Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

BİR MEZARLIK ZİYARETİ…

26 Ocak 2021, Salı 08:54

Pandemiden önce genellikle Cuma günleri, Musalla Mezarlığı’nda ki ailemi ziyaret ederdim. Babam, annem iki ablam. Ayrıca baba ve anne akrabalarımda aynı mezarlıkta, onları da ziyaret ederdim.

Pandemi nedeniyle aylardır kabirleri ziyaret edemedim. Geçtiğimiz Cuma akşamı, kısıt saatinden önce Meram - Durunday’da ki uzun süredir kaldığım bahçeli evden, şehir içinde Nalçacı caddesinde ki evime geldim.

23 Ocak Cumartesi günü kasaba giderken mezarlığa da uğradım. Yeşilin bol olduğu yerler mezarlıklar.

Annemi, babamı, ablalarımı, dede, nene, dayı, amca, yenge, teyze v.s. hepsinin kabirlerini ziyaret edip, fatiha okudum.

Babamı 1979 yılında erken yaşta kaybettim. 1995 de annem ve beni en çok üzen bir ablamı 57 yaşında, diğer ablamı bir yıl sonra 58 yaşında kaybettim.

Derler ya gözümde canlandı koskoca mazi diye. İki katlı kerpiç bahçeli evimizi, bahçemizi, kışın yanan sıcacık sobamızı ve de sevgimizi saygımızı özledim.

O zamanlar mutluluk ufak şeylerdeydi. Babam evlatlarını ara sıra toplar ve sakın haram yemeyin derdi.

O bahçeli evimizin yerinde artık beton yığını apartmanlar var. Önceleri cazip gelen apartman hayatı sonraları insanları bunaltmaya başladı.

Babam rahmetli bizler okuyalım ve okula rahat gidip gelelim diye bahçeli evi bırakıp başka bir semte taşıdı evimizi. Fedakarlık yaptı ve bizleri okuttu….

Şimdi hepsi mezarlıktalar. Baktım mezarlıkta çıt yok her şey, herkes sessiz. Ama dedim ki, hırsızların, namussuzların, haram yiyenlerin, kul hakkı yiyenlerin, sahtekarlık yapanların, yalan söyleyenlerin, iftira atanların v.b. iniltilerini işitir gibiyim diye. Evet bir mizansen ifadede bulundum ama bütün bunları yapanların, yaptıkları acaba yanlarına kar mı kalacaktı? Acaba bunlar “İlahi Adaleti” bilmezler miydi?

Dünya üzerinde makam ve mevki sahibi olanların, malı mülkü çok olanların, parası bol olanların bazılarının yürüyüşü bile değişmişti.

Zordu bu işler. Yaşarken her türlü kötülüğü yapacaksınız, günahı işleyeceksiniz ve yanınıza kar kalacak…

Rabbimiz ne diyor; Ey kulum senin kanadını kıranı sen unutsan ben unutmam.

İşte aylar sonra bir mezarlık ziyareti neler hatırlattı bana. Annemin, babamın, ablalarımın kabirlerini ziyaret ederken, birkaç damla göz yaşımı bıraktım ve mezarlıktan ayrıldım.

“Her canlı ölümü tadacaktır.”

Hepimizin sonunda gideceği yer belli. Bu dünyadan da ahire sadece günah ve sevaplar gidiyor. Malmış, mülkmüş, makammış hepsi hikaye.

Sonuç: Er kişi niyetine veya Hatun kişi niyetine, imamın sesi…

İnsanoğlu sonunu ve sonucunu bile bile nasıl bunları yapar? Bunu anlamak mümkün değil diyeceğim ama şeytana haksızlık etmiş olurum. Şeytan işini yapacak ve sizi her türlü günaha sokacak.

Unutmayın iyi insanlar öldükten sonra iyilikleriyle anılır, arkasından Fatihalar okunur. Kötü insanı söylememe gerek var mı?

Sadece birbirimizi uyarırız. Ölünün arkasından kötü konuşmayın diye. Ama duramayıp kötü insanın arkasından kötü konuşuruz.

Rabbim hepimizi sevgiyle, saygıyla, iyilikle yad edilecek kullarından eylesin.

AŞI GELİYOR AŞI…

Gözlerimizi yollarda bırakan aşının, Çin aşısının altı buçuk milyon dozu daha geliyor. İnşallah adaletli bir aşı kampanyası olur.

Ben 65 yaş içindeyim ve iki kronik rahatsızlığım var ama ne kapımı çalan garip postacı misali, telefonumuza mesaj falan yok. Aradığımızda da sıramız gelmemiş.

Melih Gökçek ve Eşi’de aşı olmuş, sosyal medyadan paylaşmışlar. 85 yaş üzeri değiller ve tepki çekince, çok yaşlı annemiz yanımızda ona baktığımız için bize de aşı yaptılar ifadesi var.

Sağlık Bakanlığından ricamız eğer evde yaşlı ebeveynlere bakanlarda aşı oluyorsa bunu açıklasınlar.

Gündüz bir büyüğüm aradı. Ankara’dan aradı. Annem çok yaşlı ona aşı yaptırdık, bizde sıramızı bekliyoruz dedi. Bende Melih Gökçek örneğini verdim. Yaşlıya bakanlara da hakmış dedim. Araştıralım o zaman dedi. Eğer Melih GÖKÇEK’in dediği doğruysa yaşlılara bakanların en doğal hakkıdır. Ama bu bir imtiyaz ise çok kızmakta haklı oluruz.

Bu sebeple Sağlık Bakanlığımızın veya konuyu biliyorlarsa İl Sağlık Müdürlüğümüzün bir açıklama yapmasını, canı gönülden isterim.

Virüssüz, sağlıklı günlere en kısa zamanda ulaşmak dileğiyle esen kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.