Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2423.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66088.42$

BİR BAKANIN HAZİN SONU…

24 Nisan 2018, Salı 08:46

ANAP döneminin vekil ve bakanı Ercan VURALHAN’dan bahsediyorum. Geçen hafta alacak-verecek meselesinden falçata ile öldürüldü.

ANAP döneminin Milli Savunma Bakanı idi. Türk Silahlı Kuvvetlerine silah alınırken rüşvet aldığı iddiaları vardı. Hep para işleriyle uğraştı. Yargılandı, hapis yattı.

Ve son… Öldükten sonra maalesef Bakan olduğu için Tören mangasıyla uğurlandı. Cemaat 3-5 kişiydi. Tabutu manga taşıdı. Düşünebiliyor musunuz bir devrin bakanı 3-5 kişiyle defnedildi. Söyleyecek sözleri sizlere bırakıyorum.

Yine 1983’de Manisa’dan vekil seçilen İsmail ÖZDAĞLAR’ın adı bir denizcilik şirketinden rüşvet istemesiyle gündeme geldi. İsmail ÖZDAĞLAR’da ANAP döneminin devlet bakanıydı. Yüce divanda yargılandı. Rüşvet konusu ispat edilemedi. Görevi kötüye kullanmaktan 2 yıl ceza aldı. Vekillikten istifa etti. Turgut ÖZAL’ın eyalet sistemine karşı çıktığı için bir komplo ile başına bunların geldiğini söyledi.

Üzüntüm şu; Bir devre damgasını vurmuş ANAP’ın iki bakanını gündeme getirdim. İkisinin de çok onurlu anılmasını yürekten isterdim. Hele Ercan VURALHAN’ın cenazesi içimi cızlattı. Türkiye’ye mal olmuş kişilerin çok dikkatli olması gerekir.

SEÇİMLER HAYIRLI OLSUN

24 Haziran seçimleri hepimiz için ve de ülkem için hayırlı olmasını diliyorum ve ekliyorum HAK EDEN KAZANSIN…

İktidarın ve muhalefetin istediği seçim 24 Haziran’da gerçekleşecek. Mevcut iktidar ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, MHP’nin de katılımıyla daha güçlü bir iktidar ve başkanlık sistemiyle devam etmek için seçimleri kazanmak isteyecek. Yine ana muhalefet ve muhalefet partileri de birleşerek kendi güçlerini göstermek ve başkanlığı ve idareyi kendileri üstlenmek isteyecekler. Partilerin bir araya gelmesiyle sanki iki partili bir seçim izleyeceğiz. Ele Başkanlık seçimi için AK PARTİ+MHP bir tarafta muhtemelen CHP+İYİ PARTİ ve SAADET bir tarafta… Küçük partileri ve HDP’yi buna dahil etmiyorum. HDP hariç diğer partilerde kendilerine bir konum bulacaklardır. HDP’nin hem Cumhurbaşkanlığı hem de vekil seçimlerinde tek başına yarışacağını ve hüsrana uğrayacağını düşünüyorum. Eğer Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda iş bitmezse, hem iktidar kanadı, hem muhalefet kanadı HDP’nin oylarına talip olacaktır. Belki de kızdıkları bu partiye sırf iktidarı ele geçirebilmek için övgüler yağdıracaklardır. Bekleyip göreceğiz.

SEÇİMİN MALİYETİ

Evet Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Bu seçimin bir maliyeti olacak.

AK Parti, CHP, HDP, MHP ve son anda CHP’nin yardımıyla gurup kuran İYİ Parti Hazineden 600 milyon (eski parayla trilyon) lira yardım alacaklar. Ülkemiz için büyük para. İşte bu yardımları anlamak mümkün değil. Hem iktidar, hem muhalefet bu paraları alıp nerelerde kullanacaklar? Bu paralar havaya uçup gidecek.

Pankartlar, flamalar yapılacak. Ses düzenleri kiralanacak. Araçlar süslenecek, giydirilecek. Sabahtan akşama kadar benzin paraları bile ödenen bu araçlar kafamızı ütüleyecek. Kumanyalar yapılıp afiyetle yenecek, yedirilecek. Reklam panoları kiralanacak. TV’lerde program için TV’lere dünyanın parası ödenecek. Ulaşım giderleri vb. aklınıza ne gelirse… Bunları devletin parasıyla yapacaklar. Sizi bilmem ama hem iktidarın hem muhalefetin kullanacağı bu seçim parası bana ters geliyor. Hepimizin meteliğe kurşun attığını düşünürsek, keşke çekiliş falan yapsalar da seçmenlere ucundan düşse… aç tavuk misali… Komşuda pişer, bize de düşer derler ya… Siyasilerde pişer, bize düşmez. Bu da benim sloganım olsun. Gerçi bu paraların çoğu bu işin içinde olan esnaf, kurum-kuruluşlara gidecek.  Hayırlısı olsun diyelim.

SİYASİ EDEP NE OLMALI?

İktidarıyla-muhalefetiyle bizlerin sizden istediği ne olur üslubunuz güzel olsun. Bizler çok geriliyoruz. Hele sizlerin hakaret vari konuşmaları, inanın bizi vatandaş ve seçmen olarak sıkıntıya sokuyor.

Bakın biz sizlerden ne istiyoruz.

* İkbal içinde olsa yalan söylemeyiniz.

* Gıybet etmeyiniz.

* İftira atmayınız.

* Hakaret etmeyiniz.

* Küfür etmeyiniz.

* Hileli yollara başvurmayınız.

* Çamur at izi kalsın gibi davranışlardan kaçınınız.

* Adaletten ve Hak’tan ayrılmayınız.

*Başkalarını kötülemek yerine, kendi iyilerinizi ve yapacağınız iyi şeyleri söyleyiniz.

Seçimin sağlıklı geçmesi için bunlar şarttır. Unutmayın, hepinizin sınav vereceği bir İLAHİ ADALET vardır. O sizi hem bu dünyada, hem Ahir de bulacaktır.

Seçimlerin insani boyutta, seviyeli geçmesini dileriz. Tekrar ediyorum HAK EDEN KAZANSIN….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.