Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2435.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66934.44$

BELEDİYELERİMİZ!!!

04 Mayıs 2021, Salı 09:02

Konya’mızın 31 ilçesi 32 Belediyesi var. 31 ilçenin Belediye başkanı var. Birde Büyükşehir Belediyemiz var.

Çoğu köyümüz köylükten çıkıp, mahalle oldu. Arazileri ilçe arazisi oldu.

Aksayan çok şey var. Neyse benim bahsedeceğim, Büyükşehir Belediyemiz ve üç merkez ilçe belediyesi. Karatay, Meram, Selçuklu…

Karatay Belediyemize hep uzak kaldım. Ancak şunu hemen ilave etmeliyim, Mehmet Hançerli Beyin Belediye Başkanlığında inanılmaz gelişim gösterdi. Reklamı pek sevmeyen bir mizacı vardı Hançerli Beyin.

Zira insanlar yapılan hizmetleri vatandaş olarak görüyor ve değerlendiriyorlardı. Reklama gerek var mıydı ki?

Benim geçmişte bir sloganım vardı. Pire kadar hizmetin, deve kadar reklamı oluyordu. Şimdilerde bu sloganımın arkasındayım.

Reklam panolarına bakarsanız, haklılığımı görürsünüz.

İsterseniz merkez ilçe belediyelerimize bir göz atalım, Karatay hariç. Zira bu ilçeyle alakam pek olmadığı için fikir yürütemeyeceğim.

MERAM BELEDİYEMİZ…

Ben belediyelerimize siyasi bir gözlükle bakmam, seçilmiş başkanlar herkesin belediye başkanıdır. Ama onlar seçildikleri partiyle aralarına az da olsa mesafe koymazlarsa, sıkıntı yaşarız.

Zengin biri değilim, Meram Durunday’da bir dostumun bağını kiraladım. Benden önceki kiracı çok sayıda kedi besliyormuş. Bunların bir kısmını götürmüş, bir kısmı kalmış. Tabii bana kaldı.

Vicdanım el vermedi İzmir’den mama getirip kedilere vermeye başladım. Kedi sayısı her gün arttı. Kışın bahçeli evlerini terk edenler, yahu bizim kediye ne olacak diye düşünmemişler.

Neyse uzatmayalım. Bir kedinin ağzını köpek parçalamış. Yarası kokuyor. Bana adeta yalvarıyor. Bana yardım et diyor. Bir arkadaşımın ikazı ile soğuk bir kış günü Meram Belediyemizi arayıp durumu izah ediyorum. Adresi alıyorlar ve yarım saat içinde kediyi kendilerine teslim ediyorum.

Bir kötülük var. Kediyi götürüyorlar, gidiş o gidiş. Kedi hakkında, akıbeti hakkında bir daha bilgi alamıyorsunuz. En büyük üzüntüm bu…

Belediyenin bir çare bulması gerekir. Efendim kediyi geri isterlerse falan diyorlar. İstesinler, muayene ve tedavi ücreti ödenince geri verilecektir.

En az üç dört kez daha kediler hastalandı, her seferinde aradım hemen geldiler. Meram Belediyemize bu konuda teşekkürler.

 Gelelim başka konuya. Meram Eski Yol Çaybaşı durağı, sola dönünce o yol sizi Karahüyük’e götürüyor. Eski Yoldan tam sola dönülecek köşede bir tamirat yapılmış. 50-60 cm çapında asfalt bozulmuş, tam köşe olunca araçlar dönerken sıkıntı oluyor. Meram Belediyemizi aradım ve asfaltın onarılmasını istedim. Aradan bir gün geçti Meram Belediyesi o yerin Büyükşehir’e ait olduğunu söyledi. Büyükşehir’i aradım. Bakalım dediler. Ertesi gün aradılar, o yer Meram Belediyesine ait dediler. Tekrar Meram Belediyesini arayıp, durumu izah ettim sağ olsunlar sonunda onardılar.

