Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64906.21$

BÖYLE BİR BAŞBAKANIMIZ VAR

09 Şubat 2016, Salı 09:27

Terörle mücadelede adeta Sırat köprüsü üzerinden geçiyoruz. Sadece ülke içindeki hainlerle değil, Rusya, İran, Suriye hatta ABD ve Avrupa Devletleri ile uğraşıyoruz. Çaktırmadan teröre destek veren bu ülkelerin organize ettiği terör örgütleri ülkemde at oynatmak istiyor. Hatta sadece terör örgütünü değil onun temsilcisi partiyi destekliyorlar. Türkiye’yi bölebileceklerini zannediyorlar. Bu kahraman milletin neler yapacağını akıllarına getirmiyorlar.

Bu arada bir konuyu açıklamak isterim. Nasıl terör örgütüne destek veren bir parti var, İran’a destek veren, her kim olursa da, benim gözümde aynıdır. Eğer insansanız, hele hele müslümansanız İran’ın Rusya ve Eset’le bir olup nasıl masum insanları katlettiğini görmeniz gerekir. Mezhepçilik yapıp, katliam yapan Papadan dua bekleyen mollalarla idare edilen bir devletin, ne insanlıkla, ne İslamla alakası olamaz. Bütün bu olumsuzluklara bakıyorum. Başbakan Ahmet Davutoğlu bu dönemde bize Allah’ın bir lütfu diyorum.

Bu söylemleri Başbakanımızın Konyalı oluşundan değil, benim Konyalı oluşumdan değil İNSANLIĞIMDAN söylüyorum.

Mesleğim gereği binlerce kişiyi tanıdık. İnsan sarrafı olduk. Allah’a şükür kimin ne olduğunu biliriz.

Başbakanın hızına ancak televizyondan haberleri izlerken yetişebiliyoruz. Ne gün nerede, hangi saatte olduğunu ancak televizyonda görebiliyoruz.

Başbakanımız ses tonu, nezaketi, üslubu, bilgisi, ilgisi ve ailesiyle birlikte örneklik temsil ediyor.

Aslında beni bu yazıyı yazmaya PKK’nın ÇINAR’da yaptığı insanlık dışı katliam zorladı. Yaralı bir kürt çocuğumuz hastanede yatıyor. Başbakanımız eşiyle birlikte çocuğu ziyaret ediyor. Çocuğumuzla şakalaşıyor. Futboldan bahsediyor, ‘Sen iyi ol! Söz seninle top oynayacağım’ diyor. Çocuk mutluluktan uçuyor. Yalnız çocuk mu? Bende mutluluktan uçuyorum. Başbakanım hislerimin tercümanı oluyor. Olay karşısında gözyaşlarımı tutamıyorum.

Terörle ilgili MARDİN’de 10 maddelik açıklamalarda bulunuyor. Etkilenmemek mümkün değil. Etkilenmemek için ya terörist olacaksınız ya insan olmayacaksınız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ekmeğini Suriye’nin masum insanlarıyla paylaşıyor. Başı sıkışan Türkiye’ye sığınıyor. 2. Dünya savaşı sırasında Hitler’den kaçak Yahudilerin sığındığı bir ülkedir Türkiye. Komünist Rusya’dan özgürlük için kaçanların sığındığı bir ülkedir Türkiye. 1979 yılında komünist Rusya’nın Afganistan’ı işgaliyle Afganlıların sığındığı ülkedir Türkiye. Gerçek İslam ülkelerinin halklarının ülkesidir Türkiye… Türki Cumhuriyetlerinin sevimli ağabeyleridir Türkiye…

İnsan ülkedir Türkiye, delikanlı ülkedir Türkiye, namuslu ve şerefli ülkedir Türkiye… Kahpe ve kancık hiç olmamış ne şahıs ne devlet olarak kimseyi arkasından vurmamıştır Türkiye. Böyle bir devletin vatandaşı olmanın gururunu yaşıyorum. Haa aklımdayken söyleyeyim. Anayasamıza göre benim ülkemin vatandaşlarının ortak adıdır TÜRK, yani Kürdü, Lazı, Arabı, Boşnağı, Pomağı, Türk’ü, Çerkezi 26 ile 42 etnik kökenin yaşadığı ülkemde ortak adımız TÜRK. Bundan kimse gocunmamalı. Şerefsiz bir devletin vatandaşı olup, adınız o devletin vatandaşlığı ile anılabilirdi. Bunun içinde ne kadar şükretsek azdır.

Gelelim Başbakanımıza…

Merak ettim. Acaba Başbakanımız günde kaç saat uyuyor? Veya bazı günler uyuyor mu? Birileri sorsa öğrensek… Bu çalışma temposunda herhalde uykunun yerinin çok az olduğunu düşünüyorum. Seyahat trafiği bunu doğruluyor.

BÜROKRATLAR BAŞBAKANIN TEMPOSUNA AYAK UYDURABİLİYOR MU?

Çok az sayıda EVET… Genelde HAYIR… Konya’ya bakarsanız bu söylediklerimdeki haklılık payının olduğunu göreceksiniz.

Bir başbakanımın temposuna birde Güneydoğuda Askerimin, Polisimin verdiği mücadeleye hayranım. Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum…

HDP’YE OY VERENLER…

Acaba hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Şu Cizrelilerin, şu Surluların, şu Silopililerin çektiği sıkıntıyı yaşadıkları dramı göremiyor musunuz? Nusaybinlilerin, İdillilerin yaşadıklarını tahmin edebiliyor musunuz?

