Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2490.7
  • BIST
    9556.42
  • BTC
    62411.57$

BİRİ İHANETİN, DİĞERİ ASALETİN SONUCU

18 Aralık 2015, Cuma 09:12

İki Nobel Ödülü…

 

 

Orhan PAMUK’la 2006 yılında, edebiyat dalında Nobel ödülü alındı. 2015 yılında ise Prof. Aziz SANCAR’la bilim dalında, Nobel alındı.

Orhan PAMUK’un Nobel’i ihaneti, Prof. Aziz SANCAR’ın Nobel’i  ise asaleti ifade ediyor.

ORHAN PAMUK KİMDİR?

1952 İstanbul doğumlu. Ekonomik sıkıntı görmemiş. Entellerin temsilcisi. Yaşamı bunu gösteriyor. İnsan hakları v.s. gibi hamasi duygular buna göre hikaye.

Orhan PAMUK Roman yazarı. Kitaplarında alıntı yaptığı iddiaları var. 2002’de Murat BARDAKÇI yazarı sahtecilik ve intihal ile suçlamıştır.

2005 yılında Orhan PAMUK haftalık bir İsviçre dergisine açıklama yapıyor. ‘30 bin Kürdü ve 1 milyon Ermeni’yi Türkler öldürdü’ diyor. ‘Bunu kimse söylemeye cesaret edemiyor ben söylüyorum’ diyor Orhan PAMUK…

O tarihlerde liselerde Milli Güvenlik Dersine giriyorum. AKL (Atatürk Kız Lisesi) ve Diltaş’taki öğrencilerime ‘Orhan PAMUK’un bu açıklamaları bizim için ihaneti ifade eder, batı için memnuniyet verici açıklama, göreceksiniz Orhan PAMUK en kısa sürede Nobel ödülünü alacaktır’ dedim. Dediğim çıktı. Araştırmalarımdan 19 aralık 2005 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde Erol MANİSALI; Orhan PAMUK Nobel’i garantiledi diyor. O’da benimle aynı düşüncedeymiş.

Orhan PAMUK Nobel’i alıyor almasına da, Türkiye’de pek kimse sevinemiyor. Devrin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER bile Orhan PAMUK’u kutlamıyor. Aslında herkes Orhan PAMUK’un siyasi sebeplerle Nobel’i aldığını biliyor. Eğer Nobel Edebiyat Ödülü adaletli olsa idi Yaşar KEMAL yüz kere bu ödülü hak etmişti. Ama O, ‘30 bin Kürdü, 1 Milyon Ermeni’yi Türkler öldürdü’ diyecek kadar yalancı ve ihanet içinde olmadı…

Orhan PAMUK Türkiye’deki siyasi ortamı yerden yere vuruyor. 2014’de Kahire’de Kitap Fuarına katılıyor. Mısır’da darbeci SİSİ var. SİSİ’ye tek laf söylemeyen Orhan PAMUK Türk siyasetini darbecilikle suçluyor. ABD’de yaptığı açıklamada ERGENEKON davasına inandığını ve darbe girişimi olduğunu söylüyor.  Neticede ne ülkem ne de ben Orhan PAMUK’un Nobel’ine sevinmedik aksine tepki verdik. Nobel’i kazananların isimleri ülkelerinde caddelere, okullara verilir. Orhan PAMUK’un adını ülkemde verildiği yeri duymadım ama ERMENİSTAN’da verildiyse onu bilemem.

PROF.DR.AZİZ SANCAR KİMDİR?

8 Eylül 1946 Savur MARDİN doğumlu. 6 kardeşler. Yokluk içinde geçen çocukluk yılları ve 6 kardeşin altısı da üniversite mezunu. Bu ülkenin ekmeğini yemişler. Kürt kökenliler. İnanılmaz güzel insanlar.

Aziz SANCAR, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu bir doktor. İlginç bir yaşam hikayesi var Aziz Beyin… Kaleci olarak Genç Milli Takım seçmelerine bile çağırılmış.

Aziz SANCAR Bey yüksek lisansını ABD’de yapıyor. DNA onarımı ve Kanser araştırmaları dalında çalışmalar yapıyor. 2015 Kimya dalında yani bilimsel bir branşta Nobel’i alıyor.

Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın Nobel’i almasına tüm Türkiye seviniyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan Prof. Dr. Aziz SANCAR’ı Türkiye’ye davet ediyor. Aziz bey eşi ve kızı ile Türkiye’ye geliyor. Akrabaları havaalanında Aziz SANCAR’ı karşılayıp yakasına değerli taşlarla süslenmiş AY-YILDIZ rozeti takıyorlar.

Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Aziz SANCAR’a özel önem verip onurlandırıyorlar. Törenleri 12 TV kanalı canlı takip ediyor. Hatta Aziz bey ‘Bu kadar önemseneceğini bilsem, çok çalışıp ödülü daha önce alabilirdim’ esprisini yapıyor.

Prof. Aziz SANCAR bey ödülünü Genel Kurmay Başkanı Org. Hulusi AKAR’a takdim edip, 16 Mayıs 2016’da Anıtkabire konmasını istiyor. Genel Kurmay Başkanı Aziz beyi törenle karşılayıp misafir ediyor ve dileğini 19 Mayıs 2016’da gerçekleştireceğini söylüyor. Aziz bey milletçe bizi gururlandırıyor. ‘Bu ödül benim değil Türkiye’nin’ diyor. ‘Beni yetiştiren vatanıma armağan olsun’ diyor. Helal olsun Prof. Dr. Aziz SANCAR’a diyoruz. Bu arada CHP milletvekili Mehmet BEKAROĞLU (Eski Saadetli) Aziz Beyin Ödülü TBMM’ye vermesi gerekirdi diyor. Arkadan ekliyor, ‘Asker her alandan çekilsin. Genel Kurmay Başkanlığı MSB’ye bağlansın’ falan diyor. Hiç kusura bakmayan Mehmet BEKAROĞLU Aziz bey sizin gibilere bu değerin emanet edilmeyeceğini çok iyi biliyor.

Bu arada Havaalanında Prof. Aziz SANCAR’ın ağabeyi Em. Tuğgeneral Kenan SANCAR’ın elini öperken görüntülerini görüyoruz.

Aziz Beyin bir diğer ağabeyi de Em. Binbaşı Tahir SANCAR… Tahir binbaşım bu ödül tüm Türkiye’nin demiştir.

Bu arada HDP milletvekili Prof. Dr. Mithat SANCAR’ın yeğenleri olduğunu ifade eden Tahir Binbaşım Prof. Dr. Mithat SANCAR’ın HDP’ye girmesine tepki veriyor. Aziz SANCAR ve ailesini görüyoruz. Bizde PKK için ölüm orucu yapan Prof. Dr. Mithat SANCAR’ı….

Emekli binbaşı Tahir SANCAR’la Sözcü Gazetesi röportaj yapıyor. PKK ile çok mücadele ettiğini, çok sayıda PKK kurşunu yediğini ifade ediyor. Sözcü Gazetesi Muhabiri Tahir Binbaşıma en sonda ne demek istiyorsunuz sorusuna Emekli Binbaşı Tahir SANCAR, ‘NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’ diyor. Aziz SANCAR ve ailesini kutluyoruz. İşte kardeşlerimiz ağabeylerimiz Türk insanı bunlar diyoruz. Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın adı şimdiden okul ve caddelerde yaşıyor. Hepimiz sevinçliyiz, hepimiz gururluyuz. Orhan PAMUK’un üzüntüsünü ancak şimdi giderebildik. Esen kalınız….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.