Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2293.3
  • BIST
    9056.01
  • BTC
    70817.65$

BİZ GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ. YA SİZ?

13 Ağustos 2020, Perşembe 08:52

Virüs olayı başladığından beri, yazılarımızın yüzde doksan virüs üzerine oldu.

Toplumda ki aksayan hususları dile getirdik. Yetkilileri uyardık. Akıl vermek gibi olmasın ama, yapılması gereken ufak tefek şeyleri söyledik.

Yazılanlar okunuyor mu acaba, bilemiyoruz. Zira okuma alışkanlığını kaybetmiş bir toplum gibi gözüküyoruz.

Virüs tüm hızıyla devam ediyor. Virüs vites büyüttükçe, biz tedbirler konusunda vites küçültüyoruz.

Türkiye genelinde, 81 ilde ve ilçelerde, mülki amirlerin önderliğinde HABERLİ DENETLEMELER yapıyoruz.

Bu denetlemeleri kamerayla izlettiriyoruz. Adeta reklama dönüştürüyoruz.

Denetlemeleri habersiz yapsak ne olur? Haberli denetlemelerin faydasından daha çok verim elde ederiz gibi geliyor.

Evvela bir karar verelim. Biz maskesini takmayan, sosyal mesafeye uymayanlara ceza yazmak istiyor muyuz, yoksa yazarsak ayıp olur diye mi düşünülüyor. Olayın içinde oy kaygısı var mı? niye böyle söylüyorum? Zira işin içinde CAN var CAN…

Bu kadar vurdumduymaz, kurallara uymayan insan görünümlülere bu hoş görü neden? Lütfen le virüsle mücadele olmaz, olmaz. Laftan, sözden, kuraldan anlamayanlara anladığı dilden konuşacaksınız. Para cezaları bence yeterli değil.

Para cezalarının kısa sürede ödemesini sağlayacak yasal düzenleme yapılıp, bu para kısa sürede tahsil edilmelidir.

Bakıyorsunuz bir minibüsün içinden şu kadar fazla yolcu çıktı, şu kadar para cezası kesildi deniliyor. Caydırıcılığı yok. Neden minibüsü üç beş gün trafikten men etmiyorsunuz. Sizin niyetiniz virüsle mücadelede taraf olmak değil. Üzülmemekte elde değil.

Geçtiğimiz hafta Eski Sanayideyiz. Aracımızın muayenesi var. Ön hazırlık yapıyoruz. Sanayide çoğunlukta hiç maske yok. Ertesi gün gittiğimde maske var çene altında. Soruyorum bugün niye maskelisiniz diye, haber geldi bugün sanayide dolaşıyorlarmış onun için maskeliyiz diyor. Laf olsun torba dolsun diyor.

81 ilde denetlemenin yapıldığı 11 Ağustos günü kadınlar pazarı civarına kısa süre uğruyoruz. Polis ve zabıtalarımız bir ağacın gölgesinde oturuyorlar. Yanlarından geçerken insanlar maskelerini takıp, geçince tekrar çıkarıyorlar. Dostlar alışverişte görsün. 11 Ağustos akşamı Sağlık Bakanımızın açıklaması var. Son üç günde vaka sayısının en fazla arttığı iller. İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa. İlk beş il. Konya sıralama da üçüncü şehir olarak yer almış. Hakkımızı yemeyin nüfus oranına göre vaka artışında KONYA birincidir. Birinciliği de bırakmaya niyeti yok.

Yine Sağlık Bakanımızın açıklamasıyla, hastaneye yatışlar yüzde 32 azalmış. Efendim siz emir buyurdunuz, hastalar çok ağır değilse, hastaneye yatırılmayacak diye. Evde kendilerini 14 gün izole edip, verilen ilaçları kullanacak diye. Otomatikman hastaneye yatan sayısı azalır tabii…

Yoğun bakım ve entübe rakamlarını ortadan kaldırıp, ağır hasta rakamını koydunuz. Bize hiç hoş gelmedi. İl il hasta sayısını ve bu konuyla ilgili rakamları vermediğiniz sürece, size enflasyon rakamlarına baktığımız gibi bakacağız. Tabii şüpheyle ve inandırıcılığın azalmasını ön plana çıkaracağız. 

Herhalde devlet olarak daha uzun süre virüsle mücadele eder gibi görünmeye devam edeceğiz.

ARAÇ MUAYENE İSTASYONU…

10 Ağustos 2020 Pazartesi günü aracımı Adana Çevreyolunda ki muayene istasyonuna götürdüm. Virüs konusunda endişelerim vardı. Para konusunda ki endişelerim gerçek oldu. 80 lira eksoz emisyon ölçümü, 342 lira araç muayenesine toplam 422 lira para verdim. Benim gibi insanlar için bu para azımsanamaz.

Ancak virüsle mücadele konusunda endişelerimin yersiz olduğunu gördüm. 16:30’daki randevum için 15:30’da istasyona geldim. Araç sayısı az, her şey tıkır tıkır işliyor. Sık sık anonsla maske uyarısı yapılıyor.

Sadece para öderken kapalı alana çok kısa süre giriyorsunuz. Para hariç çok memnun kaldım. Yetkilileri bir vatandaş olarak tebrik ediyorum. Gönül rahatlığıyla aracınızı muayene istasyonuna götürebilirsiniz. Tabi paranız varsa. Zira 600 liraya yakın da sigorta ödedik. Vatandaşız ödemeye alıştık.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Anladık ki işimiz Allah’a kaldı. Milli Eğitim Bakanının bir dediği bir dediğini tutmuyor. Efendim özel okullar 15-31 Ağustos telafi eğitimi yapacaktı, sonradan ilave edip devlet okulları da 31 Ağustos-15 Eylül arası telafi eğitimi yapacaktı, hani nerde?

Özel okullar parayı geri vermemek için 15 Ağustos- 31 Ağustos arası telafi eğitimi yapacaklardı. Mesele PARA; PARA; PARA… Bazı veliler okul, ulaşım ve yemek paralarını peşin verdikleri için geri istiyorlar, bu konuda davalık olanlar var. Köklü özel okullar, ulaşım ve yemek paralarını geri veriyorlar. Okul ücretlerini ise sistem kurum, öğretmenleri vasıtasıyla internet üzerinden öğrenim yaptıkları için, geri vermiyorlar. Haklılar.

Dedik ya ha bire virüs ve mücadeleyi yazıyoruz. Rabbim bize virüsten uzak günleri ve yazıları nasip etsin inşallah.

Virüsü gale almayıp, kurallara uymayanları ve bunları denetlemeyip gerekli önlemleri almayanları Allah’a havale ediyoruz. Kalın sağlıcakla.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.