Bölge insanı HDP’ye oy vermişse o partiyi insani bir parti, barış ve demokrasi safsatalarına inanıp oy vermişse görülüyor ki bedelini çok ağır ödüyorlar. Benim en çok üzüldüğüm diğer illerde bir eli yağda, bir eli balda olanların, terörden hiç etkilenmeyenlerin HDP’ye nasıl oy verdiğidir. HDP’ye verilen oyların nasıl teröre destek olduğunu hep birlikte gördük. Kendi memleketimden örnek vereyim. Konya’da da hatırı sayılır bir KÜRT nüfus var. Birlikte yaşıyoruz. Allah’a şükür terör mağduru değiliz… Neden etnik milliyetçilik yapan, yani Kürtçülük yapan bizi bölmeye çalışan terörist gurupların uzantısı HDP’ye oy verirsiniz? Verirsiniz vermeye de sizin verdiğiniz oylar yüzünden teröristlerin ve HDP’nin güney doğudaki vatandaşımıza yaptığı zulmü görmez misiniz? Siz kendi bulunduğunuz yerde de terörist faaliyetleri yaşayacağınızı bilseniz HDP’ye oy verir misiniz? Özellikle yeni yetişen nesil Kürt kardeşlerimize sözüm. Bu ülkenin bölünmeyeceğini, böldürtülmeyeceğini bilmenizi isterim. Macera aramayın. Bakın doğu ve güneydoğuda askerimiz, polisimiz, vatandaşlarımız ŞEHİT oluyor. Macera arayan Kürt gençleri ölünce, bütün toplum kandırılmış bu gençlerin ölülerine LEŞ diyorlar.

2 gün önce Hakkarili Teğmenimizi şehit verdik. Hakkari de köyünde toprağa verildi. Vasiyeti gereği SUR’dan aldığı bir avuç toprakta mezarına konuldu. Bu ülkenin bir avuç toprağı için şehit oldu teğmenimiz. Bir avuç toprağın kimseye verilmeyeceğini bilmenizi isterim. O da Kürt kökenliydi. Vatanı uğruna şehit oldu. Yapmayın etmeyin gelin aklınızı başınıza alın… Sizi kandıran sizi askerimize polisimize saldırtan o satılmışların çocuklarına bir bakın ne yapıyorlar. Hemen söyleyeyim krallar gibi yaşıyorlar.

Gençliğin verdiği hevesle güçle PKK’yı destekleyen Kürt gençleri! Gelin bu sevdadan vazgeçin. Sizi hamasi sözlerle dolduruşa getirenlere inanmayın. Onların, ne Allah’ı ne kitabı, ne ailesi, ne insanlığı vardır. Onlar sadece dış mihrakların verdiği emir ve talimatı yerine getiriyorlar. Sizin canınızın, ailenizin canının onların yanında hiç önemi yok. Aklınızı başınıza alın.

ÜLKEM TERÖRLE BOĞUŞURKEN CHP NE YAPIYOR?

Hemen söyleyeyim, CHP’nin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunu ATATÜRK’ün posterini milletvekili odasından indiren CHP milletvekili Nazlı hanımla uğraşıyorlar. Partiden atılsın mı? Atlımlasın mı? Vallahi hiç önemli değil. Sayın KILIÇDAROĞLU Türkiye-İran savaşırsa ben İran’ın yanında yer alırım diyen vekiliniz hala partinizde görevde. Memleket nelerle boğuşuyor siz neler yapıyorsunuz.

Terörle mücadele Milli Meseledir. Partiler üstüdür. CHP Milletvekili Levent GÖK Mardin’deki başbakanımızın teröre karşı eylem planını açıklamasıyla beraber hemen açıklama yapıyor. Ak Partinin bu şekilde başarılı olamayacağını söylüyor. Gönül isterdi ki biz Ana muhalefet olarak teröre karşı iktidarın ve milletin yanındayız demenizi beklerdik. Ne gezer…

MHP ŞİMDİLERDE NE YAPIYOR.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, mahkeme yoluyla kurultay isteyenlere tepki veriyor. MHP’nin etik kurallarına uyulmadığını, delegelere saygı gösterilmediğini hakkın mahkeme kapılarında falan arandığını söyleyip bunlardan hesap soracaklarını beyan ediyor.

MHP’yi bir terörist partiden küçük hale getirenlerin elinden, bunca seçim kaybedenlerin elinden, bir ara barajın altında bırakanların elinden nasıl kurtaracak? Kendinize güvenirseniz yeniden kurultay yapıp, delegelerin önüne çıkmaktan mı korkuyorsunuz? MHP’yi bu kadar küçültmenin hesabını mevcut yönetim verecek. MHP kimsenin babasının malı değil.

Benim ülkem, terörle boğuşurken sizlerin uğraştığı şeylere bakın… Biraz insaflı olun..

TERÖRLE MÜCADELE MİLLET MESELESİDİR…

Milletçe terörle mücadele eden her kurumun, başta devletimizin, siyasi iktidarımızın arkasındayız. Bu konuda milletçe yapamayacağımız şey yok..

Tekrar söylüyorum Ahmet DAVUTOĞLU bizim için bir şans. Kişisel çıkarları, saplantılı ideolojileri, sabit fikirleri bir tarafa bırakalım. Milli mücadele benzer bir mücadele yaşıyoruz. Saflarımızı belirleyelim. Vicdanı olanlar ellerini vicdanlarına koysunlar. Allah hepimizin, devletimizin, milletimizin yardımcısı olsun. Esen kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.