Bu arada kedilere bakarken başı boş bir sürü köpeğin olduğunu fark ettim. Kış günü yiyecek yok. Büyükşehir Belediyesi’nden Anıl Bey’i aradım. Eğer ulaştırabilirsem, kendilerinin kedi ve köpek maması gönderebileceklerini söylediler. Köpeklerle dostluğum bu mamalarla başladı.

Köpeklere kasaptan bol miktarda pay götürüyorum. Arabamın sesini tanıyorlar. Köpeklere yardım eden bir hanımefendi daha var.

Geçen gün köpeklere pay verirken, lüks bir villanın kapısında bir hanımefendi belirdi ve bu köpekleri böyle pay vererek buraya alıştırdığımızı söyledi.  Ekledi, köpekler yoldan geçenlere saldırıyorlar dedi. Haklıydı. Ama köpekler boş bir araziyi mesken tutmuşlardı.

Belediyeye şikayet edilmiş ve bir kısmı yakalanarak barınaklara götürülmüştü. Hanımefendiye ben pay vermeyince sorun çözülecekse vermeyeyim dedim. Cevap veremedi.

Belediyenin köpek topladığı günlerde köpekler benim yanıma bile zor geldiler.

İnsanlar böyledir. Bazen bir köpek sesine bile takılırsınız.

SELÇUKLU BELEDİYEMİZ…

Yıllardır bu belediyemiz sınırlarında oturduğumuz için bu belediyemizle daha içli dışlıyız.

Selçuklu Belediyemizin yıllardır süren adaletsiz bir tutumu var. Geçen yazımda da bahsettim, emlak vergisi konusunda daha doğrusu, ödeme konusunda sıkıntı var. Bir bankanın kartına, emlak vergisi ödemesini 6 taksite uyguluyorsunuz, diğer hiçbir karta taksit yok. Ben şahsen bu konudan, vatandaş olarak son derece rahatsızım. Adalet hepimize lazım. Hangi kart oluşa olsun 6 taksit olmalı.

Selçuklu Belediye’mizi bundan 1-1,5 ay önce aradım. Her türlü atık için belirli yerlere, ben onlara kumbara diyorum aletler koymuşlar. Cam, kumaş, plastik v.b. Gayet güzel. Nalçacı’da Onsun Camii çaprazına, karşı tarafa konan bu atık toplama, caddeye bakıyor. Kaldırıma bakmıyor. Dolayısıyla kullanımı pek uygun değil. Aracıyla geçenler görsün diye mi koydunuz bilmiyorum.

Belediyeyi arayıp, durumu söylüyorum. Yetkili kişiye bağlandık ya. Adamın cevabı tamam biz ilgileniriz oluyor. Ses tonundan, konuşma şeklinden, almadığı adres ve nottan ilgilenmeyeceğini anlıyorum. Öyle ya ilgilense de ilgilenmese de ücretini tam alacak.

Daha önceki yıllarda da Selçuklu Belediye’mizle (Uğur Bey zamanı) anlaşamamıştık. Cuma çıkışı Uğur Bey’e emlak vergisini bir vezneden mi alıyorsunuz demiştim oda hayır 12-13 veznemiz var şehrin çeşitli yerlerinde demişti. Yani parayı toplarken Allah razı olsun sıkıntı yaşamıyorduk. Koskaca Selçuklu Belediyesi’nin neden bir Kurban Satış yeri var demiştim. Bu kadar büyük ilçenin tek bir kurban yeri olmamalı, bilmem kaç şehirden büyük ilçemiz Kurban konusunda sıkıntı yaşıyor demiştim.

Tabi şimdi virüste var Kurban yeri açılır mı açılmaz mı onu da bekleyip göreceğiz. Ama belediyelerimizin en önemli işi vatandaşın işini kolaylaştırmak. Belediyelerimize güzel hizmetler diliyorum. Esen kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.