Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2435.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66721.02$

BUNLARA HİZMET Mİ DİYORSUNUZ?

11 Kasım 2014, Salı 09:15

Utanıyorum. Vallahi şu Konyalı'lara yani bizlere yapılan muameleden utanıyorum. Belediyeler, kurum ve kuruluşlar eğer yaptıkları işe "HİZMET" diyorlarsa yazıklar olsun...

Büyük projelerle uğraşan belediyeler vatandaşın en küçük  ihtiyacını bile gideremiyor veya zamanında gideremiyor. Yazıklar olsun!!!

KARATAY Belediyesi, bölgesindeki AHİBABA camii yanındaki Tuvalet yani hela, yani wc, yani yüznumara yani Konyalı tabiriyle ayakyolu 10 günü aşkın süredir kapalı. Efendim unuttuk bir diğer adıda kenefti. Bu tuvaletin üzerinde arızalı olduğu ve 100 metre ileride başka tuvaletin olduğu yazılı... Konuyu geçen Cuma günkü yazımda dile getirdim. Tuvaletin arıza bildirimi için tam üç kere telefon açmışsam bu iş bitmiştir. Efendim Karatay Belediyesi bu tuvaletin sadece temizliğini yapıyormuş arıza Büyükşehire aitmiş. Uzun süre bakımda olan bu tuvalet yine arızalı yine bakıma girecek. Ne zaman bakıma girecek? Ne zaman bakım bitecek? Efendim belediyenin elemanları çok mühim işle uğraştıkları için, vatandaşın okunu mu düşünecekler?

Nalçacı cad. üzerindeki asansörlü, yürüyen merdivenli üst geçidin yürüyen merdivenleri 10 gündür arızalı. Haa! Yürüyen merdivenin çıkışları arızalı. Hani şu eski doğum evinin olduğu yerdeki üst geçitten bahsediyorum. Yolun her iki tarafındaki çıkışlar arızalı, inişler çalışıyor. Arızaya Büyükşehir Belediyesinin yetkilisine bildireli 5 - 6 gün oluyor. Arıza ise 10 günü buldu. Çalışan inişler tersine çalıştırıp çıkış yapın dedik, zira teknik olarak mümkün onu da yapmadılar. İnişi dedemde çok iyi yapıyor. Ya çıkış insanlar insan kılığından çıkıyor... Efendim yaşlılar için "Asansör" var diyeceksiniz. Adamlar 63 - 64 yaşında ise veya daha genç olup hasta ise. Yahu vallahi ayıp. İnsan utanır. Bu kadar uzun sure arızalar giderilmeyecek. Atla deve değil bu işler. Belediyeciliğin dışında her işi yapıyorsunuz; vatandaşın işine gelince yoksunuz.

8 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra minübüse binip Nalçacıdan çarşıya gideceğim. Aydınlık evler dolmuşuna bindim Beşyol'a geldik yol kapalı zafer tarafına geçiş yok. Polisler mecburi istikamet olarak Hapishane yoluyla İstanbul cad. gösteriyorlar. Araç konvoyu inanılır gibi değil. Kredi ve Yurtlar Bölge Müd. önünden itibaren araçlar durmuş kuyruk var. Yürüyerek daha hızlı gidiyorsunuz. Mecburen minübüsten indik. Akşamda Eski Sümerbank civarındaki minübüs durağından minübüse binip Nalçacı'ya geleceğiz. Beşyol'a ulaşmak mümkün mü? Minübüsler yaya kaldırımlarına çıkıp Karma ortaokulun oraya ulaşıyorlar.

Ulaşım adeta Konya'lılar için işkence oldu... Konya merkezde hangi yol açık hangi yol kapalı bilene helal olsun. Hain Aleaddin - Adliye tramvay hattı yapılıyor ya! Biz bu yolu kapatırsak alternatifi var mı?

Vatandaşlar sıkıntı çeker mi ? İnsan biraz düşünür yahu... Efendim Cumartesi gün Zafer tarafının kapalı oluşu İsrail'i tel'in mitingi var onun için böyle deyip mazeret üretirsiniz. Konya'da bir miting oldumu bir devlet büyüğü gel'dimi bu vatandaşlar Kölemi bu sıkıntıya katlanacaklar?

Konya'nın bir ucuna stad yapsanız, bir diğer ucunda miting alanı yapın. Bunu çok önce söyledik. Yahu mitingleri Konya'nın göbeğinde yapmak zorundamısınız? Şehir Meydanı yaptınız iyi be kardeşim. Kalabalık mitingleri burda yapmayın. Önümüzde seçimler var. Yapmayın etmeyin şehri birbirine katmayacak, trafiği aksatmayacak bir yere Allah aşkına bir miting alanı yapın. Sizden hava alanı falan istemiyoruz ha!!!

Selçuklu Belediyesi derseniz Allaha emanet! Nalçacı'nın ora sokaklarındaki trafik park rezaletine bakın! Anacadde üzerindeki 44 araçlık Selçuklu Belediyesine ait ücretsiz otoparkı 3 - 5 kişi kullanıyor. Gelin burayı Büyükşehire devredin paralı otopark yapsın, kamu istifade etsin dedik. Yine bir ilaç firmasının bir binanın otoparkında hizmet verdiğini, yanıcı zehirli maddeler alabileceğini, Selçuklu Kaymakamlığı yanındaki bu yerin bit yangın anında facia cıkarabileceğini beyan edip, buranın ruhsatlı olup olmadığını sorduk.Pire kadar hizmet yapıp DEVE kadar reklam yapan bu belediyelerin Konyalılara sunduğu hizmet ortada. 2 yıla yakın iç restorasyonunda olan Sultan Selim Camiinden falan bahsetmedik. Aylardır Aziziye camii dış çevre düzenlenmesi bitirilemedi... Şeyh Ahmet Efendi Vakfı Aziziye Camii içini mükemmel yapmış. Büyükşehir Belediyesi Sultan Selim Camiinin iç restorasyonuda rica etse bu vakıf yapsa. Zira bu restorasyonun biteceği yok. Ne zaman biteceğini kimse bilmiyor...

Belediyelere sesleniyorum. Mevcudu idame ettirmiyorsunuz. Allah aşkına siz yaptığınız işlere hizmet mi diyorsunuz?...

Esenkalın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.