Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2411.0
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66235.93$

BİR YİĞİT BAŞBAKAN OLURSA?

10 Mayıs 2016, Salı 08:27

Gör başına neler gelir. Ve geldi. Hepimiz gördük. Şahsen ben çok üzüldüm. Üzülmek bir şey ifade etmiyor. Esas beni kahreden Konyalı yüreksizlerin Başbakanına sahip çıkmamasıydı, kıvırmasıydı. Bunların hepsi siyaseten nemalanan ve nema bekleyen, ikbal bekleyenlerdi…

Hepsi ağızlarına dolamışlar ‘Biri liderimiz, diğeri değerimiz’. Yani Liderleri Recep Tayyip ERDOĞAN, Değerleri Ahmet DAVUTOĞLU. Eee kardeşim adama sormazlar mı, ‘lideriniz değerinize ne yaptı?’ diye…

Başbakanımızın görevi bırakacağını açıklamasıyla bakıyorum AK Parti İl Başkanı Musa ARAT Bey bir televizyon kanalında. Yine ağzında biri liderimiz, biri değerimiz diyerek işi hafifletmeye çalışıyor. Yahu senin değerine kötü muamele ediliyor. Değeri kaybettirilmeye çalışılıyor. Ama siz ne etliye ne sütlüye dokunmuyorsunuz. Eee günün birinde sizde vekil olabilirsiniz…

Ey Konyalılar! Yiğit bir Başbakanımız vardı. Eğilmedi DİK durdu. Bütün makam ve mevkileri, bulunduğu makam dahil elinin tersiyle itti. Ya siz ne yaptınız? Gelecekte makam ve mevkileriniz için SUS tunuz. DİK duramadınız. Haksızlığa karşı sesinizi yükseltemediniz. Çünkü hepiniz gelecek bekliyorsunuz, makam bekliyorsunuz. Bekleyin. Çok beklersiniz. Belki makam ve mevki sahibi olursunuz ama kimlik ve kişiliğinizden çok şey kaybederek.

Peki soruyorum; Başbakanımız görevi niye bıraktı? Ülkeyi kötü mü yönetti? Yolsuzluk mu yaptı? Bilgi ve kariyer olarak yetersiz miydi? Pek insancıl değil miydi? Vicdansız mıydı? Akrabalarını falan vekil, bakan mı yapmıştı? Başbakan olunca dostlarını unuttu mu? Bunların hepsine koskoca bir HAYIR derim.

Başbakanımızı vekil seçimlerindeki aday belirlemelerinden dolayı çok eleştirdim. Hala da sözlerimin arkasındayım. Ama gelinen noktada anladım ki adayların bir kısmını Başbakanım hür iradesiyle belirlememiş, tepeden inmişler. Hatta bakanlar içinde aynı şeyi söyleyebilirim.

Yazık oldu vallahi çok yazık oldu. Türkiye bir LİDERİNİ kaybetti. Hem LİDER, hem DEĞER idi. Hem liderimizi hem de değerimizi kaybettik.

Konyalı belki bireysel olarak Başbakanına sahip çıktı. Ancak küçük makamlarda bulunup, büyük makam bekleyenler ortalarda pek görünmediler, görünmüş gibi yaptılar…

Ey Belediye Başkanlarımız nerelerdesiniz?

Hani sizin beceremediğiniz projeleri (METRO gibi) yapacağına söz veren başbakanınıza ne kadar sahip çıktınız? Daha doğrusu sesiniz çıktı mı? Üst geçitlere, reklam panolarına yazabilecek misiniz? Güle güle yiğit başbakanımız. Güle güle BİLGE adam. Güle  güle güzel insan, güle güle ADAM gibi ADAM diyebilecek misiniz? Seni Başbakanlığımızdan alanları, zorlayanları Allah’a havale ediyoruz diyebilecek misiniz? Buna benzer pankartlar asabilecek misiniz?

