Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.73$

BİR RAMAZAN BAYRAMINI DAHA GERİDE BIRAKTIK AMA?

21 Temmuz 2015, Salı 00:00

Evet bir Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını geride bıraktık. Ama dedim… Zira insanlar benim ülkemde birlikte yaşarken artık devleti yanlarında görmüyorlar.  Kimileri Ramazanda ne sıkıntılar çekti kimileri bayramı göremedi. Vadesiyle vefat edenlere Allah’tan rahmet dilemekten başka yapacağımız bir şey yok. Ama dediğimiz, öldürülenlere ne diyeceğiz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti yeri gelince koskoca devlet diyoruz; bir Bağdat caddesinde düzeni sağlayamadı.

Baba parasıyla alınan lüks otomobille İstanbul’da Bağdat caddesinde surat yaparken direksiyon hâkimiyetini kaybediyor. Cadde üzerindeki çiçekçi gencin bayrama kadar yaşamasına müsaade etmiyor. Ben buna KAZA değil CİNAYET diyorum. Katil olaydan sonra arabadan eşyalarını alıp arkadaşlarıyla birlikte inip kayıplara karışıyor. Rahmetli olan ÇİÇEKCİ kardeşimizin ailesi maddi olarak güçlü değil. Katil genç zengin bir ailenin sıpası. Şimdilerde  kayıplarda. Alkollü olduğu söyleniyor. Efendim kanındaki alkol sıfırlanınca teslim olacakmış… Daha öncede Bağdat caddesinde bu tip kazalar pardon cinayetler olmuştu. Katiller zengin ve hatırlı olunca ADALET ona göre işliyor.

Bu olaydan birkaç gün sonra yer yine Bağdat Caddesi. Üç arkadaş kaldırımda Bayram heyecanıyla yürüyorlar. Yine katil bir sürücü kaldırıma dalıyor. Gençlerden biri ölüyor, biri komada, biri olayı hafif atlatıyor. Kamera görüntülerini inceleyince her iki olayda da insanın kanı donuyor. İkinci olayda yani üç gençten birini öldürüp, birini komaya sokan diğerini de yaralayan katil sürücü, üç saat sonra serbest bırakılıyor.

Canlar gidiyor. Devlet ortada yok. Hem de kanunlarıyla yok. Mazlumun yanında kimse yok…  Çıkarılan bütün yasalar AB normları bahsedilerek suçlu ve suçluların yanında oluyor.Yine kamera görüntülerini seyrediyorum. Yer Taksim. Omuz atma meselesinden üç kişi bir gence saldırıyorlar. Gene darp edip defalarca bıçaklıyorlar. Zavallı genç hayatını kaybediyor. Hani o güven timleri, Yunuslar falan ortada yok. Olay olduktan sonra genç öldürüldükten sonra katiller yakalanıyor. Bu katillerle ilgili kararı hepimiz göreceğiz. Duruşmaya gravat takıp gelirlerse beraat bile edebilirler.

İnsan canının en ucuz olduğu ülkelerden biri oldu Türkiye… Şu idam cezası kalktı, kahpeler çoğaldı. Efendim Cezalar caydırıcı olmalıymış. Sevsinler sizi… Cezalar mağdurların intikam duygularını gidermelidir. Bırakın caydırıcılığı falan ceza ceza gibi olmalıdır. Toplumun duygularına hitap etmeli insanları rahatlatmalıdır.

Hükümet arayışlarının yoğunlaştığı şu günlerde artık devletin dejenere olduğunu rahatlıkla görüyoruz. Hükümet kurulsa da değişen hiçbir şey yok.

Bu eğitim sistemi ancak böyle katil meyveler veriyor verecek.

İnsanlığı öğretemediğimiz sürece, toplumdaki mikropları yok etmediğimiz sürüce ne devlet olur ne hükümet. Halk kaderiyle baş başa kalır. Herkes kendi yasasını kendi yapar. Esen kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.