Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

FAHRİ MÜFETTİŞLERE KİM DUR DİYECEK ?????

02 Şubat 2021, Salı 08:30

Bu ikinci canımın yanışı.   Fahri müfettişler kimdir? Kanunen görevlendirilmiş, yüksek okul mezunu, trafiği düzenlemeye katkı veren kişidir diyeceğim, bazıları için bu tanımı hayatta kullanmam. Kendi egolarını tatmin için görev almış kişilerdir bazıları.

Bazılarının nasıl bir kompleksi varsa bilemiyorum. Ceza yazdıkça mutluluk duyanlar. Nasıl bir vicdan var diyeceğim, var mı ki?

Haaa! Hemen söyleyeyim haksız olsam boynum kıldan ince. Hiç sesimi çıkarmam. Ama yeter yaa! Şu virüslü günde bir sürü sıkıntımız varken birileri bir kuyuya taş atıyor. Çıkar çıkarabilirsen, ben bu yapanları kınarken onlar kına yakıyor herhalde.

Yıllar önce ilk canımın yandığı hadiseyi anlatayım. Yapıcı iş merkezinin önündeyiz; araçla gitmeye çalışıyoruz. Önümde lüks bir araç içinde sonradan bayan olduğunu fark ettiğim biri var, o kadar yavaş gidiyor ki. Arkamda konvoy oluştu. Korna çalıp, selektör yapıyorum bana mısın demiyor. Aracını park edecek bir yer arıyor o zat. Arkadaki insanlar umurunda değil. Zira o tek kendini insan sanıyor. Kağnı arabası gibi İhsaniye meydanına çıkarak ışıklara geliyoruz. Sinirlerim tepemde. Bakıyorum bir bayan sürücü. Malum kapkara gözlükler. Camlarımız açık ve ben hanımefendiye yaptığının ayıp ve edep dışı olduğunu söylüyorum, iyi ki de bayansınız diyorum fazla da ileri gitmiyorum.

Bir müddet sonra bir trafik ceza tutanağı alıyorum. Yanılmıyorsam işlediğim suç meskun mahalde trafiği tehlikeye sokacak şekilde araç kullanmak. Hanımefendi bize bu maddeyi uygun görmüş. Uğraşıp kişiyi bulayım istedim. O yıllarda avukat arkadaşım uğraşmamam için öğüt verdi. Cezayı öde bırak gitsin dedi. Hani deriz ya “Lanet şeytan” diye bıraktık gitti.

Şimdi düşünün Fahri müfettişsiniz (Bayanlara Fahriye müfettiş denmiyor oda Fahri müfettiş) kafanıza esiyor, trafikte birine kızıyorsunuz, bir maddeden benim ifademle giydiriyorsunuz. Yani tutanak tutuyor ve bu tutanağı gördüğünüz bir trafik polisine veriyorsunuz. Oda o tutanağa işlem yapıp, kendi ismini soyadını da yazıp tutanağı TRAFİK İDARİ PARA CEZASI KARAR TUTANAĞI şekline dönüştürüp adresinize postalıyor. Fahri müfettişin ismini cismini görmüyorsunuz.

Haksız iseniz sesinizi çıkarmayacaksınız. Eyvallah. Haklı iseniz ne yapacaksınız. Adliyede sulh hakimliğine yazılı dilekçe ile müracaat edeceksiniz. Gerisi ne olur bilmiyorum.

Yani işimiz gücümüz yok birinin attığı taşı kuyudan çıkarmaya çalışıyoruz. Haklı olduğumuz davada işimiz gücümüz yok uğraşıyoruz. Fahri müfettiş cezayı kesip, kendi kimliğini gizleyip kenara çekildi. Hakimliğe müracaatımız da en iyi sonuç ödediğimiz cezanın iadesi. Fahri müfettişe ne müeyyide uygulanır ki?

Bazen devleti anlamıyorum. Banka kredi kartlarından kart ücreti alınmayacak diye yönetmenlik yayınlıyorlar. Banka kart ücreti kesiyor, artık yüklü kesiyor. Sonra devlet bize akıl veriyor efendim Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurun diyor. En iyi sonuç kart aidatınızı aylar sonra geri alıyorsunuz. Bankaya bu aykırı uygulamadan bir şey oluyor mu? Hayır… Hiçbir şey olmuyor. Onlarda kart aidatı almaya devam ediyorlar. Devlet vatandaşı mı yoksa bankayı mı koruyor çözemedim.

Haksızlığa tahammül edemiyorsunuz, bedelini haksız olan değil siz ödüyorsunuz.

Yıllar önce yine bir adaletsizlik, her yere yazdım. Bir suç işleniyor devlet suçluya bedava avukat tutuyor. Mağdur olan ise kendi cebinden para verip avukat tutuyor. Ne adalet değil mi? şimdiler de herhalde değişmiştir.

Konya Selçuklu Belediyemize emlak vergisi ödeyeceksiniz. Malum 6 ay süreli iki taksitte ödeniyor. Eğer bir devlet bankasının yani sadece bir bankanın kartı varsa yanılmıyorsam 6 veya 8 taksit yapılıyor. O bankanın kartı yoksa taksit de yok. İşte bunun gibi haksızlıkları adaletsizlikleri görüyorsunuz elinizden bir şey gelmiyor.

Gelelim ikinci canımı yakan fahri müfettişe… Biz ailece Konya’da bulunan hazretleri sık sık ziyaret ederiz. Konevi Hazretlerini ziyaret etmekte sık sık yaptığımız faaliyetlerdendir.

14.01.2021 tarihinde fahri müfettiş tutanak tutmuş.

Sadrettin Konevi sok. (Giriş olmayan yola girmek). Meram/KONYA 

Karayolları suçun maddesi 47/1-C tutar 144 lira.

Tutanağın Seri No:MA

Sıra No:674 97213

Biz ki trafik kurallarına harfiyen uyarız. Bir yanlışlık yapmayalım diye, Konevi Hazretlerini ziyaret ettiğimiz güzergaha yani yola yeniden gittik, levhaları kontrol ede ede. Hayır! Haklıyız hiçbir ters yola girmemişiz. Şimdi işin gücün yoksa hakkını ara.

Beyler Hz. Mevlana’nın dediği “Edep Ya Huuuu” ey Fahri müfettiş, şu virüslü günlerde nelerle uğraştığımızı biliyorsun, egonuzu tatmin için bu işlerden vazgeçin. Konevi sokağa da hepinizin gitmesini isterim. Sağlı sollu arabalar park etmiş. Mecbur tek yönde ve tek şeritte gidebilirsiniz. Girişi olmayan yola giremezsiniz.

Allah’a havale ediyorum. Kendim de mücadele edeceğim. İnşallah kimliğini öğrenme şansım olur. Arabam da taksiden çıkma kalender arabası. Lüks arabaya yazmaya yürekleri yoktur onların. Yeter inin bu vatandaşın sırtından. Devlet bile bu pandemi döneminde ceza yazmamaya özen gösteriyor, insan utanır be. Fahri Bey! Bana ulaşmanı da yürekten isterim. Bu kanun yeniden gözden geçirilmelidir. Anayasaya aykırılığı bile tartışılır.

Sadece ben değil sayıları epeyce olan vatandaş Fahri Müfettiş uygulamasından muzdariptir. Evinin balkonundan ceza kestikçe mutlu olan zihniyeti telin ediyorum.

Gerçek görevini yapan vicdan sahibi Fahri Müfettişlere de selam gönderiyorum. Diğerlerine ne gönderebilirim ki? Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.