Konya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2413.5
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63457.79$

Ezberleri bozalım!

10 Şubat 2024, Cumartesi 00:01
Bütün ezberlerimizi bozalım. Koşuşturmalarınızın hiçbirini yapamıyorsunuz. Hasta ve yatalak durumdasınız. Bütün ihtiyaçlarınızı bir başkası karşılıyor. Bir önceki günkü koşuşturmanız gözünüzün önüne geliyor. Günler geçiyor ve aynı yatakta aynı durumda yatmaya devam ediyorsunuz. Ne kadar zor bir duruma düştüğünüzü anladığınız da bir daha ayağa kalkamayacağını düşünüyorsunuz.
Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak biliyorsunuz!  Yarın da yatalak, ertesi günde yatalak kalmaya devam edeceksiniz. Günlerinizi ne denli hovardaca harcadığınız aklınıza gelecek. Geçmişte yaptıklarınızın muhasebesini yapacaksınız. Zamanınız bol. Yaptığınız hatalardan özür dileyecek ve af peşinde koşacaksınız. Hiçbir talebiniz yerine gelmeyecek ve o şekilde öleceksiniz.
Nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz! Sözünün diğer tarafta devam ettiğini hayal edin. Diğer tarafta da yatalaksınız ve birileri ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Diğer tarafa da götürememişsiniz iyiliklerinizi.
Tedavi oldunuz ve sorguya çekildiniz. Hepsinin bir bir cevabını vereceksiniz. Yaptıklarınızın pişmanlıklarını cezasını ödeyeceksiniz. Sevaplarınızın da karşılığını alacaksınız. Şöyle bir durum söz konusu olmayacak. İşlediğin sevaplar günahlarının karşılığı olarak affedilmeyecek. Cezanızı çektiğiniz gibi ödüllerinizi alacaksınız.
Aman bir de şu pencereden bakalım. Gününüzü gün edin hayatınızı yaşayın. Dedikodu yap, faiz ye…
Konu komşunun hakkına gir. Herkesi üz. Kimseye acıma. Bu dünya da gününü gün et. Diğer tarafta yanarsın. Nasıl olsa yanacaksın. O zaman niye sıkıntısını yaşayayım ki? Gün bul gün ye…
Rahat bir hayat yaşa. Yarın olmayacakmış gibi yaşa… Evini doldur, eşyalarını yenile. Aracını değiştir hatta her gün için bir araban olsun. Sabah kahvaltını Paris’te yap. Öğle yemeğini eski garajda ye. Akşam yemeğini ABD’de
Kime ne, ne yaptığından! Ama bunları yapabilecek paran var mı? onun hesabını yap. Paran yoksa bunları da yapamazsın. Cübbeli’nin söylediği gibi cennete gitmek bedava cehenneme gitmek parayla. Günah işlerken para harcıyorsun, namaz kılarken harcaman yok. Müslüman gibi yaşarken para harcamazsın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.