Bunun lamı-cımı yok. Başbakanımız büyük bir haksızlığa uğramıştır. Yok efendim bu duruma ses çıkarmak AK Partiyi güç duruma bırakır. Cumhurbaşkanımıza ayıp olur falan diye düşünüyorsanız size söyleyecek hiçbir sözümüz olamaz.

Bu arada Başbakanımızın altını oymaya çalışanları da unutmamak gerekir. Başbakanımız görevden ayrılacağını açıklayınca bir önceki dönemde Konya’nın yaşı küçük milletvekili şimdilerde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Mustafa AKIŞ twitt atıyor. Türkiye=R.T.E=AK Parti. Eee adamı yeniden milletvekili yapmazsanız olacağı bu… Efendim bu arada eski vekiller Gülay SAMANCI, Ayşe Türkmenoğlu’da Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanları. Eski Meram Belediye Başkanı Serdar KALAYCI bile sarayda görevli…

Bunlardan Başbakanımızın lehine bir ses çıkar mı? Çıkar mı hiç! İşin içinde makam ve mevki çıkarı var.

Gelelim Konya’nın Sivil Toplum Kuruluşlarına. Sizden de bu haksızlığa karşı çıt yok… Neredesiniz AK Partiye yamanmış Sendika, Vakıf, Odalar, Borsalar ve onların başkanları. Üniversiteler nerelerdesiniz? Aman sesinizi çıkarmayın. Zira vekil olma şansınızı, makam ve mevkii şansınızı kaybedersiniz.

Beyler! Daha öncede Abdullah GÜL meselesinde çok üzülmüştüm. Böyle bir DEĞER köşesinde oturtuluyor. Daha doğrusu bunlar yüce insanlar. Ülkelerine zarar gelir gerekçesiyle konuşmuyorlar. Aynı Ahmet DAVUTOĞLU Bey gibi… Neden ayrıldığını kimse tam anlamıyla anlamış değil.

Bu arada yandaş medya üç maymunu oynuyor. Sanki hiçbir şey olmamış gibi başlıklar atıyorlar. Cumhurbaşkanımızın gözüne girmek için olmadık manşetleri atıyorlar. Efendim ekonomi şöyle olur, kriz olur diyenlerin hevesleri kursağında kalmışmış. Ortadaki adaletsizliği görmeyecek kadar KÖR ve DUYARSIZLAR… Bakın bakalım ekonomi aynı yerinde mi yoksa birileri olumsuzlukların üstünü mü örtüyor.

Siz bu davranışlara ses çıkarmazsanız, darbe isteyen, yalan yazan, paralelcilik adına yamukluk yapan öbür medyadan ne farkınız kalır.

Burada şu sonuçta çıkıyor. Gördüğünü yazacak haksızlıklara, yolsuzluklara, partizanlığa dur diyecek, DİK duracak güvenilir bir medyamız yok… Herkes bir yere yamanmış.

BUNDAN SONRA NE OLUR?

Hani Cumhurbaşkanımız Cumhurbaşkanı seçilme arifesinde, Güçlü Cumhurbaşkanı Güçlü Başbakan falan demişti ya… Artık GÜÇLÜ Başbakana gerek duymuyor. Bana göre Cumhurbaşkanımız Turgut ÖZAL’ın düştüğü hataya düşüyor. Ahmet DAVUTOĞLU’nun yerine gelecek Başbakanın YILDIRIM AKBULUT tipi bir başbakan olacağı kesin. Yaşı genç olanlar için Özal Cumhurbaşkanı olunca beklenmedik bir şekilde Yıldırım Akbulut’u Başbakan yapmıştı ve bu da ANAP’ın sonu olmuştu. Bilmem anlatabildim mi?

Ha bu işlerde EŞLERİN de etkisi var mı derseniz ben EVET derim…

Hele bir de DAMAT falan. Başbakan olursa değmeyin keyfine… Tam bir saltanata doğru gideriz.

Sonuç Türkiye ve Konya uzun süre hizmet edecek bir LİDERİNİ ve DEĞERİNİ kaybetti. İnşallah bu bir SİYASİ NADAS olur. Ve biz tekrar Liderimize ve Değerimize kavuşuruz. ESENKALIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.