Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2417.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64138.69$

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN BASIN TOPLANTISI VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ...

11 Ağustos 2015, Salı 00:00

9 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir AKYÜREK’in kapalı mekanı da olan İstanbul Yolu üzerindeki parkta bir basın toplantısı düzenleyeceği tarafıma telefonla iletildi. Bu toplantı için büyükşehir Belediye arkasından saat 09.30’da otobüs kalkacağı belirtildi.

Pazar sabahı 09.20’de otobüsün kalkacağı yerdeyim. Kimse yok gibi... Şoför arkadaşıma sorunca gelenler olduğunu bir bankta oturduklarını söyledi. Bölgeye yönelince yıllarını gazeteciliğe Konya’ya adamış duayenlerin oturup sohbet ettiğini gördüm. Sohbet çok iyi ancak otobüsün kalkma saati geldiği için otobüse bindik. Eski ve yaşlı gazeteciler yerlerini almasına rağmen gençler henüz ortalarda yok. Telefonla birbirlerini arayıp otobüsün de geç kalkması için uğraşıyorlar. U gençler yüzünden otobüs 15 dakika geç kalkıyor. İçimden diyorum kendisi geç kalan birinin, belediye hizmetlerinin gecikmesini sormaya haddi olmasa gerek diyorum.

Neyse basın toplantısının yapılacağı mekana ulaşıyoruz. Tahir Başkan kapıda gelenlere hoş geldiniz diyor.. Basın toplantısı kahvaltılı... İçeriye girip oturacak yer bakıyoruz. Genç muhabir ve kameramanların kahvaltıya çoktan başladıklarını görüyorum. Büyükler gelmeden işi götürüyorlar. Henüz bu konuda EDEP ve ADAP oturmamış diyorum.

Tahir Bey de yerini alıyor. Hem kahvaltı hem sohbet başlıyor. Aslında basın toplantısının özü Konya’da 11-13 Ağustos 2015 günlerinde yapılacak İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı, İngilizce adının kısaltılmış şekli OICC’nin toplantısı. Büyükşehir Belediye Başkanımız örgüt ve toplantı hakkında bilgi veriyor.

Genç nesil gazeteci ve kameramanların birkaç fotoğraf çekmek, bir iki mikrofon ve kayıt aleti bırakmaktan öte hassasiyetleri yok... Zaten bir kısmı kahvaltı için gelmiş kahvaltısını edip gidiyor.

Tabiri caizse 7’den 70’e nesli temsil eden gazeteciler var. Gazetecilerin disiplinsiz tutumları, özellikle genç gazetecilerin laubali hareketleri, bu toplantıda cep telefonları ile yüksek sesle konuşmalarına şaşırıyorum. Yıllar önce bir örnek aklıma geliyor. Yanılmıyorsam seksenli yılların ortası... Fenerbahçe’yi şampiyon yapan Yugoslav çalıştırıcı Stankoviç, Beşiktaşı çalıştırıyor. Disiplini ile ünlü Beşiktaş’ı da şampiyon yapıyor. Basına pek demeç vermediği basın toplantısı yapmadığı için eleştiriliyor. Ama Stankoviç öyle bir demeç veriyor ki!...

Ben 70 yaşında yıllarını futbola vermiş bir teknik direktörüm, spor adamıyım. Benimle röportaj yapmak için gazeteler 18-20 yaşında futbol bilmeyen gençleri gönderiyorlar. Ben bunlara demeç vermem diyor.

Bana oturaklı, futbolu bilen tecrübeli spor yazarlarını gönderin onlara demeç veririm diyor. Pazar günü basın toplantısı da bana bunu hatırlattı...

Kahvaltı sonunda Tahir Başkan soruları almaya ve cevaplamaya başladı. Gazeteci görünümünde, Konya ve sorunlarıyla kendi görüşleri dışında ilgilenmeyenler toplantıyı erken bitirdi. 5-8 gazeteci kaldı, bunlarda oldukça eskiler... Konya’nın sorunları yavaş yavaş masaya yatırıldı derken, beni de şaşırtan eski yaşlı bir gazetecimizin Ramazan ayında Hasanköy tarafındaki Meram Belediyesine ait hobi bahçelerinin tam iftar vakti sularının kesildiğini açıklaması suyu açtırmak için verdiği mücadeleyi anlatmaya başlaması. Başkan dahil diğer gazetecilerin de ilgisizliğiyle karşılandı. İçimden 7’leri anlattık eğer 70’imiz de buysa vallahi yandık dedim... Konu: hem başka ilçe belediyesiyle ilgili hem de yeri değil...

Gözlemlerim Tahir AKYÜREK başkanın kafası Konya ile ve Makro projelerle dolu... Bu yüzden belediye hizmetlerindeki küçük aksamaları ekibinin gidereceğini düşünüp umursamıyor. Başkan’a biz de ufak bir sıkıntıyı Konya adına anlatıyoruz. Minibüsler zaman kaybetmemek için hapishane caddesinde, ekmek satış reyonun ordan, Karma ortaokulunun oraya, Beşyol’a doğru trafik sıkışınca, yarısı kaldırım yarısı yoldan gidiyor diye ve de yayaların can güvenliğinin tehlikeye atıldığı ile ilgili Büyükşehir Belediyemize verdiğimiz mücadeleyi anlatıyoruz. Konu çok basit minibüslerin yaya kaldırımına çıkmaması için buraya duba mı baba mı dersiniz ondan dikilecek. Tam 11 kere çeşitli birimlere telefon açıyorum. Resmen belediye görevlileri sizi atlatıyorlar. Mücadeleyi bırakmıyorum. En sonz dubayı, babayı dikecek ustabaşına kadar gidiyoruz. Adamın iş yapmaya niyeti yok. Efendim diyor biz kendi kafamızdan iş yapamayız, siz gidin Belediyeye bir dilekçe verin diyor. 4-5 baba dikilecek bunun için UKOME kararı falan gerekir diyor. Yazarken bile insan sinir oluyor.

Tahir Başkandaki heyecanı şevki görünce, bir de bu ustabaşındaki ruhsuzluk olmuyor işte.

Gönlüm isterdi ki Büyükşehir Başkanımızın bu basın toplantısına, bütün daire başkanları ve müdürleri katılsın. Ekip böyle olunur. Devlet memuru zihniyeti ile hizmet zor yürür.

Gördük ki Tahir Başkan bir kaleye geçiyor, bir müdafaada oynuyor. Nadiren de santrafor olup  gol kokluyor. Her yere yetiştirmeye çalışıyor. Biliyoruz ki futbol takımı bile 11 kişi ile oynanıyor.

Gönül ister ki Tahir Başkan şöyle kulübesine geçsin. Teknik direktör olsun, takımı en iyi idare etsin. Sahadaki elemanları da takır takır hizmet sunsun...

İnşallah oda olur...

Belediyelerimizi en ağır şekilde, nezaket kuralları çerçevesinde eleştirenlerdenim. Kendimi gazeteci olarak görmüyorum, nihayeti insanım ve bunun gereğini yapmaya çalışıyorum. Ancak Pazar günkü basın toplantısı medya adına üzücüdür. Gazete sahiplerini, duayenleri gazetecileri toplantılara sahiplenmeye çağırıyorum. Hiç değilse gelinde gençlerin nasıl gazetecilik yapmadığını görün... İsten beğenin ister beğenmeyin, karşınızda bir makamı temsil eden bir Büyükşehir Başkanı var... O makama saygı vecibelerini yerine getirin. Uzatmayalım Konya basın olarak çok ekmek yemesi lazım. Esenkalın. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.