Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2388.3
  • BIST
    10249.96
  • BTC
    58990.3$

FATMA TORU İLE SOHBET

04 Mart 2024, Pazartesi 00:01

Fatma Toru bu şehirdeki ilk kadın belediye başkanı.

Kendisi Meram gibi ülkenin marka bir ilçesinde beş yıl belediye başkanlığı yaptı.

Meram’da zordur belediye başkanlığı yapmak.

Bakın neden?

Nüfus  popülasyonunun üst ve alt sınırı arasında sosyoekonomik ve kültürel açıdan derin uçurumların olduğu Meram’ı yönetmek kolay değil. Kolay olmadğı gibi “ateşten bir gömlektir” Meram Belediye başkanı olmak.

Fatma Toru’nun  şehirde  kadın üstelik genç bir kadın belediye başkanı olarak Meram Belediye Başkanlığı’nda başaralı olduğu kabul edilmeli. Her şeyden önce cinsiyet ayrımının hüküm sürdüğü “Kurtlar Sofrası”nda  kadın belediye başkanı olmak kolay değil. Sofrada bulunanlara irinli alanlarda yol açmak yerine millet adına karşı  gelmek, karşı gelirken de  tarihe not edilen hizmetleri yapmak kolay bir iş olmamalı.

Fatma Toru Hanım’ın belediye başkanlığı döneminde biz kendisiyle bir kere oturup konuşmadık. Çay içmedik, yemek yemedik, yakın olmadık. Bazı yazılarımız üzerine bizi telefonla aradığı, aradığında da daha çok bozuk attığı olurdu. Müşterek tanıdıklar vasıtasıyla bize bolca sitem yolladığı ve öfke gösterdiği  ise daha fazla oldu.

Yanlış anlaşılmaması adına demem o ki; Fatma Toru ile muhabbeti olan bir gazeteci olmadık hiçbir zaman. Aksine karşılıklı hırçınlıklarımız oldu kendisinin ilgi gösterdiği yazılarımızdan sonra. Bir şekilde  sağlanan iletişimin içerisinde öfke ve hırçınlık olsa bile güzel olmalı. Bazen doğru ve gerçek olana vesile olabiliyor böyle iletişimler.

FATMA TORU İLE SOHBET

Fatma Hanımla başkanlığı döneminde kendisiyle bir kere olsun oturup, sohbet etme imkanımız olmadığını söylemiştik.

Başkanlığı döneminde görüşmediğimiz ama icraatlarını yakından izlediğimiz Fatma Hanımla geçen hafta oturup, konuştuk.

Görüştüğümüz hafta Meram Belediyesinin son beş yılını anlatan bir yazımız eski başkanın canını sıkmış bir hayli. Kendisi o yazıda bir konuya çok özel ilgi gösterdi.  O konu borç meselesi…Fatma Hanım, “Ben 2019 yılında görevi bıraktığımızda belediyenin tüm borcu 45 milyondu” dedi.

Eski başkanın belgelerle açıklık getirdiği 45 milyon borç, bir belediye için borç sayılmaz.

Fatma Toru ile sohbet son derece keyif verici, keyif verici olduğu kadarda heyecan ve bazı konularda da dehşet vericiydi.

Fatma Hanım şehirde bilinmeyenleri biliyor.

Pandora’nın kutusu.

Bize açtı Fatma Toru o kutunun kapağını ama azıcık.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.