesini geliştirmiş olan bir başkan var. Şehrin “her evin çocuğu” gözüyle baktığı ve değer biçtiği mevcut başkan yeniden aday.
Büyükşehir’de olduğu gibi Karatay ve Meram’da da adaylık düşüncesinde olanlar olabilir. Lakin mevcut başkanların performansı karşısında, ileri yürüyüş şansı tanınmıyor kimseye. Şans da ne? “Mümkün değil, imkansız” gözüyle bakılıyor.
Selçuklu Belediyesine de bakalım. Mevcut başkan karşısında adaylığını ilan eden başkan adayları oldu.
Bu ilçede adaylar arasında değerlendirme yineleyelim, mini minnacık olabilir,belki.
USTA’DAN DİNLEDİKLERİM
Şehir halkının kafasında yer edinen sorulara işin ustasından/kurmayından cevaplar.
Hemen başlayalım.
Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı “Uğur bey Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde iyi çalıştı. Hizmetleri oldu. 2018’de Meclis kararıyla seçildiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine 2019 yerel seçimlerinde başkan seçilince önemli adımlar attı. Yeni bir ekip kurdu. Murat Kurum beyin Çevre ve Şehircilik Bakanı olması, Büyükşehir’e önemli katkılar sağladı.
“Uğur bey yeniden partimizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanacaktır. Başka bir ihtimal olacağını sanmıyorum. Zaten an itibarıyla başka adayda görünmüyor, görüneceğini ve olacağını da sanmıyorum.”
Karatay Belediye Başkanlığı “Hasan Kılca bey iyi bir belediyeci. Yılların belediyeci. Kendisi çok değerli hizmetler yaptı. Karatay’ı daha da geliştirdi. Karatay’da farklı projeler dönemine geçildi, kendisinin döneminde. Halk tarafından da sevildi. Hasan beyle devam edilecektir.”
Meram Belediye Başkanlığı “Mustafa bey de son derece iyi işler yapan bir başkanımız. Başkan olur olmaz ağır yüklerin altına girdi. Orada 20 yıldır süren sorunlar var. Bu sorunların hiç birisini mevcut başkan yaratmadı. Geçmişten gelen sorunları çözmeye çalışıyor Mustafa Kavuş. Meram’da her seçim döneminde başkan değişikliği sorunların kaynağını oldu. En başta bu sebepten mevcut başkanın devam etmesi gerekiyor.”
Selçuklu Belediye Başkanlığı sorusuna cevap “2019’da başka birisi olabilirdi ama Ahmet Bey içeriden geldiği için aday gösterildi. Bu seçimlerde de kendisiyle devam edileceğini düşünüyorum.”
İnsanı meraktan kıvrandıran soruların cevabını işin kurmayından “Görünen Köy”ü yazdık.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.