Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2417.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64138.69$

Bu yıl Ligden düşme kalkarsa BU LİG ŞAİBELİ OLUR…

27 Mayıs 2020, Çarşamba 10:08

Virüs sebebiyle lige ara verilmişti. 12 Haziran da liglerin yeniden başlayacağının açıklanmasıyla bazı kulüpleri telaş sardı.

Virüs testinde kulüplerin yönetici, oyuncuları ve çalışanlarının bir kısmında pozitif vakalara rastlandı. Kulüpler bu yüzden de serzenişte bulundular ama federasyonun kararlı tutumu maçların oynanacağının herkes tarafından bilinmesini sağladı.

Sonra düşme potasında ki takımların ağlama sesi duyuldu. Önce 7 kulüp, ardından üç ilave kulüp toplam 10 kulüp, ligden düşme olmasın dediler.

Ligde şampiyon takım maçların oynanması ile ortaya çıkacak. Ama düşen takımlar oynasalar bile düşmeyecekler.

İşin garibi düşme olmazsa o kadar rahat olacaklar ki şampiyon takımı da, bu düşme adayı takımlar belirleyecekler.

Nasıl olsa düşmeyecek takımlar istedikleri şampiyon adayı takıma karşı canla başla mücadele ederken işin içinde teşvik pirimi de olabilir, istedikleri takıma karşı alt yapı oyuncularıyla, yedeklerle çıkacaklar.

Birde akıl veriyorlar. Lig önümüzdeki yıl 21 takımla oynansınmış. En çok güldüğüm ise Rize kulüp başkanı Hasan KARTAR’ın açıklamaları oldu. malum lig şuan da 18 takımla oynanıyor ve yayıncı kuruluş gelirlerini bu 18 takım paylaşıyor. Seneye düşme olmayınca lig 21 takım oluyor. Yayıncı kuruluş gelirlerinin bu 21 takıma nasıl dağıtılması için görüşmeler yapılmalıymış.

Yani düşme yok! Çantada keklik! Lige üç ilave olunca parayı nasıl paylaşacağız meselesine gelmiş sıra…

1 inci ligden süper lige çıkan takımlarda futbol oynayarak bileklerinin haklarıyla çıkarken, birileri oynayıp düşeceği halde düşmeyecek.

Yok öyle yağma! İşin içine normal şike, teşvik pirimi, hatır şikesi gibi çeşitlerini bildiğimiz, insanların emeğini ve yatırımlarını çalan bu uygulamalara fırsat vermeyiniz.

Bakın! Bizim gibi yaşı epey olanlar hatırlarlar. Averajla lig şampiyonluğu belli olacak A.Gücü-Galatasaray oynuyor. Kalede ZALAD isimli şikeci biri var (A.Gücünde) ve maç sonucu A.Gücü:0 Galatasaray:8 ve Galatasaray averajla şampiyon.

Rüşvetin belgesi olmadığı gibi şikenin de belgesi yoktur.  

Beyler! Adam gibi topunuzu oynayın. Düşen düşsün kalan sağlar bizimdir. Şampiyonlukta erkekçe oynanan maçlar sonucu ortaya çıksın.

Şimdiden söylüyorum düşme yoksa, Şampiyonluk şaibelidir.

Esenkalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.