Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2433.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64649.54$

BİZİM BELEDİYELERİMİZ

27 Şubat 2018, Salı 07:20

Büyükşehir Belediyemiz ve üç merkez ilçe Karatay, Meram ve Selçuklu belediyelerimizden bahsediyorum.

Aksayan hususları dile getirmek boynumuzun borcu.

Konya’ya çok daha güzel hizmet verilebilir. Bunu kimse inkar etmesin.

Eğer bütün hizmetlerde REKLAM kokuyorsa kendini ÖN PLANA çıkarmak kokuyorsa ben şahsen böyle hizmet istemem.

Belediyelerin halka yaptığı hizmet doğal olarak kendi reklamıdır. Billboardları doldurmakta neyin nesi?

Büyükşehirden başlayalım. Kafam hala Sultan Selim caminin kapı girişinin onarımında takılı. Yapmayın yahu bitirin şu işi. İşin cılkı çıktı. Bakıyorsunuz kimse bu yerde çalışmıyor. Ne zaman bitecek bu iş? Cemaat yan kapıdan çıkmak için zorlanıyor. Birbirinin önünden geçiyor. Nasıl olsa size hesap soran yok. Ne zaman biterse bitsin. Sizin restorasyon için astığınız belediye levhanız ne zaman kalkacak bu yerlerden?

Bir işe başlarken BESMELE ile ve bitim tarihi vererek başlayın. Ayıptır yazıktır bizlere.

Gelelim başka konuya. Hani bir slogan vardı ‘Konya içinde yeşil mi, yoksa yeşil içinde Konya mı?’

Gidip Konya’nın en ücra köşelerine ağaç dikip Konya’yı yeşillendirdiğinizi söylüyorsunuz. Bırakın bu işleri. Konya’yı TAŞLAŞTIRDINIZ, daha doğrusu TAŞ DEVRİNE çevirdiniz. Şehrin göbeğine bakıyorum, ağaç dikilecek hem de binlerce ağaç dikilecek yerler var. Biz yeşilliği mezarlıklarda mı göreceğiz?

Şerafettin meydanı, Mevlana Meydanı’nın karşısı taşlarla örülmüş. Adliye-Aleaddin hattı için yok ettiğiniz ağaçlar, çarşıda kapanan bir otelin ve AVM’nin önünde bir gecede yok ettiğiniz ağaçlar, Mevlana Meyadanı’ndaki o güzelim ağaçlar artık yok…

Şems parkını da taşlaştırdınız. O yüce ağaçlar kökleriyle beslenemez hale geldi. Sanki o ağaçların ağzı varmış gibi, etrafına bir daire, ağaç oradan beslenecek öyle mi? Kurumaya başladı o ağaçlar.

Ya ağaçların toprakla birleştiği yerlere koyduğunuz DEMİR PRANGALARF ne demeli? Dökümden ağaç diplerine koyduğunuz bu prangaların içi pislik dolu, sigara izmariti dolu. Bir kısmı ağacın gövdesine dayanmış.

Büyükşehir arkasında ki AVM’nin önündeki ağaçlara koyduğunuz bu prangalardan birinin ucu kalkmış insanlar takılıyor.

Karma ortaokulunun oraya doyduğunuz prangalara bir bakın.

Daha doğrusu kaldırın bu prangaları ağaçlar NEFES alsın.

Bazı yerlerde orta bulvardaki yeşillikleri de yok ettiniz taş döşediniz.

Kulesite civarındaki halkın ortak kullanım alanı olan apartman önlerindeki yeşil alanları gençlerin zehir soluyacakları kafeler ve nargile salonları haline getirdiniz. Gençliğin dejeneresine, sağlıksızlığına zemini sizler hazırlıyorsunuz. Ondan sonra bir belediyemizin ağzına doladığı DEĞERLER olan bahsediyorsunuz.

Oraları yani apartman önlerini yeşillendirin, ağaçlandırın, zehir solumayalım, OKSİJEN’e çook ihtiyacımız var. Hava kirliliği canımıza tak etti.

Bu kafe ve nargile salonlarının önündeki trafiğe ne diyeceğiz. Adamlar yaya kaldırımlarını araç yolu ve park yeri yapmışlar. Belediye ekipleri 08.00-17.00 arası çalıştığı için yani devlet memuru zihniyetinin hakim olduğu bu yerlerde boşuna Trafik Zabıtasını barındırmayın. Anons memurundan öteye gitmeyen insanlara boşuna para ödemeyin. Etliye sütlüye dokunmadan şehir idare edilmez.

Emniyetimizin trafiğine de ayrı bir yazı ile değineceğim. Kanunsuz, disiplinsiz, etrafı rahatsız eden trafiği engelleyen bu iğrenç zihniyete kim dur diyecek? Kim cezalandıracak?

Ondan sonra Konya gürültüde ilk on şehir arasında…

Dörtlülerini yakıp tek başına ikinci şeridi oluşturan ve trafiği tek şeride indiren trafiği alt üst eden bu yaratığa kimse bir şey demeyecek mi?

Dörtlüler o kişinin odunluğunun tescili mi oluyor?

Sarı taksilere Büyükşehir güzel bir yer yaptı: Evet! Peki bunların yaya kaldırımlarına araba bırakma alışkanlığına ceza yazılmayacak mı?

Bakın kural tanımayan, kanun tanımayan insan görünümlü kişilere yaptığınız HOŞGÖRÜ vatandaşa yapılan en büyük haksızlıktır.

Büyükşehir’imize bir soru daha soralım. Bu Aleaddin etrafındaki restore işine sizin ve bizim ömrümüz yeter mi? Hani filmde ‘Zeki Müren’de bizi görebilecek mi?’ diyor ya Aleaddin’in restoresi bitmiş hali bizi görebilecek mi?

Yine başa dönüyoruz. Hiçbir şeyin bitiş tarihi belli değil…

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanımız ilçelere yapılan yatırımları görmek ve bizlere duyurmak için sık sık buralara gidiyor.

Konya Merkezin sorunlarını bitirdik bir içlere kaldı. Ben böyle bir yasaya kesinlikle karşıyım. Oralarında Belediye Başkanları var, çalışsınlar, didinsinler yapsınlar.

Bu arada bir şeye sevindim. Bir yandan da kendimi TEKZİP ettim. Büyükşehir’imizin yaptığı On bin kişilik  kongre merkezi yanılmıyorsam 3 Mart 2018 günü Ak Parti İl Kongresinin yapılacağı yer olarak belirlendi. Neyse bu yerde böyle atıl olmaktan kurtuldu.

Bu arada bütün belediyelerimize şunu söylemek isterim, ‘Geciken hizmet, hizmet değildir.’ Lütfen toplum yararına olan işlerde yani metro, teleferik, hava kirliliği, yeşil alan, restore gibi işlerde acele ediniz.

Hatıra göre binaen siyaseten ruhsat verip şehri nargile dumanına garketmeyiniz.

Hepimiz, hepiniz en son gideceğimiz yeri iyi biliyoruz. Neyle karşılaşacağımızı dünya üzerinde yaptığımız ve yapmadığımız işlerden sorumlu olduğumuzu bilmiyor muyuz acaba?

Bir hepimiz yaptığımız iyi veya kötü her şeyin hesabını vereceğiz!...

Reklamsız ve yoğun bir hizmet anlayışı dileklerimle…

Kalın sağlıcakla!...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.