Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2434.4
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66711.1$

BUNLAR MI SANATÇI?

06 Nisan 2018, Cuma 07:38

Askerimize destek olmak üzere geçtiğimiz günlerde, bir organizasyonla bir uçak dolusu, şarkıcı, türkücü, çalgıcı, oyuncu Hatay’a gitti. Sınır karakolunda Cumhurbaşkanımız ve Genel Kurmay Başkanımızla bu kişiler yemek yediler.

Üzüldüm. Hem de çok üzüldüm. Ülkemde sanatçı kriterleri değişmiş. Hafiflemiş. Önüne gelen sanatçı diye lanse edilmiş.

Allah aşkına soruyorum. Seda Sayan sanatçı mıdır? Kaç kere evlenip boşandığını belki kendi bile zor hatırlar. Evlenme programları sunar. Dekolte kıyafetlerle halkın karşısına çıkar. Söyler misiniz sanat adına bu topluma ne vermiştir?

Deniz Seki, müzisyendir, jüri üyesidir. Uyuşturucu içmek ve ticaretini yapmaktan uzun süre hapis yatmıştır. Evli klarnetçi Hüsnü ŞENLENDİRİCİ ile uzun süre aşk yaşamıştır. Şimdi soruyorum; Deniz Seki hanım bu topluma sanat adına ne vermiştir. Gençlerimize iyi mi, kötümü örnek olmuştur.

Sosyal Medyada Sibel Can için düşen haberden ben utandım. Sibel Can askerlerle birlikte iken sütyen giymeyi unutmuş. Vücudunu deşifre eden bir elbise ve Sibel hanımla resim çektirebilmek için sıraya giren askerler…

Bu arada içlerinde gerçek sanatçı yok mu? Şüphesiz vardır. ama onlar etraflarına bakarak yahu benim bunların arasında, sanatçı olarak ne işim var diyebilirler.

Silahlı Kuvvetlerimize zamanında olmadık hakareti yapan, Nagehan ALÇI ve Hilal KAPLAN’da askere destek için bu gurubun içinde… Heyhaaat. Ne günlere kalmışız.

Peki sınırın öbür tarafında, Afrin’de canını ortaya koyan Mehmetçiğimiz bu olaya ne demeli…

Biraz mizansen yapalım…

Afrin’de Mehmetçikler konuşuyor.

- Yahu Mehmet haberin var mı? Sınıra, Hatay’a bizi destek için sanatçılar gelmiş.

- Kimler gelmiş Ahmet?

- Seda Sayan gelmiş.

- Kim ula o?

- Yahu nasıl bilmezsin, hani televizyonlarda evlendirme programı sunar, ara sıra şarkı söyler, sık sık koca değiştirir, açık saçık giyinir…

- Haa… Bildim, bildim. O sanatçı mı olmuş?

- Deniz SEKİ’de gelmiş…

- O kim ula?

- Yahu nasıl bilmezsin, hani ara sıra şarkı söyler, müzik programlarında jürilik yapar, evli erkeklerle aşk yaşar, uyuşturucu kullanır, ticaretini yapar, bu yüzden hapis yatar.

- Yahu o damı sanatçıymış?

- Sibel Can bile bize destek için Hatay’a gelmiş… Ajda Pekkan bile gelmiş.

- Şu her tarafına botoks yapan mı?

- Evet, evet sendende bir şey saklanmıyor Ahmet…

- Yahu kardeşim, bunlar ve bunun gibiler bize destek için Hatay’a gelmişlerse bize karada ölüm yok. Bu muhteşem (!) sanatçıların (!) müthiş desteğini aldık. Helal olsun bize…  Ya bize destek vermeselerdi…

- Yahu Ahmet, bana biraz ters geliyor. Sana gelmiyor mu?

- Ne gibi?

- Yahu bizim bunlara değil, DUA’ya ihtiyacımız var, DUA’ya…

- Koskoca TÜRK MİLLETİ bizim arkamızda, bize destek veriyor. Her gün bizim için dua ediyorlar. Bunlar şarkıyla, türküle, çalgıyla, yalakalıkla bize destek verseler ne olur, vermeseler ne olur?

Mehmetçiklerimiz! Türk halkı size minnettar. Her gün dualarını eksik etmezler. Şehitlerimize Fatihaları hiç eksik olmaz. Şehitlerimizin yakınlarının acılarını paylaşırlar. Yetimlerin büyümesi, yaşaması ve güzel bir hayat sürmesi için Türk Milleti ne gerekiyorsa yapacaktır.

Bizler, sanatçı falan değiliz. Bizler insanız, insan...

Düğün evinde oynanacağını, sevinileceğini biliriz. Şehit mekanlarında oynayıp, şarkı söylenmeyeceğini biliriz.

Ey Mehmetçiğim!

Sen o adına sanatçı denilenlerin, uçaktaki davranışlarına bakma. Siz orada ne derdindesiniz, onlar ne derdinde…

Bana gelince; bir sanatçı tanımı yapayım…

SANATÇI: Mesleğini icrasındaki hünerle, kılığıyla, kıyafetiyle, ahlakıyla, aile terbiyesiyle, nerede ne zaman ne yapacağını ne söyleyeceğini bilmesiyle, topluma örnek olan kişidir.

Hulusi Kentmen’ler, Erol Taş’lar, Adile Naşit’ler, Sadri Alışık’lar vb… Allah’ın rahmeti hepinizin üzerine olsun.

Benim ülkemde, sanat ve sanatçılığa bakışın çok aşağılara çekildiğini üzülerek görüyorum.

Bu arada bir üzüntü de, Cumhurbaşkanımız varken, yanında Genel Kurmay Başkanımız varken, bir erin selfie çekmesi. Orduda disiplin bitti mi her şey biter. İnşallah münferit bir olay olarak kalır. Zira ordunun yüceliği DİSİPLİN ile temin edilir. Üzüldüm doğrusu…

Yaşayan ve ebediyete intikal etmiş her yönüyle topluma iyi yönde katkı vermiş tüm sanatçılarımızın önünde saygı ile eğilirim.

Kalın Sağlıcakla…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.