Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63832.866$

DEVLET BÖYLE Mİ OLMALI?

22 Aralık 2015, Salı 09:56

Yerel gündemi yazalım diyorum genelden fırsat olmuyor. Veya biz genele takılıyoruz.

Terörle boğuşuyoruz, içerde ve dışarıda hainlerle boğuşuyoruz. Birileri ülkeye ihanet edip adını demokrasi şeffaflık koyuyor. Muhalefet buna çanak tutuyor.

Mit TIR’larını paralelci ihanet gurubunun elemanları durduruyor. Efendim bu TIR’larda neler var? Efendim bu TIR’larda silahlar var. Bu silahlar nereye gidiyor? Hemen olayın üzerine gazeteci bozuntuları atlıyor. Türkiye’yi dünyaya rezil etmenin yollarını arıyorlar. Başarıyorlar. Türk düşmanları ile birlikte oluyorlar.

Sonra anlıyoruz ki Suriye’deki Türkmenlere gidiyor. Velevki Esed’in düşmanlarına özgür Suriye ordusuna gitsin. Adamlar süper devlet geçinip, PKK’ya, PYD’ye, Esed’e silah verip bizleri tehdit ediyor. Askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, mühendisimizi şehit ediyorlar, bizim içimizdeki hain guruplar, gazeteciler o devletlere gık demiyorlar. Türkiye menfaatleri doğrultusunda birilerine yardım ederse haince onun peşine düşüyorlar. Efendim MİT TIR’larındaki silahlar nereye gidiyor? Devlet bence bunu söyleyenlere açıklama yapmalı. ‘Anana gidiyor’, bu silahları alıp Konya tabiriyle, ‘Kırıklarıyla mücadele etsin diye’… ne diyebiliriz başka…

Rusya’nın sınırımızı yol geçen hanına çeviren uçağını düşürüyoruz. Ana muhalefet başkanı aynı PUTİN gibi konuşuyor. Onun sözcüsü Haluk KOÇ, Genel Başkanının ne dediğini ya bilmiyor, yada bilmezlikten geliyor. Çıkıp, ‘Sayın Kılıçdaroğlu Rusya yanlısı bir konuşma yapmamıştır’ diyor. Şişe dibi gözlükleriyle halka değil, elindeki kağıda bakıp, maval okuyor.

Rusya, Türkiye DAİŞ’den petrol alıyor diye birkaç zarf atıp bizim Haburu gösteriyor. Kuzey Irak’tan alınan petrolü taşıyan tankeri gösteriyor. Kanında ve geninde sıkıntı olanlar hemen bu düzme habere inanıp veryansın etmeye çalışıyor. CHP’li bir vekil adını bile söylemeye gerek yok, ‘Efendim Türkiye DAİŞ’e sarın gazı veriyor’ diyor. Kime diyor; Rusya televizyonuna diyor. Kim diyor? Bu ülkenin vekili… İran’la Türkiye savaşsa İran’ı tutarım diyor. İran çökerse Ortadoğu çökermiş. Ey CHP utanmadan bu militan tipleri meclise taşıyorsun. Sonra’da ATATÜRK’ün partisi olduğunu söylüyorsun. Haydi oradan bee… Yine CHP’de bir vekil var adını söyleyeyim Sezgin TANRIKULU… HDP’nin CHP temsilcisi. Ayıp bee… İnsan bu kadar devlet düşmanı olmaz yahu. CHP genel başkanı bu vekillere hiçbir şey yapmıyor, yapamıyor… Peki onu engelleyen var mı? Evet var. CHP’nin etnik ve mezhepci bir yapıya bürünmesi. İnsan İran’ı Esed’i niye destekler. Siyasi iktidar düşmanlığı görüntüsüyle devletine bu kadar düşman olabilir mi? Demek ki oluyormuş… Güneydoğudaki hendeklere yeterli tepkiyi veremeyenler, bu ülkenin partisi olmamalıdır.

Yüce devletim bunlara nasıl sabrediyor anlamıyorum. HDP diye güya bir parti var. Adında parti var. Resmen terör örgütü ve uzantısı. Teröristlere, hendek kazmalara sahip çıkıp, Türk’lerin Ermenilere soykırım yaptığı iddialarını kabul eden bir ihanet gurubu. Yahu devlet bunlara hiçbir şey yapmayacak mı? Bunlar devletime, bayrağıma, Cumhuriyetime küfür edecekler, dinime küfür edip ecdat camilerini yakacaklar. Devletim bunlar parti diye bir şey yapmayacak. Üstelik bunlara birde vekil maaşı verecek. Olmaz böyle şey! Dünyanın hiç bir devleti bu ihanet gurubuna bu kadar müsamaha göstermez.

Devletim kırmızı bültenle arananlar listesi yayınlıyor. Kırmızı bültenle aradığı terörist, kıyak emeklilik elde etmiş bir vekil. Devletin bu aradığı teröriste tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan paraları maaş olarak ödüyor. Yahu bu durum dünyanın neresinde görülür.

HDP’li Selahattin DEMİRTAŞ ve kaşarlanmış vekil Leyla ZANA içinde Türk ve namus kelimesi geçen milletvekili yeminini etmiyorlar. Bu iki kelimeyle ilgili sıkıntıları olsa gerek… Türkiye Cumhuriyetinin yüce Meclisinde yemin etmeyen bu vekillere de milletvekilleri maaşları ve özlük hakları ödeniyor. Adamlar Türkiye Cumhuriyetinin düşmanı ama devletim onlara iyi düşmanlık belgesi olarak maaş ödüyor.

Yahu çıkarın bir yasa! Biz bunların devletime küfürlerini dinleyip birde para mı ödeyeceğiz? Hepsi DOKUNULMAZLIK zırhına sahip, askere hakaret, polise tokat… Biz bunlara ne kadar sabredeceğiz.

Sonra çıkıyorsunuz biz yeni anayasa yapacağız diye… Bu meclis yeni anayasa yapacak kapasitede değil. İhale usulü ile ısmarlasınlar. Halk yapsın, bakın nasıl anayasa oluyor.

İlkokul çocuğundan çok tatil yapan bir TBMM var. Vatandaşı lokmayı, asgari ücreti zor bulurken, malı götüren milletvekilleri var. Utançlarından maaşlarını açıklayamıyorlar ve gündeme gelmesini hiç istemiyorlar. Siyasi kimliğe bürünmüş ikbal bekleyen ve emellerini gerçekleştiren bürokrat yalamaları var. Siyasi kimlikle rant peşinde koşan ihale eden ciğeri 5 para etmeyen kişiliksizler var. Ne yaptığını bilmeyen kelebeklerle, reklamlarla uğraşıp devletin parasını çarçur eden belediyeler var.

Tarihteki 16 devletin yıkılmasının hep içerden olduğunu biliriz. Kardeşi kardeşe kırdırdıklarını biliriz. Biz biliriz de bu ülkeyi idare edenler bilmez mi?

Terörle boğuşan ülkemde bu kadar yumuşak karınlı devlet olmaz. Devlet dediğin, hainlere terör yandaşlarına vurdu mu ses getirecek, sivrisineklerle uğraşıp, bilmem kaç terörist etkisiz hale getirildi demeyecek… Ya ne diyecek? Bataklıkla uğrayıp, hem de Ankara’dan başlayıp bu terör baronlarını etkisiz hale getirecek. Milletimizde karnını kaşıyacak. Ne dersiniz namluların ucunun başka yerlere dönmesinin zamanı gelmedi mi? Haydi devletim göster kendini. Yoksa böyle devlet olmaz, Allah korusun yok olur… Esen kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.